Προσαρμόστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο στη μεξικανική αγορά

Ένας οδηγός τοπικής προσαρμογής για το Μεξικό

1 Επισκόπηση

Δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό, για να σας βοηθήσουμε να προσεγγίσετε καλύτερα τους Μεξικανούς πελάτες σας. Μια παρουσία στο διαδίκτυο που είναι εναρμονισμένη με τη μεξικανική κουλτούρα θα προδιαθέσει θετικά τους πελάτες σας απέναντί σας και θα τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις συναλλαγές τους μαζί σας. Κατανοώντας αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, θα είστε σε θέση να κάνετε ένα καλό ξεκίνημα στη νέα σας αγορά.

2 Η κύρια γλώσσα

Τα Ισπανικά είναι η κύρια προφορική γλώσσα στο Μεξικό.

3 Επισημότητα

Θα πρέπει να ακολουθείτε επίσημο ή ανεπίσημο ύφος όταν απευθύνεστε στους πελάτες σας στο Μεξικό;

H φιλική επισημότητα θα συμβάλλει πολύ στην ενσωμάτωσή σας στην τοπική κοινωνία. Να απευθύνεστε τους πελάτες σας με τον τίτλο και το επώνυμό τους, έως ότου δημιουργήσετε μια πραγματική σχέση μαζί τους.

Στο Μεξικό, τα κείμενα για τα περισσότερα προϊόντα είναι γραμμένα με ανεπίσημο ύφος. Χρησιμοποιείτε την αντωνυμία ανεπίσημου ύφους "εσύ", όταν γράφετε ανεπίσημα σε αυτό το πλαίσιο, π.χ. "tu".

Αν προσφέρετε ένα χρηματοοικονομικό προϊόν ή μια νομική υπηρεσία ή αν αναφέρεστε σε χρηματικά ποσά, θα πρέπει να υιοθετήσετε ένα πιο επίσημο ύφος και στυλ. Απευθυνθείτε στους πελάτες σας με την αντωνυμία περισσότερο επίσημου ύφους "εσείς", π.χ. "usted".

Ευκολία ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Μεξικό

Στην έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την ευκολία ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας το 2019, το Μεξικό κατετάγη 24ο ανάμεσα σε 190 χώρες.

4 Συστήματα και μορφές αρίθμησης

Αριθμοί

Διαχωριστικό δεκαδικών
 • Το διαχωριστικό των δεκαδικών είναι η κουκκίδα ή τελεία (.)
  • π.χ. 1.5 ώρα.
Διαχωριστικό χιλιάδων
 • Το διαχωριστικό των χιλιάδων είναι το κόμμα (,)
  • π.χ. 1,524 άτομα.
Αριθμοί τηλεφώνου
 • Ο διεθνής κωδικός του Μεξικού είναι +52. Οι αριθμοί τηλεφώνου έχουν συνήθως τη δεκαψήφια μορφή (+52) xx xx xx xxxx.

 • Όλοι οι αριθμοί τηλεφώνου έχουν δέκα ψηφία μετά τον κωδικό χώρας. Οι ακόλουθες πόλεις και οι αντίστοιχες μητροπολιτικές περιοχές έχουν διψήφιους κωδικούς περιοχής:

  • Πόλη του Μεξικού (55)
  • Μοντερρέι (81)
  • Γουαδαλαχάρα (33).
 • Οι υπόλοιποι αριθμοί τηλεφώνου του Μεξικού έχουν τριψήφιους κωδικούς περιοχής.

5 Μορφή νομίσματος

Το νόμισμα του Μεξικού είναι το πέσο Μεξικού. Αυτό αντιπροσωπεύεται από το σύμβολο $. Ο εμπορικός κωδικός τριών γραμμάτων είναι MXN.

Οι ονομαστικές αξίες των χαρτονομισμάτων του πέσο είναι 1000 $, 500 $, 200 $, 100 $, 50 $ και 20 $. Οι ονομαστικές αξίες των κερμάτων του πέσο είναι 20 πέσο, 10 πέσο, 5 πέσο, 2 πέσο και 1 πέσο.

