A nemzetközi siker kulcsa a mérés

Miközben új nemzetközi piacok felé terjeszkedsz, a Google Analytics segít a legtöbbet kihozni a költségkeretből, és maximalizálja a siker esélyét. Ideális eszköz arra, hogy megtaláld és megismerd az új nemzetközi közönséget, és megtanuld, hogyan érdemes megszólítani őket.

A Google Analytics ereje

A Market Finder segítségével azonosíthatja azokat a potenciális nemzetközi piacokat, melyek a legjövedelmezőbbek lehetnek vállalkozása számára. Most ugorjunk előre az időben arra a pillanatra, amikor webhelye már aktív és elérhető. Ki látogatja weboldalát? Kampányon, kulcsszón vagy domainhivatkozáson keresztül jutottak el Önhöz? Mire használták a webhelyet? Mennyi időt töltöttek ott? Mennyit költöttek? Esetleg még a vásárlás előtt kiléptek? Vajon miért?

A fenti kérdésekre a Google Analytics segítségével kaphat választ. Akárhol is végez kereskedelmi tevékenységet, a Google Analytics segítségével áttekintheti, mi az, ami beválik, mi az, ami nem így világosabb lesz, hogy mi a teendő. Ez a világ legnépszerűbb webanalitikai eszköze, körülbelül 28 millió aktív webhellyel1.

Relevancia mindenek előtt

Minél jobban meg tud felelni a felhasználók elvárásainak, annál sikeresebb lesz, melyben a Google Analytics segít.

Beütemezett jelentéseket állíthat be, amelyeket e-mailben, előre meghatározott időpontokban fog megkapni.

Például:

  • Az audience report segítségével olyan adatokat tudhat meg a felhasználókról, mint kor, nem, érdeklődési körök, hova valósiak, milyen nyelvet beszélnek, milyen gyakran látogatják a webhelyet, illetve mobileszközt vagy számítógépet használnak-e.

  • Az ügyfélszerzési jelentésekből (acquisition report) kiderül, hogyan jutottak el a felhasználók a webhelyre: marketingkampányon, közösségi hálózaton, egy másik webhelyen vagy egy keresőmotoron használt kulcsszón keresztül.

  • A viselkedési jelentések (behaviour reports) a webhely tartalmáról szolgáltatnak információt, különös tekintettel a leglátogatottabb oldalakra, valamint a leggyakoribb belépési és kilépési oldalakra.

Ha új piacok felé terjeszkedik, ezek az információk segítenek megtalálni és megismerni az új nemzetközi közönséget, valamint meghatározni és a középpontba állítani a legértékesebb látogatókat.

Mindezek birtokában az alábbiakat hozhatja létre:

  • releváns online felhasználói élmény;
  • személyre szabott üzenetek és kampányok, amelyek vonzóak a látogatók többsége számára;
  • az alapján kialakított tartalom, hogy a látogatók honnan érkeztek a webhelyre, illetve milyen keresési kifejezést használtak;
  • a látogatók korábbi keresésein alapuló tartalom;
  • a földrajzi hely alapján nyelv, képek és szöveg tekintetében releváns webhelytartalom.

A Google Analytics segít beazonosítani, mi az, ami működik, és mi az, ami nem, illetve hogy pontosan hol és hogyan érdemes pénzt és időt fordítani az ügyfélszerzésre. Mindezek segítik a legtöbbet kihozni a költségkeretből, és maximalizálni a nemzetközi siker esélyét.

Források: