Razumijevanje različitih mogućnosti plaćanja za vaše klijente

Vodič kroz alternativne načine plaćanja dostupne vašim klijentima

1 Pregled

Izazov

Potrošači prilikom kupnje sve češće odabiru alternativne načine plaćanja, poput online bankovnog prijenosa, mobilnih novčanika ili gotovinskih načina plaćanja. U mnogim zemljama alternativni načini plaćanja predstavljaju veći udio rasta e-trgovine od kreditnih kartica. Takvi načini plaćanja korisnicima nude brzu i sigurnu mogućnost plaćanja. Atraktivni su i korisnicima koji nemaju bankovni račun.

Vaš cilj

Pobrinuti se da vaša tvrtka podržava odgovarajuće načine plaćanja za vaše klijente nudeći im tradicionalne i alternativne načine plaćanja.

Način na koji potrošači plaćaju promijenio se

Vaši klijenti sada imaju više načina za plaćanje nego ikad prije. Za milijune ljudi elektronička plaćanja glavna su opcija plaćanja, a mnogi za plaćanje koriste mobilni uređaj. Napredak tehnologije zaslužan je za to što klijenti prihvaćaju inovacije i što od trgovaca traže više.

Prilagođavanjem svoje web-lokacije i pružanjem mogućnosti plaćanja koje odgovaraju klijentima možete spremno dočekati svoje klijente gdje god se oni nalazili u svijetu.

2 Revolucija u opcijama plaćanja

Tri su glavna trenda koja utječu na način na koji korisnici vrše plaćanja širom svijeta:

Pametni telefoni i internet na mobilnim uređajima

Ova dva trenda promijenila su način na koji korisnici vrše digitalna plaćanja. Očekuje se da će broj korisnika koji pristupaju internetskim uslugama na svojim mobilnim uređajima doseći tri milijarde do 2020. godine.1 To čini 65% odrasle svjetske populacije.

Očekuje se da će do 2020. godine 80% svih internetskih korisnika pristupati internetu putem mobilnih uređaja,2 a 58% takvih uređaja bit će pametni telefoni.3 Ti su uređaji prepuni naprednih značajki koje su dovele do novih načina plaćanja, potičući tako revolucionarne trendove digitalnih plaćanja.

Značajke pametnih telefona koje su omogućile ovu promjenu jesu:

  • snažni procesori
  • velika memorija
  • kamere
  • skeneri crtičnih kodova
  • GPS geokodiranje
  • bežična tehnologija
  • društvene mreže
  • platforme za promocije i ponude.

Tu je još i mnoštvo inovacija u tehnologijama pristupa i sigurnosti plaćanja, poput smanjenja prijevara i biometrijske autentifikacije.

Ulazak na tržište nebankarskih institucija koje nude platne usluge i rješenja

Broj startup tvrtki koje se bave financijskom tehnologijom (fintech tvrtke) brzo raste i nastavlja se povećavati. Te netradicionalne institucije korisnicima nude mnoštvo načina za elektroničko plaćanje. Ti načini plaćanja uključuju e-novčanike, integrirane POS sustave i plaćanja putem aplikacija.

Klijenti očekuju trenutačnu mogućnost plaćanja jednim dodirom

Njihove potrebe brzo se mijenjaju. Klijenti očekuju najbolje iskustvo plaćanja koje im tvrtke mogu ponuditi. Zahvaljujući tehnologijama ugrađenima u pametne telefone i tablete, klijenti očekuju korisničko sučelje bez pogreški koje će osigurati brz i učinkovit postupak plaćanja.

Predstavljamo neke od značajnijih alternativnih načina plaćanja

Bankovni prijenos

Bankovni prijenosi klijentima omogućuju prebacivanje novca na bankovni račun trgovca kako bi dovršili kupnju. Bankovni prijenosi tradicionalno su se izvršavali u poslovnici banke, a od trgovaca se zahtijevalo da prije ispunjavanja obveze prema klijentu uplatu upare s pripadajućom kupovinom.

S porastom popularnosti internetskog bankarstva sada je dostupno nekoliko opcija online bankovnog prijenosa. Te opcije klijentu omogućuju da započne prijenos tijekom postupka plaćanja na web-lokaciji trgovca, dok se uparivanje uplate za trgovca obavlja automatski. To znači da se narudžbe brže dovršavaju.

Na primjer, iDeal je osmislila skupina nizozemskih banaka kako bi se za transakcije e-trgovine i m-trgovine omogućilo plaćanje s bankovnih računa. Taj način online plaćanja čini većinu online plaćanja u Nizozemskoj.

