Međunarodna prodaja tvrtke BAUNAT osjetno se povećala dok se uz Googleovu pomoć širi na globalnu razinu

Saznajte kako su Google Ads i Google Analytics pomogli belgijskom prodavaču dijamanata da postigne svoje ciljeve

Ciljevi

  • Pronaći najbolja globalna tržišta za prodaju dijamanata
  • Izgraditi međunarodnu bazu klijenata

Pristup

  • Uveli su Market Finder kako bi odredili prilike u novim zemljama
  • Upotrijebili su Google Ads i Analytics kako bi sa specifičnim ponudama nakita dosegli relevantnu publiku na međunarodnoj razini

Rezultati

  • 85% nakita izvezeno je klijentima u više od 45 zemalja
  • Zapadna Europa, Kina i Hong Kong postali su najveća tržišta
  • Prisutnost u šest zemalja u svijetu

Belgijski prodavač dijamanata BAUNAT prodaje svoju kolekciju nakita vrhunske kvalitete online i razvio je svoju tvrtku s nacionalne razine na međunarodnu od svog osnutka 2008. godine. Tvrtka sada ima klijente u više od 45 zemalja, što je postigla korištenjem Google Adsa i Google Analyticsa za otkrivanje koja su tržišta u svijetu najbolja za njene dijamante.

Sa sjedištem u Antwerpenu, Belgiji, BAUNAT je pokrenut 2008. godine sa samo dva zaposlenika i prodavao je vlastitu kolekciju ručno rađenog dijamantnog nakita vrhunske kvalitete.

Još u ranim danima poslovanja BAUNAT je otkrio da su mu oglasi za nakit putem Google Adsa pomogli da brzo proširi bazu klijenata. Tvrtka je željela pristupiti široj, međunarodnoj publici kako bi postigla najveću moguću prodaju za svoje dijamante.

BAUNAT se za pomoć s izradom globalne baze klijenata okrenuo Googleu. Upotrijebio je Global Market Finder, sada dio Market Findera, kako bi odredio u koje bi se zemlje u svijetu bilo najbolje proširiti. BAUNAT je, kao sljedeći korak, upotrijebio Google Ads i Google Analytics da bi pronašao pravu publiku na svakom ciljanom tržištu i pristupio joj s određenim dijamantima radi dobivanja najboljih mogućih cijena.

Varijable koje alat nudi bile su od iznimne pomoći BAUNATU. Pomoću Google Adsa tvrtke mogu ciljati moguće korisnike prema vrsti web-lokacije, vrsti publike ili remarketingu, a pomoću Google Analyticsa mogu precizirati kako žele pratiti aktivnost korisnika za svoju web-lokaciju birajući određene podatke koje žele analizirati. To je BAUNATU pružilo opseg za odabir najboljeg pristupa za pospješivanje prodaje u svakoj zemlji. "Google poboljšava svoje proizvode svake godine i zahvaljujući tome tvrtke poput naše mogu povećavati svoju prodaju", kaže suosnivač Steven Boelens.

To je strategija koja se isplatila tvrtki BAUNAT. U samo šest godina tvrtka se toliko proširila da sada 85% svog nakita izvozi u više od 45 zemalja, a najveća su joj tržišta zapadna Europa, Kina i Hong Kong. Sada 60% prodaje dolazi putem web-lokacije, a ostatak putem razgledavanja u trgovinama u Antwerpenu, Parizu, Ženevi, Amsterdamu, Mumbaiju i Hong Kongu.

"Google nam je iznimno vrijedan. Donosi rezultate. Zahvaljujući Googleu razvili smo se od tvrtke s dva zaposlenika do međunarodne tvrtke u samo šest godina." Steven Boelens, suosnivač, BAUNAT