Matchesfashion.com dovodi luksuznu kupovinu na globalnu razinu pomoću Google Adsa

Kako je prodavač luksuzne odjeće osvojio više od 190 međunarodnih tržišta pomoću Googleovih alata

Ciljevi

  • Postaviti Matchesfashion.com online
  • Prikazati Matchesfashion.com-ov luksuzni doživljaj kupnje globalnim klijentima
  • Proširiti se na međunarodna tržišta

Pristup

  • Upotrijebili su Consumer Barometer za pomoć s planiranjem proširenja u inozemstvo
  • Prilagodili su Google Ads kampanje pojedinačnim zemljama i gradovima
  • Upotrijebili su oglase s podacima o proizvodu kako bi predstavili luksuzni doživljaj web-lokacije
  • Optimizirali su kampanje pomoću Google Analyticsa

Rezultati

  • Uspješno su podigli svoje poslovanje na globalnu razinu
  • Sada posluju na 190 tržišta širom svijeta
  • 70% poslovanja odvija se izvan Ujedinjenog Kraljevstva

Prodavač dizajnerske odjeće i dodataka Matchfashion.com nudi luksuzni doživljaj kupovine, s artiklima od preko 400 dizajnera, od Guccija do Valentina. Nakon 20 godina isključivo offline poslovanja, tvrtka se proširila na 190 svjetskih tržišta pomoću Google Adsa i Consumer Barometera.

S više od 25 godina iskustva s luksuznom modom, Matchesfashion.com posluje online, putem svojih londonskih trgovina i privatnog prodajnog centra te na međunarodnim događajima. "Matchesfashion.com luksuzno je iskustvo za vrlo modno osviještenog klijenta", objašnjava Ruth Chapman, suosnivačica i izvršna direktorica Matchesfashion.com-a.

Počevši kao uspješna fizička trgovina u Wimbledonu, Matchesfashion.com poslovao je 20 godina prije nego što se odlučio na proširenje na globalnu razinu online putem. Ključno je bilo pronaći pravu međunarodnu publiku za tvrtkinu ponudu markirane odjeće, stoga se Matchesfashion.com okrenuo Googleu za pomoć s određivanjem pravih tržišta za ciljanje.

Tvrtka je za provođenje analize koja joj je pomogla da odredi prioritetna tržišta na kojima će prikazivati prilagođene Google Ads kampanje prvo koristila Googleove besplatne alate, uključujući Consumer Barometer. Nakon što je Matchesfashion.com pronašao prave lokacije i publiku za ciljanje, oglasi s podacima o proizvodu omogućili su mu učinkovito predstaviti kvalitetu luksuznih artikala dostupnih na web-lokaciji.

Oglasi s podacima o proizvodu pokazali su se vrlo uspješnima, stavljajući slike artikala u visokoj razlučivosti uz Matchesfashion.com robnu marku i poruku, čime su posjetitelje koji su samo "gledali proizvode" pretvorili u klijente koji plaćaju.

Prilagodba kampanja na osnovi pojedinačne zemlje također je imala ključnu ulogu u njihovoj izvedbi, a sve su kampanje optimizirane pomoću Google Analyticsa. Ulric Jerome, partner i operativni direktor, objašnjava: "Google Analytics u svakodnevnoj je upotrebi. Promatramo ponašanje svojih klijenata, koje uređaje koriste za povezivanje, iz koje se zemlje povezuju, stoga je to za naše nositelje poslovanja alat za svakodnevno mjerenje."

Dodaje: "Svaka zemlja zahtijeva poseban digitalni pristup, a jedini način za uspjeh jest prilagođavanje digitalne strategije zemljama na koje se uistinu želite fokusirati. Prvo treba razumjeti trendove, a onda raditi kroz Google Ads platformu kako bi se dobila prava izloženost u pravoj zemlji, čak i u pravim gradovima."

Uspjeh te strategije ubrzo je postao očit s brzim povećanjem međunarodnih prodaja nakon njenog uvođenja. Štoviše, Matchesfashion.com sada poslužuje klijente na 190 tržišta putem svoje web-lokacije, a većina tvrtkinog poslovanja dolazi iz inozemstva. Ulric kaže: "Danas uglavnom poslujemo na međunarodnoj razini. Više od 70% našeg poslovanja jest u inozemstvu."

Chapman je sažela njihovu priču o online uspjehu: "Sada smo dostupni u gotovo svakoj zemlji svijeta; isporučujemo na najmanje otoke u Tihom oceanu, isporučujemo posvuda."

"Google Analytics u svakodnevnoj je upotrebi. Promatramo ponašanje svojih klijenata, koje uređaje koriste za povezivanje, iz koje se zemlje povezuju. Danas uglavnom poslujemo na međunarodnoj razini." Ulric Jerome, partner i operativni direktor, Matchesfashion.com