Drugi je primjer bankovni servis SoFort. On omogućuje brze i izravne novčane prijenose između banaka u mnogim europskim zemljama. Taj način plaćanja klijentima e-tvrtki omogućuje brže izvršavanje njihovih međunarodnih prijenosa. To je jedan od najpopularnijih načina prijenosa novca u Njemačkoj.

Izravna terećenja

Izravna terećenja trgovcima omogućuju naplatu s bankovnih računa njihovih klijenata. U ovaj oblik plaćanja nisu uključene kartične mreže jer se sva komunikacija odvija između banaka.

Sjajan je primjer SEPA izravno terećenje. Riječ je o pan-europskom sustavu izravnih terećenja koji trgovcima omogućuje iniciranje plaćanja u eurima s bankovnih računa u 34 zemlje koje pripadaju SEPA području i pridruženim teritorijima, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo.

Drugi primjer mreže izravnog terećenja jest Ustanova za automatski kliring (ACH). To je elektronička mreža za financijske transakcije u Sjedinjenim Državama. ACH obrađuje velike količine kreditnih i debitnih transakcija u serijama.

Lokalne kartičarske sheme

Mnoge zemlje imaju svoje lokalne kartičarske sheme koje često predstavljaju alternativu glavnim markama kreditnih kartica.

Do 2015. UnionPay postao je najveći svjetski izdavač platnih kartica, s više od pet milijardi izdanih kartica koje nose njegov logotip.4

UnionPay kartice mogu se koristiti u 141 zemlji i regiji širom svijeta. To je treća najveća platna mreža po vrijednosti obrađenih transakcija, iza Vise i MasterCarda. Neke UnionPay kreditne kartice povezane su također s American Expressom, MasterCardom ili Visom, a u inozemstvu se mogu koristiti kao American Express, MasterCard ili Visa kartice.

Elo je domaća kartičarska marka u Brazilu. Robna marka Elo podržava transakcije izvršene kreditnim, debitnim i prepaid karticama. Do danas je izdano više od 80 milijuna Elo kartica. Kreditna kartica Elo podržava obročno plaćanje koje kupcima omogućuje odgodu plaćanja za online kupnje tijekom određenog vremenskog razdoblja.

e-novčanici

E-novčanici korisnicima omogućuju pohranjivanje više brojeva kreditnih kartica i bankovnih računa u sigurnom okruženju.5 Neki digitalni novčanici rade putem aplikacija na pametnim telefonima. Pri posjetu robnoj kući korisnik može prisloniti svoj telefon na kompatibilni čitač i trenutno izvršiti plaćanje. E-novčanike također može koristiti za online kupnje. Svi su podaci šifrirani, stoga e-novčanici potrošačima nude veću sigurnost od tradicionalnog novčanika. E-novčanik trgovcima omogućuje pravovremeno započinjanje promocija, ponudu vaučera i slanje novosti korisnicima.

PayPal je jedan od najvećih davatelja usluga internetskog plaćanja. Trenutno posluje na 202 tržišta i ima gotovo 200 milijuna aktivnih računa. Od srpnja 2017. godine PayPal korisnicima omogućuje slanje, primanje i držanje sredstava u 25 valuta.

PayPal korisnicima omogućuje brže plaćanje jer oni ne moraju ponovno unositi svoje podatke prilikom svake kupnje.

Android Pay korisnicima omogućuje plaćanja putem telefona i radi sa stotinama tisuća beskontaktnih platnih mjesta širom svijeta. Android Pay jednostavno se postavlja, a omogućuje i plaćanja putem aplikacija. To znači da korisnici ne moraju unositi svoje podatke svaki put kada izvrše plaćanje u aplikaciji.

Postpay

Opcije plaćanja putem Postpaya korisniku omogućuju naknadno plaćanje proizvoda ili usluge kupljene online u outletu ili trgovini partnera. Zbog razmaka između početne transakcije i plaćanja, ovaj način plaćanja nije prikladan za sve online kupnje. Međutim, njegova prednost je ta što vašim internetskim korisnicima nudi gotovinsku mogućnost plaćanja.

Konbini (što znači "trgovina" na japanskom) omogućuje korisniku da naruči robu i usluge putem interneta i da ih plati na blagajni u trgovini. Konbini koristi jedinstveni referentni broj za identifikaciju transakcije. Korisnici tu referencu koriste za ispis vaučera kojeg će potom pokazati u trgovini.

Boleto Bancário jedan je od najistaknutijih načina plaćanja u Brazilu. Riječ "boleto" znači "uplatnica". Korisnik može ispisati uplatnicu i platiti ju na bankomatima, u poslovnicama bilo koje banke, poštanskim uredima, kod lutrijskih prodavača i u nekim supermarketima. Druga je opcija plaćanje bankovnim prijenosom putem internetskog bankarstva.