Intertaping ostvaruje 45% prometa globalno uz pomoć Google Adsa

Saznajte kako je Google pomogao španjolskoj online trgovini kinezioloških traka da postane globalna

Ciljevi

  • Promovirati proizvode novoj globalnoj publici
  • Globalno proširiti poslovanje
  • Postaviti međunarodnu distribucijsku mrežu
  • Povećati prihod

Pristup

  • Koristili su Google Ads za dosezanje mogućih klijenata i promoviranje proizvoda diljem Europe

Rezultati

  • 45% prometa generirano je u inozemstvu
  • U dvije godine ostvaren je prihod od 70.000 EUR

Španjolska tvrtka Intertaping prodaje kineziološke trake online. Kako bi proširio svoje poslovanje na nova tržišta izvan Španjolske, Intertaping se okrenuo Google Adsu, zahvaljujući čemu 45% trenutačnog prometa dolazi iz inozemstva.

Osnovana u Valenciji u Španjolskoj 2011. godine, Intertaping je mala tvrtka koja cilja šire, globalno tržište.

Kao online tvrtka koja prodaje kineziološke trake, popularan proizvod za liječenje sportskih ozljeda atletičara, postojala je prilika da se Intertaping proširi izvan svoje matične države. Godinu dana nakon osnutka, s dobrom prodajom u Španjolskoj, Intertaping je sklopio partnerstvo s Googleom kako bi proširo svoj međunarodni doseg.

Kako bi Intertaping po isplativoj cijeni locirao i ciljao relevantnu publiku na novim tržištima na koja se širi, Google je za pružanje podrške Intertapingovom planu proširenja predložio Google Ads, koji nudi oglašavanje na pretraživačkoj i prikazivačkoj mreži te videooglašavanje. Rezultati su bili brzi i lako mjerljivi. U prve dvije godine rada s Google Adsom Intertaping je ostvario 70.000 EUR i doživio znatan rast u zemljama kao što su Italija, Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo, s 45% prometa ostvarenog u inozemstvu.

Na temelju tog uspjeha Intertaping je izgradio međunarodnu distribucijsku mrežu koja trenutačno šalje narudžbe u preko 50 zemalja i za više od 25.000 klijenata diljem Europe.

Tvrtka nije samo eksponencijalno povećala svoju bazu klijenata, već je ostvarila bolje rezultate u zemljama u kojima su prisutni divovi poput Amazona. Intertaping je sada usredotočen na to da postane online trgovina broj jedan za kineziološke trake u Europi.

Google Ads pokazao se idealnim rješenjem za ovu malu, ali vrijednu tvrtku: jednostavan za korištenje, isplativ, vrlo mjerljiv i uključuje sjajne savjete i podršku.

"Tehnička je pomoć sjajna. Google Ads bio mi je potpuno nepoznat, a pomogao mi je da izvučem maksimum", objašnjava Javier Martín, izvršni direktor Intertapinga. Google je, kaže, temelj poslovanja.

"Tehnička je pomoć sjajna. Google Ads bio mi je potpuno nepoznat, a pomogao mi je da izvučem maksimum." Javier Martín, izvršni direktor, Intertaping