ManoMano se širi prodajom na novim europskim tržištima

Kućna radinost dostupna globalnim klijentima uz Googleovu pomoć

Ciljevi

 • Praćenje sezonskih trendova
 • Razumjeti kada i zašto klijenti posjećuju njihovu web-lokaciju
 • Izraditi nove prilike za kupnju
 • Proširiti se u Njemačku, Italiju, Španjolsku i Ujedinjeno Kraljevstvo

Pristup

 • Nadzirali su i predvidjeli obrasce kupnje klijenata na međunarodnim tržištima
 • Razumjeli su specifične trendove i osobine potrošača na svakom tržištu
 • Primijetili su kulturne aspekte koji utječu na obrasce kupovine za kućnu radinost
 • Optimizirane Google Ads kampanje
 • Angažirali su klijente tijekom sezonskih događaja i u važnim životnim trenucima
 • Lokalizirane kampanje za svaku novu državu

Rezultati

 • Prodaja se udvostručila između 2015. i 2016. godine
 • ManoMano je u listopadu imao 11 milijuna posjeta web-lokaciji
 • Tvrtka ima dva milijuna klijenata
 • Ostvarili su 90 milijuna EUR prometa

Sa sjedištem u Parizu, ManoMano.com osnovan je 2013. godine s misijom da učini kućnu radinost pristupačnu svima. Od 2015. godine tvrtka je ispunila tu misiju uspješnim širenjem u Španjolsku, Italiju, Njemačku i Ujedinjeno Kraljevstvo uz pomoć Googleovih usluga, a 2016. godine ostvarila je promet od 90 milijuna EUR.

S preko 1,6 milijuna proizvoda od više od 1200 dobavljača, ManoManov je glavni cilj bio učiniti kućnu radinost dostupnu svima.

Tvrtka je primijetila da je tržište kućne radinosti vrlo sezonsko i da se stalno mijenja. Stoga je bilo važno razumjeti kada će klijenti najvjerojatnije posjetiti njihovu web-lokaciju prateći potrošačke trendove. ManoMano je znao da je za rast potrebno moći identificirati druge važne trenutke za kupovinu i u tim trenucima komunicirati s mogućim klijentima.

Na temelju tog saznanja, kada je ManoMano odlučio proširiti svoj raspon metalne robe, električnih proizvoda, alata i namještaja za kućnu radinost na Španjolsku i Italiju 2015. godine, za pomoć sa širenjem poslovanja na međunarodna tržišta obratio se Googleu. Tvrtka je željela da im Google pomogne identificirati ključne potrošačke trendove kupovine, a da istovremeno zadrže svoj fleksibilni pristup online prodajama na temelju podataka.

Budući da je ManoMano tvrtka usmjerena na podatke, Analytics je bio ključan za njen rast jer može pomoći s nadzorom i predviđanjem obrazaca kupnje klijenata na međunarodnim tržištima.

Google je pružio ključne uvide i podatke potrebne za širenje u Španjolsku i Italiju. Ti su uvidi istaknuli kako angažirati klijente ne samo tijekom sezonskih trendova kupovine, već i u važnim trenucima u njihovim životima, poput kupnje prvog doma.

ManoMano je od Googlea zatražio optimizaciju svojih Google Ads kampanje i pomoć s lokalizacijom web-lokacije i digitalnih kampanja za svako novo izvozno tržište.

Nakon uspješnog širenja u Španjolsku i Italiju, ManoMano je 2016. godine zatražio od Googlea da podrži njegovo poslovno proširivanje na nova tržišta u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj.

Maxime de Baillon, voditelj akvizicije i podataka, primijetio je da "kako se širimo u nove zemlje, zahvaljujući neprocjenjivim podacima iz Googlea, postaje sve lakše osigurati da naši marketinški ciljevi dobro funkcioniraju".

ManoMano je također surađivao s Googleom na održavanju događaja #ManoMakersDay, na kojem su se u stvarnom životu susreću YouTube autori iz cijele Europe i dijele svoju strast za kućnom radinosti. Google Ads kampanje pomogle su potaknuti svijest o robnoj marki i znatan porast u prometu web-lokacije.

Između 2015. i 2016. godine prodaje su se više nego udvostručile i ta se stopa rasta nastavlja. Danas ManoMano ima dva milijuna klijenata na europskim tržištima, s lokaliziranim web-lokacijama u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. U listopadu je imao više od 11 milijuna posjeta web-lokaciji, što će i dalje rasti.

"Google je bio od velike pomoći. Uspio nam je pružiti uvide i jasne podatke za svako tržište i bio je neprocjenjiv kada se radilo o lokalizaciji." Maxime de Baillon, voditelj akvizicije i podataka