NordVPN podiže ljestvicu

Saznajte kako je pomoć s lokalizacijom iz Googlea pomogla tvrtki da ostvari svoje ciljeve

Ciljevi

  • Brzo i učinkovito širenje na nova tržišta s kvalitetnom i pouzdanom uslugom lokalizacije

Pristup

  • Izradili su sinkroniziranu strukturu implementacije
  • Započeli su kao mala tvrtka s nekoliko jezika
  • Prvo su lokalizirali odredišne stranice s najboljom izvedbom
  • Prednost su dali zemljama s najvećim prihodom, a onda su se prilagodili za manja tržišta

Rezultati

  • Brzo su porasli s osam na 17 jezika na svojim web-lokacijama
  • Prosječni porast stope konverzije od 20% na svim tržištima
  • Prosječno smanjenje cijene po akviziciji od 35%

NordVPN osnovala su četiri prijatelja iz djetinjstva 2012. godine, a sada poslužuje više od milijun klijenata diljem svijeta. Jedan je od najpouzdanijih davatelja rješenja za internetsku sigurnost i VPN u svijetu. U svoj velik broj tržišta ubrajaju i Australiju, SAD, Kanadu, Njemačku, Francusku, Italiju, Portugal i Skandinaviju. Ciljano su tržište većinom korisnici internetske sigurnosti B2C – korisnici e-trgovine, Wi-Fi-ja, usluga strujanja i putnici.

NordVPN najveći je izazov u poslovanju na novim tržištima pronašao u izradi brzih i točno lokaliziranih prijevoda. Tvrtka je obično radila s honorarcima, uglavnom izvornim govornicima jezika zemalja koje je ciljala. No, to je rješenje bilo sporo i ograničavalo je broj odredišnih stranica kojima se moglo upravljati.

Stoga se NordVPN 2017. godine okrenuo Googleovim uslugama lokalizacije.

Nakon što je NordVPN počeo raditi s Googleovim uslugama lokalizacije, uspjeli su se brzo povećati s osam na 17 jezika na svojim web-lokacijama, tri puta brže nego ranije, bez potrebe da se interno osoblje posveti tom zadatku. Također su uspjeli lokalizirati svoje aplikacije koje su bile samo na engleskom na tri dodatna jezika: kineski, njemački i španjolski.

Google je pomogao i razviti novu strategiju za bolje određivanje prioriteta sadržaja. Pomoću mjernih podataka koje je omogućio Google Analytics, NordVPN je pregledao izvedbu sadržaja na engleskom prema tržištu i odredio prioritete za lokalizaciju sadržaja za odredišne stranice s najboljom izvedbom na lokalnim tržištima. Googleovi stručnjaci za lokalizaciju istaknuli su da korisnici NordVPN-a preferiraju neformalni stil sadržaja i omogućili su NordVPN-u da njihov sadržaj zvuči lokalno i relevantno svim čitateljima, bez obzira na njihov jezik ili kulturu.

Koristeći Googleove usluge lokalizacije NordVPN je izmjerio prosječni porast od 20% u stopi konverzije na svim tržištima. Za određene regije i jezike, poput arapskog i turskog, zabilježili su porast stopa konverzija od čak 50%.

Projekt je imao pozitivan utjecaj na cijelu tvrtku, a velike rezultate za odredišne stranice poduprle su Google Ads kampanje. Uspoređujući stanje prije i nakon projekta, NordVPN je vidio porast u Google Ads rezultatima na pretraživačkim kampanjama i kampanjama na prikazivačkoj mreži. Primijetili su i porast u Google Ads stopi konverzije i prosječno smanjenje u cijeni po akviziciji od 35%, što znači impresivan ukupan povrat ulaganja u oglašavanje.

"Googleova usluga lokalizacije pouzdana je jer su prijevodi korigirani kako bi se osigurala njihova kvaliteta. Usluga funkcionira kao san snova!" Marty P. Kamden, glavni marketinški stručnjak