Kabam uvodi Marvelovu igru na azijsko-pacifičko tržište uz Googleovu pomoć

Istražite Kabamovu strategiju širenja poslovanja uz pokretanje igre Marvel Contest of Champions

Ciljevi

 • Proširivanje popularne igre Marvel Contest of Champions na azijsko-pacifičko tržište uz fokus na Japan, Hong Kong i Tajvan
 • Dosezanje glavne publike za videoigre pomoću lokaliziranih kampanja

Pristup

 • Stjecanje neprocjenjive komparativne analize djelatnosti i kulturoloških uvida
 • Uspostavljanje lokalizirane podrške za kampanje
 • Pokretanje ciljanih pretraživačkih kampanja
 • Prioritizacija Googleovih oglasnih kanala i proizvoda na temelju izvedbe na pojedinom tržištu

Rezultati

 • YouTube se pokazao kao najsnažniji pokretač preuzimanja igre Marvel Contest of Champions u pogledu količine i visokokvalitetnih korisnika
 • Igra je dospjela na ljestvicu deset igara s najviše preuzimanja na iOS-u i Androidu na ciljanim tržištima
 • Pretraživačke kampanje do danas su generirale više od 700% povrata ulaganja u oglase
 • Mjerni podaci o cijeni po instalaciji bili su među najnižima u usporedbi s prethodnim kampanjama
 • Pretraživačka mreža putem koje su privučeni visokokvalitetni korisnici postala je kanal s najvećim ROI-jem

Svjetska vodeća tvrtka u industriji mobilnih igara Kabam predstavila je igru Marvel Contest of Champions na azijsko-pacifičkom tržištu pomoću Google pretraživanja i YouTubea i zaradila milijune dolara za manje od godinu dana te dospjela na ljestvicu deset igara s najviše preuzimanja na tržištu.

Kabam je od svog osnutka u 2006. postao jedan od vodećih proizvođača mobilnih igara. Marvel Contest of Champions postala je najpopularnija igra te tvrtke uz više od 100 milijuna preuzimanja.

Kada su u tvrtki Kabam igru Marvel Contest of Champions odlučili proširiti na tržišta u Japanu, Hong Kongu i Tajvanu, znali su koliko je važno iskoristiti ključna saznanja o tom azijsko-pacifičkom tržištu, ažurirati strategiju za proširenje poslovanja te lokalizirati kampanje radi dosezanja ciljane publike.

Pozivanje svih superjunaka u pomoć

Kabam je od Googleovog međunarodnog tima zatražio pomoć pri pokretanju svoje najpopularnije igre. Tim je izradio lokalizirane kampanje za pokretanje igre i prikupio neprocjenjive kulturološke uvide, kao i komparativne analize djelatnosti za svaku Kabamovu ciljanu zemlju. Razvili su strategiju za ulazak na tržište koja se oslanjala na YouTube zbog njegova širokog dosega na azijsko-pacifičkom području. Tim je upotrijebio i pretraživačke kampanje za angažiranje korisnika koji su zainteresirani za svijet Marvelovih stripova.

Strategija širenja poslovanja koju je implementirao Googleov tim omogućila je brzo i učinkovito širenje igre na svim tržištima. YouTube se pokazao kao najsnažniji pokretač preuzimanja igre Marvel Contest of Champions u pogledu količine i visokokvalitetnih korisnika. Igra je dospjela na ljestvicu deset igara s najviše preuzimanja na iOS-u i Androidu na ciljanim tržištima.

Fokus na ključnim prednostima

Googleov međunarodni tim pomogao je Kabamu da analizira rezultate izvedbe oglašavanja. Tim se usmjerio na prioritizaciju Googleovih oglasnih kanala i proizvoda na temelju izvedbe na pojedinom tržištu radi povećanja trajne vrijednosti za novog korisnika.

“Nismo znali kakav je potencijal našeg marketinga dok ga nismo istražili i testirali. Sada znamo prednosti i potencijal svakog proizvoda, a to nam omogućuje da planiramo pokretanja novih proizvoda na kreativan i učinkovit način", kaže viši voditelj marketinga za akviziciju korisnika u Kabamu komentirajući Googleovu analizu marketinške izvedbe tvrtke Kabam.

Googleove pretraživačke kampanje za tvrtku Kabam ostvarile su sjajan uspjeh. Kanal je ostvario rast zarade od nula do tri milijuna USD za manje od godinu dana. Mjerni podaci o cijeni po instalaciji bili su među najnižima u odnosu na druge Kabamove kampanje, a pretraživačka mreža putem koje su privučeni visokokvalitetni korisnici postala je kanal s najvećim ROI-jem.

Na temelju rezultata s azijsko-pacifičkog tržišta Kabam planira proširiti marketing na YouTubeu, kao i na pretraživačkoj mreži. Nastavit će i širenje poslovanja na nove zemlje.

"Bez Googleove pomoći širenje poslovanja ne bi bilo ovako brzo i učinkovito." viši voditelj marketinga za akviziciju korisnika u Kabamu