Rješenja za upravljanje zaposlenicima tvrtke Synerion osvajaju nova tržišta pomoću Google Adsa

Kako je Synerion privukao pažnju novih tržišta pomoću Googlea

Ciljevi

 • Steći bolje razumijevanje ciljanih tržišta i poboljšati relevantnost kampanje
 • Izgraditi prepoznatljivost robne marke izvan matične zemlje
 • Proširiti svoj teritorij diljem Sjeverne Amerike
 • Proširiti poslovanje na međunarodnoj razini

Pristup

 • Istraživanje ponašanja ciljanih tržišta
 • Upotreba Google Adsa za dobivanje uvida u publiku i usmjeravanje kampanja
 • Prilagođene međunarodne verzije web-lokacije kako bi odgovarale novoj publici
 • Suradnja s tvrtkom Search Engine People, Googleovim partnerom, kako bi se potaknuo brži međunarodni rast

Rezultati

 • Uspješno predstavljanje u SAD-u
 • Povećanje prodaje od 30% u jednoj godini
 • Na putu ka udvostručenju prihoda u Sjevernoj Americi u roku od tri do pet godina
 • Najveća prodaja izvan Kanade ostvarena u SAD-u, Izraelu, Južnoj Africi i Australiji

Kanadski stručnjak za upravljanje poslovanjem, tvrtka Synerion, izvršila je diljem svijeta preko 7000 instalacija svoja dva glavna proizvoda – Agile Workforce i Enterprise Workforce. Synerionov je najveći izazov bio privući pažnju na novim tržištima. Tvrtka je za rješavanje ovog izazova koristila Google Ads i uspješno se proširila po cijeloj Sjevernoj Americi.

Tvrtka Synerion sa sjedištem u Mississaugi u Kanadi putem prodaje na daljinu diljem Sjeverne Amerike prodaje softver za upravljanje zaposlenicima te tehnološka rješenja za praćenje vremena i prisutnosti zaposlenika na radnom mjestu, automatizaciju aktivnosti kadrovske službe i upravljanje odsutnošću zaposlenika za tvrtke svih veličina.

Zbog univerzalnih potreba tvrtki za upravljanjem zaposlenicima u Synerionu su znali da postoje prilike za prodaju njihova dva glavna proizvoda (Agile Workforce i Enterprise Workforce) na inozemnim tržištima. No ključni je izazov bio proboj na nova tržišta izvan matične zemlje. "Uvjereni smo u kvalitetu i širinu svoje ponude", izjavio je Paolo Gilfillan, direktor prodaje i marketinga tvrtke za Sjevernu Ameriku. "Naš je najveći izazov da nas tržište otkrije."

Synerion je već imao snažnu strategiju za online marketing u Kanadi, koja je uključivala SEO, objavljivanje na blogu i na društvenim medijima te Google Ads kampanje. Međutim, kada je tvrtka 2011. željela započeti prodaju u inozemstvu, Gilfillan je otkrio da tu strategiju treba prilagoditi kako bi funkcionirala na međunarodnim tržištima. Synerion je u velikoj mjeri bio usmjeren na ulazni marketing, ali je bilo nužno osigurati da, jednom kada tvrtka pronađe publiku, informacije koje joj poslužuje budu relevantne na lokalnom tržištu.

S tim je ciljem prije ulaska na tržište SAD-a tvrtka pregledala sheme internetskih pretraga u različitim regijama. "Podudaranje ključnih riječi snažan je pokazatelj interesa lokalnog tržišta", objašnjava Gilfillan. "Riječi koje se pretražuju mogu se potpuno razlikovati ovisno o tržištu." Nakon istraživanja ponašanja svakog tržišta Synerion je započeo s prikazivanjem zasebnih Google Ads kampanja u Kanadi i različitim regijama širom Sjeverne Amerike. Svaka kampanja pružala je vrijedan uvid u ono što je djelovalo s različitim publikama, omogućujući tvrtki da prilagodi kampanje prema potrebi.

Tvrtka je također izmijenila međunarodne verzije svoje web-lokacije kako bi one dodatno odražavale uvide prikupljene pomoću Google Adsa. "Online marketing uvijek nam je bio prioritet, a tijekom inozemnog rasta postao nam je najvažniji prioritet", rekao je Gilfillan.

Kako bi potaknuo brži međunarodni rast, Gilfillan se za pomoć u istraživanju i razvoju internetskih kampanja obratio Googleovom partneru, tvrtki Search Engine People. "Tvrtke mogu pogriješiti angažiraju li za vođenje digitalnog marketinga 'bilo koga' jer 'je dobar u tome'. Postoji puno profesionalnih digitalnih agencija koje su dostupne malim tvrtkama", kazao je Gilfillan. "Potražite agencije koje su usredotočene na vaše ciljeve i ROI, a ne na cijenu medijskog sadržaja".

Ova se strategija tvrtki Synerion isplatila, budući da je najveća prodaja izvan Kanade ostvarena u SAD-u, Izraelu, Južnoj Africi i Australiji te se povećala za 30% u samo godinu dana. "ROI je nevjerojatan", kazao je Gilfillan. "Planiramo nastaviti povećavati ulaganja u digitalno poslovanje." Ovaj uspjeh diktira ritam ostvarivanja novih ciljeva tvrtke, koja u narednih tri do pet godina očekuje udvostručiti prihode u Sjevernoj Americi.

Prema Gilfillanu, digitalni marketing zaslužan je za nedavno širenje tvrtke na međunarodnim tržištima. "Digitalni marketing daje vam potrebno znanje i uvide na ekonomičan način koji vam omogućuje da se prilagodite tržištu i brzo ostvarite prihode", kazao je. "Po mom mišljenju, marketing je na prvom, a prodaja na drugom mjestu".

"Digitalni marketing daje vam potrebno znanje i uvide na ekonomičan način koji vam omogućuje da se prilagodite tržištu i brzo ostvarite prihode.” Paolo Gilfillan, direktor prodaje i marketinga, Synerion Sjeverna Amerika