The Oriental Shop širi svoje izvozno tržište pomoću integriranih Googleovih proizvoda

Saznajte kako je Google Ads pomogao nizozemskoj internetskoj trgovini pri globalnom širenju

Ciljevi

  • Povećanje vidljivosti u Njemačkoj, Engleskoj i Francuskoj
  • Širenje izvoznog tržišta
  • Neovisno upravljanje procesima i proizvodima tvrtke

Pristup

  • Pokrenute Google Ads kampanje u Nizozemskoj, Njemačkoj, Engleskoj i Francuskoj
  • Rad s Googleom na osiguravanju odgovarajuće razine podrške za upravljanje povećanim brojem narudžbi

Rezultati

  • Veliko povećanje narudžbi iz Njemačke, Engleske i Francuske
  • Posjeti visokokvalitetnih kupaca web-lokaciji povećali su se zahvaljujući Google Adsu
  • Korištenje dobro integriranih Googleovih proizvoda poput Google Analyticsa, Google Shoppinga i Gmaila ohrabrilo je trgovinu za upravljanje povećanim brojem narudžbi

Nizozemski internetski prodavač The Oriental Shop, osnovan 2013. godine, prodaje visokokvalitetne japanske i druge azijske proizvode. Tvrtka je u početku bila usmjerena na prodaju svog asortimana samo na domaćem tržištu. Ubrzo se njezina paleta proizvoda pokazala toliko popularnom da su upiti stizali od kupaca izvan Nizozemske. Kako bi potencijalnim kupcima olakšao pronalaženje svoje trgovine, direktor Fabian Klinkenberg odlučio je pokrenuti dodatne Google Ads kampanje u Njemačkoj, Francuskoj i Engleskoj. Narudžbe su ubrzo počele stizati.

Nakon što se odlučio proširiti na globalno tržište, Fabian se suočio s novim izazovima. Sa samo četvero zaposlenika morao je istovremeno širiti poslovanje svoje trgovine i održavati svakodnevne poslovne aktivnosti. Koristio je niz Googleovih alata kako bi upravljao povećanim brojem internetskih kupaca i ujedno ih zadržao. Fabian je kazao da je jako zadovoljan Googleovom uslugom, integracijom i podrškom, napomenuvši da "ti je jasno da plaćaš kvalitativne proizvode i usluge".

Trgovina The Oriental Shop može samostalno upravljati povećanom potražnjom za proizvodima nakon što je imala mjesec dana besplatne Googleove podrške.

Fabianovu odluku da proširi izvozno tržište dostupno njegovoj tvrtki uvelike je nagradilo novo, veće tržište s kupcima koji vole azijske proizvode koliko i on.

Kvaliteta posjetitelja web-lokacije koji dolaze putem Google Adsa izvrsna je." Direktor trgovine The Oriental Shop, Fabian Klinkenberg