Hozza ki a legtöbbet az exportpiacokból hatékony nemzetközi fizetési stratégia segítségével

A kutatók szerint a globális online értékesítés az elkövetkező öt évben várhatóan megduplázódik1, míg európai szinten a határokon átnyúló online értékesítés az előrejelzések alapján évente 27%-kal nő majd. Argentínában a digitális vásárlók 40%-a hajtott végre nemzetközi tranzakciót 2015-ben, míg ugyanebben az évben Mexikó és Kanada digitális vásárlóinak 60%-a végzett határon túli tranzakciót. A nemzetközi vásárlók száma csak az Egyesült Államokban 130 millióra rúg. Ez remek helyzetet teremt vállalkozása számára, hogy kiaknázza az exportpiacokban rejlő lehetőségeket. Ebben segíthet a stabil és biztonságos nemzetközi fizetési stratégia kiépítése.

Fizetés határok nélkül

Most minden eddiginél gyorsabban és könnyebben terjeszkedhet új piacok felé. Ezzel együtt az ügyfelek is sokkal könnyebben megtalálják vállalkozását a világ bármely pontjáról. Kérdés, hogy vajon ugyanúgy végzik a pénzügyi tranzakcióikat, mint Ön? Kompatibilisek az általuk használt banki szolgáltatások az Ön vállalkozása banki rendszerével? Ha hiba vagy komplikáció merül fel a fizetési folyamat során, a nemzetközi pénzügyi tranzakciók könnyen meghiúsulhatnak.

Kezelje rugalmasan az exportpiaccal végzett pénzügyi tranzakciókat! Több lehetőségre is legyen nyitott! A Market Finder segít, hogy alkalmazkodjon az ügyfelek által preferált fizetési módokhoz. Később megtérül, ha általuk jól ismert fizetési módokat kínál, és hallgat a helyi piac igényeire.

Mindeközben ügyeljen saját biztonságára is. Nézzen utána, milyen különböző díjak és csalási kockázatok merülhetnek fel az országban, ahol értékesíti termékeit. Annak érdekében, hogy minden nemzetközi fizetési tranzakció sikeres legyen, a terjeszkedési terv minden egyes szakaszában érvényesítse a biztonságos fizetésre vonatkozó stratégiáját.

Lokalizáljon

Egy 2016-os2 kutatás szerint az Egyesült Királyságban működő online kiskereskedők közül minden tizedik teljes mértékben elégedetlen volt a nemzetközi fizetési folyamatokkal, és 69%-uk érezte úgy, hogy a lokalizáció meghatározó tényező a kiskereskedők sikerében.

Úgy szerezhet hűséges ügyfeleket, ha tekintettel van a regionális kulturális különbségekre. Ha támogatja az új piacok legnépszerűbb fizetési módjait, elnyerheti az ügyfelek bizalmát, és növelheti az értékesítést.

Az online értékesítések jelentős része, mintegy 25%-a az online fizetésnél bukik el. Ebben a megtévesztő webdesign, a figyelemelterelő hirdetések és az ismeretlen fizetési módok is szerepet játszhatnak. A külföldi piacokon ráadásul mindez duplán érvényes.

Hogy ez Önnel ne történhessen meg, az alábbiakat érdemes végrehajtani:

  • Készítse el weboldalát az adott exportpiacok nyelvén.
  • Kínáljon helyi fizetési módokat.
  • Úgy alakítsa ki a fizetési oldal designját, hogy az ismerős legyen a felhasználók számára.
  • Nézzen utána, hogy a versenytársak webhelyei milyen formátumot használnak.
  • Legyen egyszerű a fizetési oldal.

Csak okosan

Végezzen kutatást, és ismerje meg a nemzetközi szinten rendelkezésre álló fizetési lehetőségeket. A Market Finder részletes leírást kínál a legnépszerűbb fizetési módokról az elektronikus pénztárcáktól kezdve az online banki átutaláson és a hitelkártyán át a mobilfizetésig.

A fizetési szolgáltató olyan harmadik fél, aki végrehajtja az Ön és ügyfele közötti pénzátutalást. Ez egy biztonságos módja a fizetési tranzakciók lebonyolításának, mivel a harmadik fél mint szolgáltató részletesen ismeri a helyi szabályozásokat. Akkor lehet például érdemes fizetési szolgáltatót igénybe venni, ha a székhelye Párizsban van, a vásárló pedig Tokióban.

Az internet globális kereskedelmi lehetőségeket nyitott a kis- és középvállalkozások előtt. A vállalkozás új exportpiacok felé való terjeszkedése azonban legalább annyira összetett, mint amennyire izgalmas feladat. A Market Finder segít abban, hogy a nemzetközi pénzügyi tranzakciók lebonyolítása ne tartozzon az összetett feladatok közé. A szolgáltatás segítségével megtudhatja, hogyan építhet be biztonságos fizetési stratégiát a folyamatba már az exportpiacra való beköszönés első pillanatától fogva.

Források