Intercom se ubrzano širi na nova tržišta uz Googleove prevoditeljske usluge

Kako se tvrtka uspješno proširila na tržišta na kojima se ne govori engleski jezik

Ciljevi

  • Brzo širenje na tržišta s poslovnim potencijalom na kojima se ne govori engleski jezik
  • Brza procjena potražnje za proizvodima tvrtke Intercom u inozemstvu s ciljem brzog širenja

Pristup

  • Za učinkovito prevođenje i lokalizaciju web-lokacija koristite prevoditeljsku uslugu koju je odobrio Google
  • Pomoću prevoditeljskih usluga koje je odobrio Google, oglasi i odredišne stranice lokalizirani su na pet novih jezika radi testiranja potražnje

Rezultati

  • Plaćeni promet povećao se za 25%, a novi lokalizirani promet ostvario je sličnu stopu konverzije kao i kampanje tvrtke Intercom na engleskom jeziku
  • Cijena po akviziciji (CPA) na stranim je tržištima bila u prosjeku 20% niža u usporedbi s tržištima na kojima se govori engleski jezik
  • Intercom je brzo ušao na nova tržišta na kojima se konverzija ostvarivala prema uobičajenim standardima, ali po nižoj cijeni
  • Godišnji ponavljajući prihodi tvrtke povećali su se s milijun USD na 50 milijuna USD u posljednje tri godine

Od svog osnutka 2011. godine, tvrtka Intercom sa sjedištem u Silicijskoj dolini bavi se razvojem softvera za razmjenu poruka i uspješno transformira način na koji tvrtke komuniciraju sa svojim kupcima. S četverostrukim rastom prihoda u 2015. Intercom je odlučio započeti širenje na nova tržišta na kojima se ne govori engleski jezik. Tvrtka je koristila usluge prevođenja koje je odobrio Google kako bi učinkovito procijenila potražnju za svojim proizvodima na novim inozemnim tržištima. Danas Intercom ima više od 20.000 kupaca koji plaćaju i doseže više od milijarde krajnjih korisnika.

Tvrtka Intercom već je polučila golem uspjeh na svojim lokalnim tržištima kada se odlučila brzo proširiti na tržišta na kojima se ne govori engleski. Tvrtka je željela brzo procijeniti inozemnu potražnju aplikacija, web-lokacija, e-pošte i društvenih mreža za njihovim softverom za online razmjenu poruka. Intercom je već surađivao s upraviteljem Google računa kako bi optimizirao plaćeno oglašavanje. Stoga se korištenje usluge prevođenja koju je odobrio Google1 činilo prirodnim sljedećim korakom.

Tom Newton, direktor marketinga tvrtke Intercom kazao je sljedeće: "Nadali smo se dobivanju visokokvalitetnih prijevoda koje ni na koji drugi način ne bismo tako brzo pronašli. Rad s Googleovim prevoditeljskim uslugama uštedio nam je vrijeme koje bismo proveli u potrazi za različitim agencijama i provjeravanju njihove kvalitete."

Intercom je zatražio od Googlea da organizira snažne usluge prevođenja i lokalizacije web-lokacija kako bi mogao brzo ući na strana tržišta, a da ne mora tražiti i provjeravati različite dobavljače.

Tvrtka je također htjela provjeriti je li razina konverzije prometa slična onoj na kanalima na kojima se govori engleski jezik te usporediti cijenu po akviziciji (CPA) na tim potencijalnim novim tržištima.

Googleove usluge prevođenja i lokalizacije pomogle su učinkovito lokalizirati oglase i odredišne stranice tvrtke Intercom na pet novih jezika kako bi se ispitala potražnja za proizvodima tvrtke.

Rezultati su bili dramatični. Ukupni plaćeni promet povećao se za 25%, a novi lokalizirani promet ostvario je sličnu stopu konverzije kao i tvrtkine kampanje na engleskom jeziku. Što je još bolje, kao neočekivana korist pokazalo se da je CPA u prosjeku bio 20% niži od onog na engleskom govornom području.

Za Intercom je korištenje Googleovih usluga lokalizacije značilo da tvrtka može učinkovito ući na nova tržišta na kojima se konverzije ostvaruju prema uobičajenim standardima, ali po nižoj cijeni.

Komentirajući uslugu prevođenja koju je odobrio Google, Tom je kazao da ga je "najviše iznenadila činjenica da je kvaliteta od samog početka bila vrlo visoka. Izvorni govornici zaposleni u tvrtki pregledavali su prevedena rješenja i načinili vrlo malo izmjena ili za izmjenama nije bilo potrebe, što je rijetkost."

U budućnosti Intercom želi odrediti nova područja na web-lokaciji koja će lokalizirati za postojeće kampanje na stranim jezicima te je već počeo istraživati na koje bi se nove regije tvrtka trebala proširiti.

“Bili smo ugodno iznenađeni kad smo dobili rezultate... vrlo smo brzo uspjeli objaviti lokalizirani sadržaj.” Tom Newton, direktor marketinga tvrtke Intercom


  1. Za pristup ovoj usluzi postoje ograničenja. Za više informacija obratite se svojem prodajnom predstavniku.