Vrući prihodi od izvoza za tvrtku The Heat Company uz Google Ads

Saznajte kako se austrijska tvrtka uspješno proširila na svjetskim tržištima

Ciljevi

  • Širenje globalnog dosega
  • Povećanje međunarodne prodaje

Pristup

  • Korištenje Google Adsa i Google Analyticsa za dosezanje novih tržišta i publike
  • Promjena poslovnog modela kako bi se fokus preusmjerio s veleprodaje na krajnje korisnike

Rezultati

  • Brzo povećanje prodaje
  • Sada izvoze proizvode u inozemstvo, uključujući Australiju, Kanadu i SAD
  • 85% prihoda od izvoza

Austrijska tvrtka The Heat Company, osnovana 1994. godine, proizvodi i prodaje termalnu odjeću za aktivnosti na otvorenom. Koristeći Google Ads i Google Analytics za dosezanje šire publike, povećali su međunarodnu prodaju do te mjere da im 85% prihoda sada dolazi od izvoza.

Tvrtka The Heat Company sa sjedištem u Altenmarktu u Austriji od svog je osnutka usmjerena na veleprodaju na domaćem tržištu. Međutim, 2007. godine odlučili su iskoristiti potencijal svoje internetske trgovine i proširiti doseg na globalno tržište.

Odabrali su Google Ads i Google Analytics, koji su im pomogli pri određivanju najboljih tržišta i publike za međunarodno ciljanje. Tvrtka se za poticanje prodaje usredotočila na činjenicu da su njihovi proizvodi – koji uključuju rukavice, uloške, grijače za ruke i stopala te toplinske flastere za vrat i torzo – izrađeni od prirodnih materijala bez upotrebe kemikalija.

Međunarodno se oglašavanje isplatilo, rezultirajući naglim rastom prodaje. "Google Ads omogućio nam je da dosegnemo kupce na koje u početku nismo ni pomišljali", kaže Herwig Holzer, direktor tvrtke The Heat Company. "U svijetu uvijek postoje mjesta gdje je zima i uvijek postoje ljudi kojima je hladno, a mi možemo ciljati baš ta tržišta." Zapravo su brzo počeli prodavati i u dalekim zemljama poput Argentine, SAD-a, Kanade, Australije i Mongolije, kao i diljem Europe. To je potaknulo preispitivanje poslovnog modela tvrtke i promjenu fokusa s veleprodaje na krajnje kupce.

Međunarodno ciljanje tih kupaca imalo je značajan utjecaj na prihode, pa tako 85% prihoda sada dolazi iz globalnog izvoza. "Google Ads je sjajan", kaže Holzer. "Zaista nam omogućuje da budemo učinkoviti. Često je vrlo teško podnijeti troškove oglašavanja, posebno za male i srednje tvrtke, a ovdje vidim koliko potrošim i koliko u konačnici zaradim."

Tvrtka je sada puno više usmjerena na krajnje kupce i nastavlja koristiti prilike za istraživanje tržišta s poslovnim potencijalom širom svijeta.

"Sada smo mnogo više usmjereni na krajnje kupce, što samo može poboljšati proizvode i usluge koje pružamo. Zahvaljujući Googleu, imamo priliku proširiti svoj domet i postati dostupni u cijelom svijetu." Herwig Holzer, direktor, The Heat Company