Zervant je povećao međunarodnu bazu korisnika za 200% unutar jedne godine uz pomoć Googlea

Saznajte kako je kombinacija Googleovih alata doprinijela Zervantovom uspjehu

Ciljevi

  • Međunarodni rast
  • Brzo proširiti globalnu bazu korisnika

Pristup

  • Koristiti Google Ads za pretraživanje, prikazivanje, remarketing, dinamične oglase za pretraživačku mrežu i sponzorirane promocije na Gmailu
  • Koristiti Google Analytics, Consumer Barometer i Google trendove za stjecanje uvida u različita tržišta i za preciziranje fokusa

Rezultati

  • Brzo širenje s jednog na sedam tržišta
  • Baza korisnika utrostručila se u 12 mjeseci
  • 70% svog prometa web-lokacije dolazi iz pretraživanja

Softver za fakturiranje tvrtke Zervant pomaže malim tvrtkama u izradi i slanju online faktura u bilo kojem formatu. Sa sjedištem u Finskoj, tvrtka se fokusira na širenje svoje međunarodne baze korisnika. Evo kako je Google pomogao Zervantu da ispuni svoje ciljeve za međunarodno proširenje.

Kao tvrtka utemeljena u zemlji sa samo 5,5 milijuna stanovnika, Zervantova je glavna strategija od početka bila međunarodno širenje i izgradnja globalnog poslovanja. Vrlo je brzo narastao s jednog na sedam tržišta s fokusom na akviziciju međunarodnih korisnika.

"Finska je mala; ako dolazite s malog tržišta, morate biti globalni", objašnjava izvršni direktor Mattias Hansson. "Odabrali smo određena tržišta, započevši sa Švedskom, a zatim smo se proširili na srednju Europu u kojoj je istim proizvodom moguće opsluživati nekoliko tržišta."

Google Ads pokazao se neprocjenjivim za postizanje tog brzog globalnog proširenja. Zervant upotrebljava Google Ads za pretraživanje, prikazivanje, remarketing, dinamične oglase za pretraživačku mrežu i sponzorirane promocije na Gmailu. "Rezultati govore sami za sebe", kaže Matias Vahtola, glavni marketinški stručnjak. "Uspjeli smo utrostručiti svoju bazu korisnika u jednoj godini, s 30.000 korisnika na više od 100.000, i velik dio toga možemo pripisati Google pretraživanju. Shvatili smo da je to nov način postizanja željenog rasta. Rezultate možete odmah vidjeti i sve možete izmjeriti."

Google Ads pokazao se i kao najučinkovitiji kanal za širenje Zervantovog marketinga. Zbog toga tvrtka sada ulaže približno 70% svog marketinškog proračuna u Google Ads, a 80% od toga usmjereno je na međunarodna tržišta. "S obzirom na situaciju na tržištu, važno je vrlo brzo se proširiti i tako udvostručiti ili utrostručiti tržišta na kojima smo prisutni", kaže Hansson. "Iskušali smo mnoštvo različitih kanala, ali online je jedini koji funkcionira za naš segment."

Različita tržišta zahtijevaju različite pristupe, stoga Zervant upotrebljava Google Analytics za poticanje svojeg oglašavanja za svako tržište posebno. Google Analytics pruža Zervantu vrijedne uvide na temelju onog što klijenti rade na njihovoj web-lokaciji, dok Consumer Barometer i Google trendovi omogućuju analiziranje ponašanja i interesa potrošača. I naposljetku, A/B testiranje pomaže identificirati najbolje pristupe za poticanje prometa. "Znamo koji izvori potiču promet dobre kvalitete, a koji ne", objašnjava Vahtola. "Na temelju podataka možemo se onda fokusirati na one prave."

Naravno, ostvarivanje Zervantovih ambicioznih ciljeva rasta ne bi bilo moguće bez pomnog praćenja rezultata, a Google pruža potrebnu vidljivost. "Mjerimo sve od klika na oglas do konverzije i trajne vrijednosti korisnika", kaže Vahtola. "Na Googleu imamo stvarno dobru vidljivost. Općenito vidimo da oko 70% prometa dolazi od pretraživanja, organskog i plaćenog, i jednostavno je vidjeti koliko prihoda to donosi."

"Ima smisla koristiti Google Ads platformu ako prodajete bilo što od usluga do robe", dodaje Vahtola. "Svaka bi tvrtka trebala definitivno početi s testiranjem kako bi vidjela koje rezultate može dobiti."

"Uspjeli smo utrostručiti svoje korisnike u jednoj godini, s 30.000 korisnika na više od 100.000, i velik dio toga možemo pripisati Google pretraživanju." Matias Vahtola, glavni marketinški stručnjak, Zervant