A BAUNAT nemzetközi értékesítése fellendült köszönhetően annak, hogy a cég a Google révén világszintűvé vált

Ismerd meg, hogyan segített a Google Ads és a Google Analytics a belga gyémántkiskereskedőnek a céljai elérésében

Célok

  • A legjobb globális piacok megtalálása a gyémántértékesítéshez
  • Nemzetközi ügyfélbázis kiépítése

Megközelítés

  • Bevezették a Market Findert az új lehetőségekkel kecsegtető országok kiválasztásához
  • A Google Ads és az Analytics szolgáltatást használták, hogy a különleges ékszerajánlatokkal releváns nemzetközi közönségeket érjenek el

Eredmények

  • Az ékszerek 85%-át több mint 45 ország ügyfeleinek exportálják
  • Nyugat-Európa, Kína és Hongkong lett a legnagyobb piacuk
  • Jelen vannak a világ hat országában

A belgiumi Antwerpenben székelő és 2008-ban csupán két alkalmazottal induló BAUNAT saját, kézzel készített, prémium minőségű gyémánt ékszereket értékesít.

A működése hajnalán a BAUNAT felismerte, hogy a Google Ads szolgáltatásban megjelenített ékszerhirdetések elősegítették az ügyfélbázis gyors növekedését. A cég szélesebb körű, nemzetközi közönséget szeretett volna elérni a lehető legnagyobb mértékű gyémántértékesítés érdekében.

A Baunat a Google-hoz fordult segítségért a globális ügyfélbázis kiépítéséhez, hogy a Global Market Finderrel – amely ma a Market Finder része – kiválasszák a terjeszkedésre legmegfelelőbb országokat szerte a világon. Következő lépésként a BAUNAT a Google Ads és a Google Analytics alkalmazásával igyekezett elérni a megfelelő közönséget az egyes célpiacokon, hogy a lehető legjobb árat kaphassa a gyémántokért.

Az eszköz által kínált változók nagy segítséget jelentettek a BAUNAT számára. A Google Ads szolgáltatással a vállalkozások a potenciális ügyfeleket webhelytípus, közönségtípus alapján vagy remarketinggel célozhatják meg, míg a Google Analytics használatával, a megfigyelni kívánt adatok kiválasztásával módosíthatják a felhasználói aktivitás nyomon követési módját a webhelyükön. Ez tette lehetővé a BAUNAT számára, hogy olyan megközelítést válasszon, amely az egyes országokban a legjobban beválik az értékesítés növelésére. „A Google évről évre fejleszti a termékeit, így a hozzánk hasonló cégek folyamatosan növelhetik az értékesítésüket” – mondta a társalapító, Steven Boelens.

Ez az a stratégia, amely eredményeket hozott a BAUNAT számára. Csupán hat év leforgása alatt a cég terjeszkedése lehetővé tette, hogy az ékszereik 85%-át több mint 45 országba exportálják. A legnagyobb piacot Nyugat-Európa, Kína és Hongkong jelentette. Az értékesítés 60%-a a webhelyen keresztül történik, a fennmaradó rész pedig a bemutatótermekben kerül eladásra Antwerpenben, Párizsban, Genfben, Amszterdamban, Mumbaiban és Hongkongban.

A vállalat tovább terjeszkedik: a jövőbeli tervek szerint 2017 végéig új telephelyet nyitnak Németországban és Kínában, 2018 végéig pedig Tokióban és New Yorkban.

„A Google rendkívül fontos a számunkra. Eredményeket hoz. A Google-nak köszönhetően a kétfős cégből nemzetközi vállalkozássá nőttük ki magunkat csupán hat év alatt.” Steven Boelens, társalapító, BAUNAT