Testiranje i implementacija lokalizacije

Testirajte svoju lokaliziranu aplikaciju

Testiranje izvedite na najčešćim markama i modelima uređaja na ciljanom tržištu. Detaljno provjerite ima li u korisničkom sučelju problema s formatiranjem ili prezentacijom. Zamolite izvorne govornike za pregled.

Izvedite test beta verzije

Prije pokretanja kampanje planirajte beta izdanje u ključnim zemljama kako biste dobili stvarne povratne informacije od međunarodnih korisnika.

Razmislite o međunarodnom marketingu

Od pokretanja kampanje budite spremni za izvođenje kampanje za aplikacije i marketing specifičan za zemlju. Upotrijebite generator značke Google Playa za izradu lokaliziranih znački za web-lokacije ili marketinške materijale. Generirajte nove slike uređaja za promotivne materijale sa slikama zaslona iz nove lokalizacije.

Podržite međunarodne korisnike nakon izdavanja aplikacije

Pratite ocjene, recenzije i statistiku o preuzimanjima da biste uočili probleme koji bi mogli utjecati na korisnike. Razmislite o izradi grupa korisnika ili foruma za pojedine jezike, ako je to moguće.

Pregledajte i odgovorite na recenzije korisnika

Steknite uvid u mišljenje korisnika o vašoj aplikaciji i odgovorite na recenzije, odmah riješite svaki problem koji ste propustili u testiranju.

Pokrenite eksperimente s unosima u trgovini Google Play

Kada se posjeti vašim unosima u trgovini Play s novog tržišta počnu povećavati, eksperimentirajte kako biste vidjeli koji tekst i grafika najbolje funkcioniraju. Istovremeno možete pokrenuti maksimalno pet eksperimenata.

Savjet

Za detaljniji vodič za širenje na nova tržišta, s podacima i uvidima u ključna tržišta, otvorite Smjernice za globalno širenje.