Globalnom strategijom za SEO i društvene mreže Favret Mosaici povećao je broj posjeta web-lokaciji za 45%

Saznajte kako je Google pomogao talijanskom proizvođaču mozaika da podigne svijest o robnoj marki

Ciljevi

  • Podizanje svijesti o robnoj marki u Italiji i na globalnoj razini
  • Povećavanje broja posjeta web-lokaciji
  • Razvoj online kampanja za oglašavanje

Pristup

  • Upotreba Googleove inicijative Eccellenze in Digitale
  • Redizajn web-lokacije uz novi sadržaj
  • Razvijen SEO i marketinška aktivnost na društvenim mrežama

Rezultati

  • Povećanje posjeta web-lokaciji od 45%
  • Povećanje broja međunarodnih kontakata za 20%

Tvrtka za dizajniranje i proizvodnju tradicionalnog talijanskog mozaika Favret Mosaici bila je priznata u svojoj matičnoj zemlji, ali željela je povećati svijest o robnoj marki na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Iskoristila je prednosti Googleove inicijative Eccellenze in Digitale te redizajnirala svoju web-lokaciju i razvila globalnu marketinšku strategiju za SEO i društvene mreže da bi privukla više pažnje. Ostvarila je povećanje posjeta web-lokaciji, kao i povećanje broja međunarodnih kontakata za 20%.

Favret Mosaici, osnovan u Pietrasanti u Italiji 1933.. i danas svoje mozaike proizvodi na tradicionalan način u mjesnom studiju, koristeći prirodni mramor i venecijanski emajl.

Uspješna tvrtka Favret Mosaici, koja vodi fizičku trgovinu dugi niz godina, prvu web-lokaciju objavila je 2007. Nedavno je tvrtka počela sve više koristiti digitalno oglašavanje kako bi podigla svijest o svojem mozaiku unutar Italije, ali i na međunarodnoj razini.

Da bi to ostvario, Favret Mosaici pristupio je Googleovoj inicijativi Eccellenze in Digitale. To je besplatni online tečaj koji se može prilagoditi prema pojedinačnim zahtjevima. Uz 23 dostupne teme, digitalni program tvrtki je ponudio brojne vodiče u obliku videozapisa koji obrađuju mnoštvo tema, od dizajniranja učinkovite web-lokacije jednostavne za korištenje do upotrebe SEO-a, razvoja strategija za društvene mreže i širenja na međunarodna tržišta.

"Digitalni alati posebno su korisni za promociju specijaliziranih proizvoda, kao što su mozaici, zahvaljujući relativno niskoj cijeni i mogućnosti dosezanja velike publike", govori vlasnik tvrtke Paolo Favret.

Favret Mosaici je prateći lekcije programa najprije redizajnirao svoju web-lokaciju i poboljšao njezin sadržaj radi jačanja digitalnog identiteta. Tvrtka je pomoću vodiča izradila online kampanje za oglašavanje i dodatno razvila globalne strategije za SEO i marketing na društvenim mrežama da bi pronašla i ciljala novu publiku zainteresiranu za mozaike.

Trud se isplatio. Poboljšanje sadržaja na web-lokaciji dovelo je do povećanja broja posjeta web-lokaciji za 45%, najviše zbog obnovljene prisutnosti na društvenim mrežama. Tvrtka Favret Mosaici također je značajno povećala svoj popis međunarodnih kontakata.

"Zahvaljujući inicijativi Eccellenze in Digitale uvelike smo razvili marketinške aktivnosti za SEO i društvene mreže te povećali broj međunarodnih kontakata za 20%." Paolo Favret, vlasnik, Mosaici Favret