Tvrtka FC-Moto pomoću dinamičnih je oglasa za pretraživačku mrežu upeterostručila međunarodno poslovanje

Priča o uspjehu njemačkog prodavača opreme za motocikle koji je poslovanje proširio s pet na 25 zemalja

Ciljevi

  • Širenje međunarodnog poslovanja
  • Prodaja u zemljama čije jezike FC-Moto ne govori
  • Automatizacija aktivnosti gdje je to moguće radi poticanja značajnog rasta

Pristup

  • Korišteni su dinamični oglasi za pretraživačku mrežu
  • Uvedeno je automatsko ciljanje
  • Implementirano je automatsko licitiranje
  • Korišten je alat za optimizaciju konverzija

Rezultati

  • Širenje s pet na 25 tržišta
  • Povećanje stope konverzije za 20%
  • Nova tržišta uključuju Kinu, Češku, Grčku, Japan, Maleziju, Poljsku i Tursku

FC-Moto, njemački prodavač opreme za motocikle, počeo je 1999. poslovati na internetu i od tada je međunarodno širenje poslovanja postalo ključno područje fokusa tvrtke. Da bi postigla taj cilj, tvrtka je usvojila dinamične oglase za pretraživačku mrežu. To joj je pomoglo proširiti poslovanje s pet na 25 tržišta širom svijeta.

Kako bi postigla željenu razinu međunarodnog dosega, bilo je potrebno da tvrtka pronađe ekonomičan način plasmana svojih proizvoda u zemljama u kojima se govore različiti jezici.

"Nemamo poseban marketinški tim ili agenciju", objašnjava Farshid Chalatbari, glavni izvršni direktor tvrtke FC-Moto. "Stoga smo tražili pametno rješenje koje bi nam pomoglo u širenju online marketinških aktivnosti uz maksimalno korištenje automatizacije.”

Nakon što je FC-Moto odredio tržišta na koja se želi proširiti, dinamični oglasi za pretraživačku mrežu osigurali su rješenje za to. "Najprije smo odredili najprikladnija izvozna tržišta na temelju parametara poput stanovništva, društvenog napretka, valutnog rizika, popularnosti motocikala i udaljenosti, kako bismo uzeli u obzir troškove dostave", kaže Farshid. "Kako za te zemlje nismo imali jezičnu podršku unutar tvrtke, dinamični oglasi za pretraživačku mrežu bili su savršeno rješenje za nas. Naš tim za upravljanje odnosima s kupcima pomogao nam je postaviti dinamične oglase za pretraživačku mrežu za dodatnih 20 zemalja. Korištenjem automatskog licitiranja, alata za optimizaciju konverzija, dinamičnih formata oglasa i automatskog ciljanja uspjeli smo potaknuti širenje izvoza."

FC-Moto sada uslužuje kupce u 25 zemalja, uključujući Kinu, Češku, Estoniju, Grčku, Mađarsku, Indoneziju, Izrael, Japan, Latviju, Litvu, Maleziju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Južnu Koreju i Tursku.

Tvrtka troši oko 15% svog marketinškog proračuna na dinamične oglase za pretraživačku mrežu te je posljedično zabilježila rast mjesečnog broja konverzija i do 20%.

Farshid govori da alati ne zahtijevaju puno resursa te da su uvidi u tržište koje ti alati pružaju od posebne koristi za tvrtku.

"Dinamični oglasi za pretraživačku mrežu zaista su nam pomogli da spremno iskoračimo na tržišta na kojima se ranije nismo oglašavali. Naša priča o širenju izvoza tek je započela i uzbuđeni smo što ćemo i nadalje rasti s Googleom". Farshid Chalatbari, glavni izvršni direktor, FC-Moto