Gelato dovodi digitalni ispis globalnoj publici uz pomoć Google Adsa

Saznajte kako je Google pomogao tvrtki za ispis u oblaku proširiti se na globalna tržišta

Ciljevi

  • Doseći milijune globalnih klijenata
  • Povećati učinkovitost i održivost industrije ispisa vrijedne 800 milijardi USD
  • Izraditi globalni inteligentni oblak za ispis

Pristup

  • Koristili su Google Ads da bi dosegli nova tržišta
  • Koristili su Google Marketing Platform za pojednostavljenje marketinga rastućeg mobilnog poslovanja

Rezultati

  • Proširili su se na nova tržišta iz sjedišta u Oslu
  • Ostvarili su prisutnost u više od 50 zemalja
  • 50% prometa sada dolazi s mobilnih uređaja

Gelato, nagrađivana tvrtka za ispis u oblaku, koristi inteligentan digitalni oblak za ispis kako bi iz svog sjedišta u Oslu svoje usluge ponudila tvrtkama svih veličina. Tvrtka je uspješno postavila globalnu prisutnost u više od 50 zemalja koristeći Google Ads kao svoj prodajni tim.

Osnovana 2007. godine, norveška tvrtka Gelato uspostavila je globalnu prisutnost s timom za online marketing od samo tri člana.

U konkurentnoj industriji koja vrijedi 800 milijardi USD, Gelato je ostvario međunarodnu pokrivenost korištenjem Google Adsa kao svog prodajnog tima i vođenjem poslovanja na oblaku za ispis, bez potrebe za vlastitim uređajima za ispis.

Štoviše, Gelato je jedna od prvih tvrtki u Europi koja je svoje cijelo poslovanje premjestila u oblak. To znači da tvrtka koristi softversku platformu za spajanje svojih klijenata koji trebaju ispis s pisačima i distributerima u blizini, čime usluga postaje pristupačna globalnoj publici. Zahvaljujući velikim ulaganjima u korisnički doživljaj na mobilnim uređajima Gelatovim je klijentima za upravljanje i nazdor cijelim izvođenjima ispisa potreban samo mobitel ili tablet.

Kako bi dosegao globalnu publiku i nastavio svoje globalno širenje, Gelato se oslanja na digitalni marketing, a Google Ads je u središtu njegove strategije. Globalni doseg, bogati podaci i precizno ciljanje Google Adsa omogućuju Gelatu da maksimizira svoju izloženost klijentima na tržištu usluga ispisa, istodobno održavajući pozitivan povrat ulaganja (ROI).

Zajedno s fleksibilnošću i agilnošću Gelatove vlastite tehnologije, ovaj je pristup omogućio robnoj marki impresivne skokove unaprijed. To uključuje pokretanje i konsolidiranje poslovanja u Australiji, potpuno novom tržištu, bez ijednog zaposlenika na lokaciji.

Kao marketinški stručnjaci usmjereni na dobit koji žele ostvariti najveću vrijednost iz svojih proračuna za oglašavanje, cijelom Gelatovom globalnom marketinškom aktivnošću upravlja tročlani tim u Oslu. Korištenjem mogućnosti Google Marketing Platforme za upravljanje većim brojem kampanja sa stotinama prilagođenih poruka na desecima uređaja, ova je mala grupa ostvarila dosljedne stope konverzije koje prednjače u njezinoj branši i zavidan ROI.

Gelato je proslavio svoju desetu obljetnicu 2017. godine s neprekinutim uspjehom dvoznamenkastog godišnjeg porasta. Izvršni direktor i osnivač Henrik Müller-Hansen vjeruje da će Googleovi proizvodi i usluge biti ključ za održavanje te izvedbe dok budu izvozili svoj digitalni oblak za ispis na dodatna nova tržišta. "Kada se širimo i razvijamo Gelato, Google Ads je naš prodajni tim", rekao je.

"Kada se širimo da bismo razvili Gelato širom svijeta, Google Ads je naš prodajni tim." Henrik Müller-Hansen, izvršni direktor, Gelato