6 Μορφή ημερομηνίας

Στο Μεξικό η μορφή ημερομηνίας είναι ΗΗ/MM/ΕΕ.

Όταν γράφεται ολογράφως, θα πρέπει να γράφεται ως εξής: "9 de julio de 2020" (9 Ιουλίου 2020) (χωρίς κόμματα ή τακτικά αριθμητικά, όπως "η").

7 Μορφές ώρας

Στο Μεξικό χρησιμοποιείται το 12ωρο σύστημα ώρας.

Το Μεξικό έχει τέσσερις ζώνες ώρας που καλύπτουν 1.700 μίλια. Αυτές, από Βορρά προς Νότο, είναι οι εξής:

 • Μπάχα Καλιφόρνια (Zona Noroeste)
 • Ζώνη Ώρας Ειρηνικού (Zona Pacifico)
 • Κεντρική Ζώνη Ώρας (Zona Centro)
 • Νοτιοανατολική Ζώνη Ώρας (Zona Sureste).

Στην καθομιλουμένη προτιμάται η 12ωρη μορφή ώρας.

Η 24ωρη μορφή προτιμάται σε ψηφιακές συσκευές (υπολογιστές, τηλέφωνα, tablet κ.λπ.), ενώ αποτελεί την τυπική μορφή σε Android, όπου το διαχωριστικό είναι η διπλή τελεία (π.χ. 14:24).

8 Εργάσιμες ημέρες

Οι τυπικές εργάσιμες ημέρες στο Μεξικό είναι Δευτέρα έως Παρασκευή.

9 Τι πρέπει να αποφύγετε στην αγορά του Μεξικού

Κάθε κουλτούρα έχει διαφορετικές δεισιδαιμονίες και παραδόσεις, τις οποίες αξίζει να λαμβάνετε πάντα υπόψη, ειδικά κατά την είσοδο σε μια νέα αγορά.

Οι Μεξικανοί θεωρούν την Τρίτη και 13 άτυχη ημέρα.

10 Σημαντικές συμβουλές τοπικής προσαρμογής

Ακολουθούν οι έξι κυριότερες μεταφραστικές συμβουλές που θα σας κάνουν να δίνετε την εντύπωση ότι είστε φυσικός ομιλητής, σε ελάχιστο χρόνο:

 1. Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε Ισπανικά της Ιβηρικής κατά τη μετάφραση και να χρησιμοποιείτε τα Ισπανικά που αντιστοιχούν στην περιοχή στην οποία δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά.

 2. Αποφύγετε ιδιωματισμούς και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στη γλώσσα σας, καθώς μπορεί να μην μεταφράζονται στη μεξικανική αγορά. Για παράδειγμα, τοπική αργκό.

 3. Αποφύγετε τη χρήση λεξιλογίου που δεν είναι συναφές με την πλειονότητα των πελατών σας σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

 4. Φροντίστε όποιος μεταφράζει τα κείμενά σας να αποφεύγει το υπερβολικά επίσημο ύφος και την κατά λέξη μετάφραση, καθώς αυτό θα μπορούσε να κάνει την επωνυμία σας να φαίνεται λιγότερο αξιόπιστη και ενδιαφέρουσα.

 5. Η χρήση λανθασμένης σύνταξης και δομής προτάσεων στην περιοχή στην οποία δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά θα μαρτυρήσει ότι δεν είστε ντόπιος.

 6. Τα Ισπανικά ομιλούνται σε 20 χώρες της Αμερικής. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστους μεταφραστικούς πόρους, προκειμένου να υιοθετήσετε το ύφος που ενδείκνυται για το Μεξικό.

11 Πρόσθετες οδηγίες

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας συνάδει με το ύφος και τη γλώσσα της τοπικής αγοράς, στον οδηγό μας για την τοπική προσαρμογή.