Moda tvrtke Sefamerve uz pomoć Googlea postaje globalna po stilu

Put širenja tvrtke Sefamerve iz Turske do više od 50 zemalja u pet regija

Ciljevi

  • iBolje shvatit potrebe korisnika i pružiti više odgovarajućih proizvoda
  • Pružiti personaliziranije korisničko iskustvo
  • Poboljšati operativnu učinkovitost

Pristup

  • Istražila je i analizirala potrebe korisnika i njihovo ponašanje na svakom tržištu
  • Uvela je više popularnih, pouzdanih i lokalnih načina plaćanja
  • Implementirala je Googleove preporuke za međunarodni rast

Rezultati

  • 40% više konverzija
  • 20% veći prihod
  • 26% manje odustajanja od plaćanja
  • Povećanje prihoda od 140% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine

Turska internetska modna trgovina Sefamerve prodaje odjeću i dodatke za muslimanke. Od svojih početaka 2012. u Turskoj, tvrtka sada posluje u pet regija i pokriva 52 zemlje u sjevernoj Africi, Europi, Bliskom istoku, Ujedinjenom Kraljevstvu i trima Amerikama.

Izazov

Tvrtka Sefamerve željela je bolje shvatiti koju vrstu proizvoda korisnici traže na ključnim tržištima. S tim je uvidima zatim mogla napraviti dobro segmentiran asortiman proizvoda i korisnicima ponuditi bolje prilagođeno iskustvo kupnje.

Kako bi to postigla, tvrtka je također trebala dobro strukturiranu postavljenu podršku za svako tržište, kao što je korisnička služba i načini plaćanja.

Dugoročno je Sefamerve također odlučio istražiti mogućnosti za veću operativnu učinkovitost.

Pristup

Tim je proveo istraživanje potrošača i iskoristio rezultate kako bi osigurao da se odgovarajući proizvodi nude odgovarajućim korisnicima. Ovaj je postupak također pomogao razviti segmentiraniji i prilagođeniji korisnički doživljaj te utemeljene strategije za lokalizaciju.

U pogledu korisničke službe, Sefamerve je surađivao s Googleom kako bi iskoristio prednosti najnovijih tehnologija telekoma i pozivnih centara i pružio isplativu uslugu. Kako bi poboljšao kvalitetu korisničke službe, tim je dodatno unaprijedio i pokrenuo detaljniji odjeljak s čestim pitanjima na web-lokaciji.

Plaćanje je bilo još jedan važan aspekt poslovanja. Na ovom je polju tvrtka surađivala s Googleom kako bi ponudila sigurnije i pouzdanije načine plaćanja. Takvi načini plaćanja također su pomogli stvoriti bolje prilagođeno i sigurnije plaćanje.

Rezultati

Općenito, Google je tvrtki Sefamerve pomogao ostvariti međunarodnu tržišnu strategiju, dosegnuti više kupaca i ući na tržišta puno brže nego li je to bilo planirano.

Unutar dva mjeseca od uvođenja novih načina plaćanja, Sefamerve je ostvario porast broja online transakcija za 20%, a 40% tih transakcija izvršili su novi klijenti. Stope odustajanja od plaćanja smanjile su se za 18%, a tvrtka je ostvarila povećanje prihoda od 140% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Suradnja s Googleom tvrtki Sefamerve pomogla je i poboljšati operativnu učinkovitost, i to od 28% do 64% u samo 12 tjedana.

U narednom razdoblju tvrtka na web-lokaciji želi pokrenuti uslugu chatbota i trenutno razmatra mogućnosti.

"Googleove usluge zasigurno su pomogle oblikovati našu viziju", objašnjava suosnivač i upravitelj tvrtke Sefamerve, Mehmet Metin Okur. "Uspješno smo osmislili nove strategije za sva međunarodna tržišta i uzbuđeni smo što ćemo nastaviti surađivati s Googleom na tome."

"Sada imamo puno jasniju predodžbu posebnih potreba korisnika na različitim tržištima. Google nam je pomogao eliminirati mnoge prepreke s kojima smo se neko vrijeme susretali." Mehmet Metin Okur, suosnivač i upravitelj tvrtke Sefamerve