Tracktest.eu osvojio je nove globalne klijente uz pomoć Google Adsa

Kako su Googleovi alati pomogli tvrtki da udovolji klijentima iz 50 zemalja

Ciljevi

  • Izvesti Tracktest.eu na međunarodna tržišta
  • Izraditi svijest o robnoj marki među ciljanom publikom sastavljenom od tvrtki i pojedinaca
  • Povećati korištenje Tracktest.eu-a među novom globalnom publikom

Pristup

  • Koristili su Googleov Market Finder za određivanje ciljnih tržišta
  • Koristili su Google Ads za ciljanje oglasa na relevantnu publiku
  • Pratili su i analizirali rezultate kampanje pomoću Google Adsa

Rezultati

  • Proširili su se u Njemačku, Brazil i Indoneziju
  • Sada su prisutni u 50 zemalja širom svijeta
  • 20% upita iz Google Adsa sada se konvertira u novo poslovanje

S online testovima znanja engleskog jezika, Tracktest.eu upotrebljavaju tvrtke i pojedinci kako bi poboljšali svoje jezične vještine. Kako bi se probio iz svoje rodne Slovačke i konkurirao priznatim globalnim igračima poput TOEFL-a, Tracktest.eu upotrijebio je Google Ads i proširio se na nova međunarodna tržišta.

Tracktest.eu osnovan je 2013. godine i sa samo četiri zaposlenika ova je nova tvrtka osvojila većinu svoje matične zemlje Slovačke na temelju preporuka. Željan daljnjeg širenja, Tracktest.eu trebao je isplativ način za promociju svojeg online alata za testiranje engleskog jezika novim globalnim klijentima.

Tracktest.eu odabrao je Google Ads za pomoć s rastom poslovanja. Tvrtka je upotrijebila Global Market Finder, sada dio Market Findera, za lociranje pravih zemalja za ciljanje uspoređujući prilike na temelju pretraživanja relevantnih ključnih riječi. Nakon toga upotrijebili su Google Ads za podizanje svijesti tvrtkine ciljane publike u tim određenim zemljama. "Kada smo se odlučili proširiti u inozemstvo, Google Ads je bio idealan alat", rekao je suvlasnik i izvršni direktor Braňo Pokrivčák. "Pomoću Market Findera možemo precizno procijeniti koju zemlju ciljati. S Google Adsom možemo biti globalni i sve precizno mjeriti."

Štoviše, zahvaljujući mogućnosti Global Market Findera i Google Adsa da pomognu tvrtkama locitati i ciljati novu publiku, unutar samo nekoliko mjeseci Tracktest.eu dospio je na vrh rezultata pretraživanja u oglašavanju u svom poslovnom segmentu. Braňo je oduševljen ishodom: "20% naših upita iz Google Adsa konvertira se u poslovanje; to je sjajan rezultat."

Google Ads imao je ključnu ulogu u pozitivnom utjecaju i oblikovanju međunarodnog proširenja tvrtke od kada je uveden u Tracktest.eu-ovu marketinšku strategiju. Do danas je pomogao da Tracktest.eu dosegne globalne klijente u Njemačkoj, Brazilu i Indoneziji, čime su ukupni broj zemalja u kojima imaju klijente doveli trenutačno do 50.

Braňo objašnjava: "Googleov Global Market Finder pomaže nam odrediti ciljna tržišta, a zatim nam Google Ads omogućuje vidjeti gdje je naša usluga generirala najviše interesa. Imamo klijente koji plaćaju u 50 zemalja i ciljamo to udvostručiti sljedeće godine."

Braňo je posebno impresioniran omjerom cijene/izvedbe koji su postigli s Google Adsom i činjenicom da se rezultati odmah pojavljuju i da su mjerljivi, a sve im to pomaže da se Tracktest.eu održi na vrhu.

“20% naših upita iz Google Adsa konvertira se u poslovanje; to je sjajan rezultat." Braňo Pokrivčák, suvlasnik i izvršni direktor, Tracktest.eu