TAP-ova prodaja dobila je zamah na novim međunarodnih tržištima pomoću Google Adsa

Saznajte kako se portugalski avioprijevoznik proširio na globalnu razinu uz Googleovu pomoć

Ciljevi

  • Povećati svijest o robnoj marki i postaviti TAP na položaj međunarodnog avioprijevoznika
  • Proširiti svoju mrežu i prevoziti putnike s ključnih tržišta u EU-u na nova tržišta u SAD-u
  • Usvojiti isplativiji model akvizicije

Pristup

  • Surađivali su s Googleom na izradi nove marketinške strategije koja će promovirati nove rute, razvoju ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI-jeva), prelasku na model cijene prodaje (CoS) i razvoju osnovnih tržišta
  • Upotrijebili su Google Ads za globalno ciljanje oglašavanja na govornike engleskog jezika
  • Poboljšali su ciljanje oglasa čestim testiranjem i mjerenjem

Rezultati

  • Godišnji porast od 350% u prodaji u Sjevernoj Americi
  • Porast od 540% u posjetima web-lokacijama posjetitelja iz Sjeverne Amerike
  • Povećan online globalni tržišni udio i potaknute izravne rezervacije na web-lokaciji
  • Doseg proširen na 78 destinacija u 30 zemalja

Osnovan 1945., portugalski avioprijevoznik sa sjedištem u Lisabonu TAP u prvim je godinama nudio uslugu vezanu uglavnom uz Portugal. Nakon što je tvrtka odlučila proširiti svoj globalni tržišni udio i pozicionirati se kao pravi međunarodni avioprijevoznik, obratili su se Googleu za pomoć s izradom strategije za povećanje osnovnih tržišta i dosezanje novih klijenata. TAP je, kao rezultat toga, doživio znatan porast u bazi klijenata i proširio svoje djelovanje na međunarodnu razinu, uključujući dvije nove ključne rute u zračnim lukama Boston i JFK.

Avioprijevoznik TAP prvo je od Googlea zatražio da pregleda njegovu operativnu i financijsku učinkovitost i da izradi program za globalni marketing. Google je pomogao avioprijevozniku TAP da svoje poslovanje premjesti s modela cijene po akviziciji (CPA) na model cijene prodaje (CoS). To je povećanje avioprijevoznikovog online globalnog tržišnog udjela učinilo učinkovitijim i isplativijim te je potaknulo izravno rezerviranje na TAP-ovoj web-lokaciji flytap.com.

Carlos Paneiro, potpredsjednik za prodaju u TAP-u (Sjeverna i Srednja Amerika), objašnjava kako je "model cijene prodaje jedini način iskorištavanja punog mogućeg povrata tržišta, točnog praćenja prodaje i apsorpcije troškova uz poboljšanu operativnu i financijsku učinkovitost."

TAP je upotrijebio Google Ads za povećanje vidljivosti avioprijevoznika na 30 međunarodnih tržišta na kojima je bio prisutan. To je značilo da TAP može vidjeti koja su tržišta donijela najveći prihod i prilagoditi online kampanje u skladu s time.

Optimizirana Google Ads strategija zabilježila je od pokretanja kampanje porast prodaje od 340% godišnje, a Google Ads kampanje činile su 35% TAP-ovih digitalnih prodaja. Avioprijevoznik je zabilježio i povećanje od 540% u posjetima web-lokaciji posjetitelja iz Sjeverne Amerike.

Justyna Valente, TAP-ova voditeljica digitalnog marketinga, navodi kako je "Google Ads ključan za to da klijenti pronađu naše ponude i kod nas naprave rezervacije, a time i za povećanje izravne prodaje."

TAP-ovo novo partnerstvo sa zračnim lukama Boston i JFK bila je prilika da avioprijevoznik proširi svoje poslovanje i prevozi putnike s ključnih tržišta u EU-u na nova tržišta u SAD-u. Googleov tim pružao je savjete o marketinškoj strategiji za pokretanje tih novih ruta i pomogao definirati prave ključne pokazatelje uspješnosti. To je značilo da kada su pokrenute nove američke zračne linije, TAP je mogao pokrenuti i optimizirati nove kampanje na temelju uvida stečenih na temelju podataka.

Carlos objašnjava: "Googleov široki doseg omogućio nam je da potpuno analiziramo svoje rezultate i postoji mnoštvo izbora kada je riječ o platformama i ciljanju. Google ima savršena tehnička rješenja za našu tvrtku."

Carlos želi nastaviti suradnju s Googleom i kaže "Google nam je pomogao s postavljanjem prave strategije za uspjeh na vrlo konkurentnom tržištu s digitalno osviještenim klijentima. TAP nastavlja poboljšavati svoje digitalno pozicioniranje i veselimo se daljnjem partnerstvu s Googleom, korištenju najnovijih alata za optimiziranje naših marketinških kampanja i prodaji više mjesta u TAP-ovim avionima.

"Google ima savršena tehnička rješenja za našu tvrtku." Carlos Paneiro, potpredsjednik za prodaju za Sjevernu i Srednju Ameriku, TAP