Destination Canada kampanjom na YouTubeu nadahnjuje milijune korisnika

Kako je kanadska nacionalna turistička organizacija promijenila način razmišljanja iz "Kanada jednog dana" u "Kanada danas"

Ciljevi

  • Nadahnuti njemačke putnike da im sljedeća pustolovina za odmor bude ona kanadska
  • Ispričati zanimljivu priču o Kanadi kao destinaciji

Pristup

  • Pokrenuta je emotivna kampanja na YouTubeu s autorima koji dijele svoje pustolovine s odmora u Kanadi
  • Podaci o prometu na YouTubeu integrirani su u platformu Display & Video 360 kako bi organizacija Destination Canada mogla primijeniti remarketing na gledatelje pomoću TrueViewa

Rezultati

  • Autorski videozapisi na YouTubeu ostvarili su više od 17 milijuna pregleda
  • Kanada je u prvoj polovici 2016. zabilježila povećanje broja njemačkih posjetitelja od 11% u odnosu na isto razdoblje 2015. godine
  • Destination Canada koristila je pristup uz primjenu kampanje za ciljanje drugih tržišta
  • Kampanja je osvojila dvije nagrade M&M Global Awards za pametno korištenje podataka i najbolju strategiju međunarodnog rasta

Destination Canada tražila je od svoje agencije OMD International da promijeni način razmišljanja njemačkih putnika iz "Kanada jednog dana" u "Kanada danas". Emotivna kampanja na YouTubeu ostvarila je više od 17 milijuna pregleda, a Kanada je zabilježila povećanje broja njemačkih turista od 11% u prvoj polovici 2016. godine. Kampanja se temeljila na kanadskim pustolovinama četiri YouTube autora uz korištenje platforme Display & Video 360 kako bi se osiguralo dosezanje korisnika na različitim uređajima.

Dolazak na vrh liste želja

Kanadska turistička zajednica Destination Canada dugo je ciljala pustolovne njemačke putnike. Kada su istraživanja ukazala na usporavanje rezervacija za Kanadu unatoč tome što se Kanada nalazi na visokom mjestu na popisu želja za odmor mnogih Nijemaca, odlučili su nadahnuti svoju publiku.

YouTube je zabilježio duh pustolovine

"To je skupo medijsko tržište i imali smo poteškoća s probijanjem na njega", objašnjava Gloria Loree, izvršna direktorica za globalni marketing turističke zajednice Destination Canada. "Kanada ima sjajnu priču i znali smo da nam treba nov način da je ispričamo."

U 2015. Destination Canada odlučila je pokrenuti novu vrstu kampanje na temelju doživljaja četiriju poznatih njemačkih YouTube autora te ih je pozvala ih da posjete Kanadu, dožive njenu neizmjernu ljepotu i kulturu te podijele videozapise svojih pustolovina na YouTubeu.

Ti su videozapisi objavljeni na YouTubeu i njihovi su ih autori dijelili, pružajući njemačkim gledateljima bogat vizualni doživljaj kako bi im pomogli da i oni zamisle vlastite kanadske pustolovine.

Broj pregleda bio je solidan, ali je broj rezervacija bio još bolji

Destination Canada koristila je Googleovu platformu Display & Video 360 kako bi pomogla ciljati zainteresirane putnike dok planiraju svoju sljedeću pustolovinu.

Agencija OMD koristila je podatke o prometu za sastavljanje popisa korisnika koji su gledali autorske YouTube kanale. Dodatno su integrirali ove podatke u platformu Display & Video 360. To je omogućilo agenciji Destination Canada učinkovito primjenjivanje remarketinga na gledatelje pomoću TrueViewa.

Ako je gledatelj pogledao autorski videozapis o Britanskoj Kolumbiji na YouTubeu, Destination Canada poslala bi tom gledatelju relevantni putni paket za Britansku Kolumbiju putem prikaznih oglasa.

"Korištenje podataka s Googleovih proizvoda poput platforme Display & Video 360 omogućilo nam je da dosegnemo kupce s pravom porukom na pravom mjestu i u pravom trenutku", objašnjava Brooke Steinberg, direktorica digitalnog poslovanja agencije OMD International. "Željeli smo biti sigurni da dijelimo taj nevjerojatan sadržaj te ga na pravi način popratimo daljim akcijama. Google nam je pomogao da to besprijekorno napravimo."

Kampanja je s više od 17 milijuna pregleda autorskih videozapisa na YouTubeu nadmašila sva očekivanja te i nadalje generira tisuće pregleda svakog mjeseca, čak i nakon završetka plaćenih oglasa.

"Korištenje podataka s Googleovih proizvoda poput platforme Display & Video 360 omogućilo nam je da dosegnemo kupce s pravom porukom na pravom mjestu i u pravom trenutku." Brooke Steinberg, direktorica digitalnog poslovanja, OMD International