Δημιουργήστε έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητές συσκευές

Ένας οδηγός που θα βοηθήσει να γίνει ο ιστότοπός σας πιο σχετικός σε αγορές του εξωτερικού

Η πρόκληση

Η περιήγηση σε ιστότοπο για κινητά πρέπει να είναι εύκολη και γρήγορη για τους χρήστες στη νέα αγορά σας, είτε χρησιμοποιούν iPhone, Android ή άλλες κινητές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας.

Ο στόχος

Να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες κινητών στη νέα αγορά σας, δημιουργώντας έναν ιστότοπο φιλικό προς κινητά που προσαρμόζεται στη μικρή οθόνη, διευκολύνοντας την πλοήγησή τους και την πραγματοποίηση αγορών, όπου κι αν βρίσκονται.

Το κλειδί για έναν καλό ιστότοπο για κινητά είναι η απλότητα. Θα πρέπει να εστιάσετε στην απλή πλοήγηση και να επισημαίνετε πάντα τις τοπικές επιλογές της επιχείρησής σας. Αυτό είναι καίριας σημασίας κατά την είσοδο σε μια νέα αγορά. Το Market Finder σας επιτρέπει να δείτε τους δείκτες του ιστοτόπου σας σε ό, τι αφορά την ταχύτητα σε υπολογιστές, τη φιλικότητα προς κινητά και την ταχύτητα σε αυτά. Περιέχει πολλές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς κινητά.

Μικρό αλλά ισχυρό

Η οθόνη του κινητού μπορεί να είναι μικρή, αλλά αποτελεί ισχυρό μέσο για την είσοδο σε μια δυνητική αγορά στο εξωτερικό. Σχεδιάζοντας τον ιστότοπό σας για κινητά σύμφωνα με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους, μπορείτε να προσφέρετε στους χρήστες σας μια ικανοποιητική εμπειρία και να τους βοηθήσετε να εκτελέσουν τις ενέργειες που επιθυμούν, από την πραγματοποίηση κλήσεων έως την κράτηση διακοπών.

Σχεδιασμός για πωλήσεις στο διαδίκτυο

 • Απλοποιήστε την πλοήγηση στον ιστότοπο: Βελτιώστε το μενού του ιστοτόπου σας και διασφαλίστε ότι όλα τα στοιχεία είναι ορατά χωρίς να χρειάζεται μεγέθυνση για να διαβαστεί κάτι.

 • Κάντε προσβάσιμες τις πληροφορίες: Διευκολύνετε τους χρήστες να εξερευνήσουν τα προϊόντα σας, προτού προβούν σε αγορά, χρησιμοποιώντας επεκτάσιμες εικόνες προϊόντων.

 • Βοηθήστε τους χρήστες να κάνουν αγορές: Τοποθετήστε τυχόν οδηγίες ή κουμπιά με την παρότρυνση "αγοράστε τώρα" στο μπροστινό μέρος και στο κέντρο. Επίσης, αν μπορείτε, χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες πληροφορίες λογαριασμού, για να περιορίσετε την καταχώριση δεδομένων για τους πελάτες σας.

 • Επιτρέψτε στους χρήστες να συνεχίσουν σε desktop: Διευκολύνετε τους χρήστες στον ιστότοπο για κινητά να επιστρέψουν στο καλάθι αγορών, όταν χρησιμοποιούν desktop, προκειμένου να μπορούν να ολοκληρώσουν ή να ελέγξουν την αγορά τους.

Σχεδιασμός για τηλεφωνικές κλήσεις

 • Χρησιμοποιήστε κουμπιά και συνδέσμους κλικ για κλήση: Αυτό μπορεί να διευκολύνει τους επισκέπτες του ιστοτόπου σας να σας καλέσουν χρησιμοποιώντας κουμπιά ή συνδέσμους.

 • Συμπυκνώστε τις επιλογές του μενού σας: Εάν θέλετε να υποδείξετε στους χρήστες ότι ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουν μαζί σας είναι οι κλήσεις, προβάλετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή ένα κουμπί με δυνατότητα κλικ σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου σας.

 • Αποφύγετε τους περισπασμούς: Τοποθετήστε τις προωθήσεις και άλλες οδηγίες στο πλαϊνό μενού, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να εστιάσουν στο πώς θα σας καλέσουν.

