A 1-800-GOT-JUNK? három ország piacait éri el a Google segítségével

Célok

 • Nemzetközi elérés bővítése
 • Az ügyfelek igényeinek jobb megismerése és a szolgáltatás javítása
 • Az együttműködés és a bevált módszerek fejlesztése a vállalkozáson belül
 • A bevétel négy éven belüli, 200 millió dollárra való megduplázása 2016-ban

Megközelítés

 • Az internetes ügyfélviselkedés elemzése segít irányt szabni az online stratégiának és a közvetlen bővülésnek
 • Megvalósított G Suite a helyi dolgozókkal való kapcsolattartáshoz és a kommunikáció javításához
 • Online foglalások és ügyfélvélemények használata a hatókör bővítéséhez

Eredmények

 • 200 helyen működik Kanadában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában
 • Az online üzleti tevékenység hozza a bevétel 40%-át
 • 25%-os üzleti növekedés évről évre
 • 250 millió dolláros bevétel 2015-ben, a megcélzottnál nagyobb érték elérése a bevétel 2016-os megduplázásával

Az 1989-ben alapított kanadai cég, a 1-800-GOT-JUNK? a világ legnagyobb professzionális lomszállító cége, amely jelenleg 200 helyen működik Kanadában, Észak-Amerikában és Ausztráliában. Az online marketing elengedhetetlen volt a cég sikerében, mivel az online bevétel évről évre 25%-kal növekszik, és ez teszi ki a teljes bevétel 40%-át.

Abból a tényből kiindulva, hogy az embereknek a világ minden táján szükségük van a nemkívánatos elemek eltávolítására, a 1-800-GOT-JUNK? alapítója és vezérigazgatója, Brian Scudamore már a kezdettől fogva tudta, hogy ez az üzleti modell más piacokon is alkalmazható lesz.

Ezért a nemzetközi növekedés és bővülés fontos céllá vált a cég üzletfejlesztése során.

A kitűzött célt meghaladó, 250 millió dolláros bevétellel a jelenleg Kanadában, Észak-Amerikában és Ausztráliában működő vállalatnál az internetes jelenlét kimutathatóan hozzájárult ehhez a sikerhez.

A 1-800-GOT-JUNK? internetes marketingstratégiájának kialakítása azzal segítette ezt a bővülést, hogy támogatást nyújtott a vállalat számára az új közönségek megtalálásában és a velük való kommunikációban.

„Vetettünk egy pillantást az ügyfélprofilunkra, és kitaláltuk, hol és hogyan érhetjük el a közönségünket az interneten” – mondta Andy Parkins, a 1-800-GOT-JUNK? üzleti és technológiai alelnöke.

Ez egyébként segítette a vállalatot az ügyfelek jobb kiszolgálásában is. A múltban kihívást jelentett időben reagálni az online ügyfélviselkedésre, vagy elindítani az igényeknek megfelelő weboldalakat. Most a vállalat internetes stratégiája az ügyféladatok jobb megértését biztosítja, ami viszont lehetővé teszi a módosítások gyors megvalósítását minden internetes tulajdonán belül, így látva el az ügyfeleket a lehető leghasznosabb információkkal. Az internet lehetővé tette a 1-800-GOT-JUNK? számára az ügyfélszolgálati tapasztalatának internetes véleményeken keresztüli promotálását, ami további ügyfélszám-növekedéshez vezetett.

Ennek eredményeképpen a 1-800-GOT-JUNK? nemcsak egyszerű bővítményként, hanem alapvető megoldásként tekint az internetes marketingre. „Online vállalkozásunk előrehaladása és tempója kritikus fontosságú volt a sikerünk szempontjából. Számos kihívást tudtunk leküzdeni az internetes stratégiánk fejlesztésével” – jelentette ki Parkins.

A cég folyamatos bővülésével az online eszközök is segítenek az 1-800-GOT-JUNK? számára a növekvő nemzetközi munkaerő menedzselésében és az együttműködés fejlesztésében, valamint a cégen belül a bevált módszerek terén. „A G Suite összekapcsolta a terepen dolgozó csapatainkat, lehetővé téve számukra, hogy egyidejűleg megosszák és megtekintsék ugyanazokat a megbízható tényeket” – mondta Parkins.

A 1-800-GOT-JUNK? a G Suite részét képező Google Hangouts videokonferencia-eszközt használja kapcsolattartásra az irodáival és a terepen dolgozó csapataival, illetve az eszköz hozzájárult a vállalkozás bővítéséhez is. „Mindenki beugrik reggel pár percre, hogy megossza a legfrissebb információkat, így a napot a napi kupaktanáccsal kezdjük” – mondta Parkins. „Lenyűgöző, ahogy a Google rendszere inspirálja a csapatainkat, hogy megkeressék a kommunikáció és a produktivitás azon módjait, amelyekkel jelentős cégszintű kezdeményezésekhez juthatunk el. A kommunikáció élénkült, és a munkatársaink szorosabb kapcsolatban érezhetik magukat egymással.”

A vállalat nem csupán elérte a 200 millió dolláros bevételi célját, hanem 2016-ra több mint 50 millió dollárral meg is haladta.

Az online növekedés nagy szerepet játszott a sikerben, és ez továbbra is így van: a vállalat jelenlegi bevételének 40%-a a webes foglalásoknak köszönhető. A foglalások jelentik továbbá a vállalat legnagyobb növekedési területét, és évről évre 25%-os növekedést érnek el. A vállalat most a növekedési stratégia második szakaszában van. „Az internetes jelenlét elengedhetetlenül fontos volt az agresszív növekedéshez és a folyamatos sikerhez” – mondta Parkins.

„Az internetes jelenlét elengedhetetlenül fontos volt az agresszív növekedéshez és a folyamatos sikerhez. Már nem helyi, hanem globális szolgáltató vagyunk, amely az ügyfeleit az online stratégia megvalósításával éri el.” Andy Parkins, üzleti technológiáért felelős alelnök, 1-800-GOT-JUNK?