Za globalni rast potrebno je lokalno razmišljanje

Iza svakog uspješnog ulaska na novo tržište krije se istraživanje tržišta

Iako je primamljivo odmah krenuti u osvajanje novog tržišta, vrlo je važno da prije toga istražite njegove lokalne demografske podatke, jezik i kulturu. Ako ste upoznati s navikama potencijalnih novih korisnika, osvojit ćete njihovo povjerenje i osigurati da uvijek budete korak ispred konkurencije.

Ako ulazite na novo tržište, ne oslanjajte se na sreću

Imate dobar osjećaj u vezi s ulaskom na novo tržište. To je sjajno, ali ne biste se trebali oslanjati na osjećaje kada pokušavate proširiti poslovanje. Trud koji uložite u istraživanje tržišta prije širenja može vam se višestruko isplatiti. Dobre vijesti su da nikada nije bilo lakše otkriti što korisnici na potencijalnim novim tržištima vole i što ih zanima.

Market Finder vam omogućuje da istražite potencijalna tržišta i naglašava što je najbolje za vašu tvrtku ovisno o vašim prioritetima. Ništa nije prepušteno slučaju. Od velikih potrošačkih trendova do postotka korisnika pametnih telefona na ciljanom tržištu, vaša će tvrtka dobiti sve podatke iz istraživanja tržišta koji su vam potrebni za uspjeh na novom tržištu. Alat je detaljan i analitičan, baš kakva bi i vaša tvrtka trebala biti. Upotrijebite ga za istraživanje dostupnog dohotka po glavi stanovnika na potencijalnom novom tržištu, prosječnu dob tržišta, kao i učestalost upotrebe interneta na tržištu. Market Finder pomoći će vam da budete informirani, relevantni i korak ispred konkurencije, čak i prije nego što uđete na novo tržište.

Budite izbirljivi

Ako ne znate koja bi od dvije ili tri slične zemlje predstavljala najbolji odabir u vidu novog tržišta, alat Market Finder pomoći će vam da istražite i ocijenite potencijalna tržišta. Upotrebljava podatke iz internetskih pretraživanja diljem svijeta da bi prikazao pretraživanja ključnih riječi u određenoj zemlju, procijenio dohodak po glavi stanovnika i istaknuo konkurenciju za svaku ključnu riječi ovisno o tržištu i jeziku.

Prilagodite digitalnu strategiju

Google Analytics pružit će vam opsežno znanje potrebno za donošenje pouzdanih odluka o prilagodbi web-lokacije, marketinga ili cijena. Koristite ga da biste saznali koji su marketinški kanali privukli korisnike na vašu web-lokaciju i kako su se korisnici ponašali prije izvršavanja kupnje. Ako imate platformu na društvenim mrežama na novom tržištu, pomoću Google Analyticsa izmjerite koliko je vaš program za društvene mreže uspješan. Aktivnost na web-lokaciji možete povezati s izvedbom prikaznih oglasa tako da oglase s visokom izvedbom možete podijeliti diljem weba.

Maloprodajna trgovina ekskluzivne odjeće Matchesfashion.com's COO i njezin partner Ulric Jerome kažu da im je Google Analytics pomogao u velikom širenju na svjetsko tržište. "Svaka zemlja zahtijeva poseban digitalni pristup, a jedini način za uspjeh jest prilagođavanje digitalne strategije zemljama na koje se uistinu želite fokusirati."

Istražite potrošačke trendove

Ako ulazite na novo tržište, istraživanje potrošačkih trendova uvijek će se isplatiti. Ako želite istražiti mobilne trendove povezane s vašim proizvodom ili uslugom, Market Finder može vam pružiti te informacije. Prikazat će vam broj aktivnih korisnika mobilnih uređaja na bilo kojem tržištu, podatke o učestalosti upotrebe pametnih telefona za kupnju, kao i uvide u online aktivnosti na pametnim telefonima.

Dodatan savjet: kako odabrati zemlju za proširenje poslovanja

Upotrijebite Market Finder, sveobuhvatni digitalni alat za širenje na međunarodno tržište koji tvrtkama omogućuje da pronađu nove klijente diljem svijeta i pripreme se za međunarodno širenje. Za početak samo unesite web-lokaciju svoje tvrtke u alat i prikazat će vam se kategorije relevantne za vašu tvrtku, kao i odgovarajuća izvozna tržišta za te kategorije proizvoda ili usluga. Alat rangira zemlje na temelju preporučenih prosječnih licitacija za oglase i značajnih podataka iz izvora kao što su Google, Svjetska banka, izvješće Doing Business Svjetske banke itd.