Vaya Life bilježi povećanje globalne prodaje kutijica za ručak od 30%

Kako je ovaj proizvođač vrhunskih kutijica za ručak radio s Googleom na proširenju međunarodnog dosega

Ciljevi

  • Povećanje vidljivosti robne marke
  • Povećanje prodaje

Pristup

  • Izrađen plan za ulazak na svako novo globalno tržište
  • Korištenje odgovarajućih Googleovih proizvoda za postizanje ciljeva

Rezultati

  • Povećanje prodaje na globalnom tržištu od 30%
  • Izravna prodaja sada čini 45% ukupne prodaje tvrtke Vaya Life
  • Na tržištima poput Malezije i Hong Konga stopa klikanja oglasa povećala se za 4,5%

Vashist Vasanthakumar osnovao je tvrtku Vaya Life kako bi prvoklasnim dizajnom i vrhunskim inženjeringom revolucionizirao svakodnevne proizvode poput kutijica za ručak. Iako je poslovanje pokrenuo u Indiji, njegove vrhunski dizajnirane kutijice za ručak uskoro su se počele prodavati u zemljama poput SAD-a, Singapura, Malezije, Hong Konga, Filipina, Indonezije, Južne Koreje, Tajvana, Tajlanda i Australije. Ciljano su tržište tvrtke zaposlenici u dobi od 25 do 54 godine. Kako bi dodatno proširila međunarodni doseg, tvrtka se u kolovozu 2016. obratila Googleu da im pomogne povećati vidljivost robne marke i prodaju.

Cilj tvrtke Vaya Life bio je povećati vidljivost i potaknuti pretraživanja ključnih riječi vezanih uz njihove proizvode te iskoristiti Googleov doseg na ciljanim tržištima. Googleov tim za podršku pružio je tvrtki Vaya Life plan za svaku zemlju: podatke o poslovnoj branši, konkurenciji, prikladnim Googleovim kanalima za upotrebu robne marke i prodaju, najbolji pristup i cjelovite planove za tri, šest i devet mjeseci. Vaya Life pokrenula je poslovanje na tim tržištima i dosegla svoju publiku putem pametnih kampanja za prikazivačku mrežu, Shopping oglasa i YouTubea.

Vaya Life je povećala prodaju za 30% na globalnom tržištu, dok je izravna prodaja porasla na 45% ukupne prodaje. Na tržištima poput Malezije stopa klikanja oglasa povećala se za više od 4,5%. Danas 90% proračuna tvrtke odlazi na digitalni marketing; a ravnomjerno je podijeljen između Indije i globalnih tržišta tvrtke.

Vaya Life neprekidno istražuje mogućnosti ulaska na nova tržišta. Tvrtka je usmjerena na povećanje učinkovitosti potrošnje na Googleove usluge kako bi povećala povrat ulaganja. Tvrtka također planira koristiti Google za širenje u Velikoj Britaniji i na ostalim europskim tržištima. U pripremi su i novi proizvodi, uključujući pribor za piće.

Korišteni Googleovi proizvodi Google pretraživanje Google Shopping Google prikazivačka mreža YouTube

"Google pruža dobar uvid u nova tržišta u pogledu angažmana kupaca u kategoriji, što nam je pomoglo pri ulasku na tržište. Google je dobar tržišni partner za stvaranje vidljivosti i kasniju akviziciju." Vashist Vasanthakumar, osnivač i glavni izvršni direktor, Vaya Life