A lokalizálás tesztelése és megvalósítása

A lokalizált alkalmazás tesztelése

Teszteld lokalizált alkalmazásod a célpiacokon legnépszerűbb eszközökön Folyamatosan ellenőrizd a kezelőfelületet a formázási és megjelenési problémák miatt. Kérj fel anyanyelvi beszélőket a nyelvi ellenőrzésre.

Bétateszt futtatása

A vállalkozásod számára legfontosabb országokban tervezz bétatesztet a bevezetés előtt, hogy valós visszajelzéseket kapj a nemzetközi felhasználóktól.

A nemzetközi marketing tervezése

Készülj fel egy alkalmazáskampány (App kampány) futtatására, és a bevezetés pillanatától induló országspecifikus marketingre. A Google Play-jelvénygenerátor használatával hozz létre lokalizált jelvényeket a webhelyek vagy a marketinganyagok számára. Az újonnan lokalizált alkalmazással alkoss képernyőképekkel támogatott, új eszközmegjelenést a promóciós anyagokhoz.

Nemzetközi felhasználók támogatása a bevezetést követően

Kísérd figyelemmel az értékeléseket, véleményeket és letöltési statisztikákat a felhasználókat esetlegesen érintő problémák kiszűréséhez. Ha lehetséges, vedd fontolóra nyelvspecifikus felhasználói csoportok vagy fórumok létrehozását.

Böngészés és a felhasználói vélemények böngészése és megválaszolása

Ismerd meg, mit gondolnak a felhasználók az alkalmazásodról, és válaszolj a véleményekre, ezáltal azonnal megoldhatod a tesztelés során figyelmen kívül hagyott valamennyi problémát.

Futtass Google Play Store listázási kísérleteket

Amikor az új piacok növekedésével párhuzamosan egyre több látogató érkezik a Play áruházi adatlapodra, kezdj kísérletezni, hogy megtudd, milyen szöveg és képanyag a legnépszerűbb. Egyszerre legfeljebb öt kísérletet futtathatsz.

Tipp

Az új piacokon való terjeszkedésről mélyebb betekintést nyújt (adatokkal és a központi piacokra vonatkozó statisztikákkal) a Globális piacralépési kézikönyv.