Σχεδιασμός για φόρμες ή λειτουργίες

 • Απλοποιήστε τις φόρμες σας: Βεβαιωθείτε ότι οι φόρμες σας είναι εύκολα προσβάσιμες και ότι η καταχώριση δεδομένων είναι περιορισμένη και εύκολη με τους αντίχειρες.

 • Περιορίστε την κύλιση και την εστίαση: Η φόρμα θα πρέπει να καταλαμβάνει μόνο τον χώρο που διατίθεται σε μια οθόνη κινητού. Με την κύλιση και την εστίαση οι χρήστες μπορεί να κάνουν λάθη.

 • Επιλέξτε προσεκτικά τα πεδία δεδομένων: Βεβαιωθείτε ότι η πρόσβαση στις πληροφορίες που ζητάτε στη φόρμα σας είναι απλή και η επικύρωσή τους εύκολη. Χρησιμοποιήστε την επικύρωση, για να υποδείξετε σφάλματα για μη συμπληρωμένα πεδία.

Σχεδιασμός για επισκέψεις καταστήματος

 • Ενθαρρύνετε πάνω απ' όλα τις επισκέψεις: Εάν θέλετε να ενθαρρύνετε τους χρήστες να επισκεφτούν το φυσικό σας κατάστημα, προσθέστε έναν χάρτη, ένα κουμπί ή εικονίδιο τοποθεσίας που συνδέει απευθείας στη φυσική διεύθυνση και το ωράριο λειτουργίας σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου για κινητά.

 • Φροντίστε να υπάρχει περιορισμένο περιεχόμενο: Θέλετε οι πελάτες να επισκεφτούν το φυσικό σας κατάστημα και όχι μόνο τον ιστότοπό σας, επομένως θα πρέπει να βελτιώσετε την πλοήγηση στις πληροφορίες του ιστοτόπου σας, προκειμένου να παρέχονται αρκετές πληροφορίες που θα πείσουν τους χρήστες να επισκεφτούν στο κατάστημά σας.

 • Αποφύγετε τους περισπασμούς: Οι προωθήσεις μπορούν να πείσουν τους χρήστες να επισκεφτούν το κατάστημά σας. Φροντίστε να είναι απλές έτσι ώστε να μην παραφορτώνουν την πλοήγηση.

Σχεδιασμός για πληροφόρηση και αναγνωρισιμότητα

 • Απλοποιήστε την πλοήγηση: Βοηθήστε τους χρήστες στην αναζήτησή τους, προτού προβούν σε αγορά, με ένα απλό μενού και μεγαλύτερο κείμενο. Επειδή οι οθόνες των κινητών είναι μικρότερες, συμπυκνώστε τις επιλογές μενού, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να συγκεντρωθούν.

 • Διατηρήστε τη συνοχή στις συσκευές: Όσο περισσότερο καθυστερεί κάποιος πελάτης να αγοράσει, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνει έρευνα από πολλές συσκευές, προτού ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Βοηθήστε τον να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, αποθηκεύοντας τις επιλογές του.

 • Καταχωρίστε έναν σύνδεσμο αρχικής σελίδας: Αν κάποιος έχει φτάσει σε "αδιέξοδο" κατά την έρευνά του, βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο να επιστρέψει στην αρχική σελίδα και να ξεκινήσει ξανά.

Δεν έχετε ιστότοπο για κινητά;

Ακόμη και αν δεν διαθέτετε έναν ιστότοπο για κινητά, οι διαφημίσεις Google θα σας επιτρέπουν να προβάλλετε διαφημίσεις με κείμενο σε πελάτες που χρησιμοποιούν την Αναζήτηση Google σε κινητή συσκευή προηγμένης τεχνολογίας, όπως iPhone ή Android. Επειδή τα smartphone διαθέτουν πλήρες πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, ένας πελάτης που κάνει κλικ στη διαφήμιση με κείμενο θα εξακολουθήσει να έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τον κανονικό ιστότοπό σας.

Αποφύγετε το Flash

Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα προορισμού δεν περιλαμβάνει περιεχόμενο Flash. Δεν υποστηρίζεται από iPhone ή iPad και έχει περιορισμένη υποστήριξη στο Android. Για αυτόν τον λόγο, θα περιορίσουμε αυτόματα την προβολή των διαφημίσεών σας σε κινητές συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.