Σχεδιασμός της εφοδιαστικής αλυσίδας σας για το Ηνωμένο Βασίλειο

Παρέχεται από την Ingram Micro Commercial and Lifecycle Services

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, ένα σημαντικότατο εμπορικό και οικονομικό κέντρο με εξαιρετικές μεταφορικές συνδέσεις και τη δεύτερη μεγαλύτερη λιμενική βιομηχανία στην ήπειρο, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης. Ως σημαντική πύλη για πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί και στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημαντική επιρροή στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις και θα πρέπει να θεωρείται κομμάτι του ευρύτερου οικονομικού συστήματος.

Ο στόχος σας

Αφού διαβάσετε αυτόν τον οδηγό, θα έχετε κατανοήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το Ηνωμένο Βασίλειο και θα γνωρίζετε πώς να τις εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Επίσης, θα έχετε μια γενική αντίληψη της θέσης του Ηνωμένου Βασιλείου στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και γιατί αυτό επηρεάζει τις επιχειρήσεις.

2 Ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κατά τον σχεδιασμό του τρόπου ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σας στο εξωτερικό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το τρέχον κλίμα της αγοράς στην οποία σχεδιάζετε να εισέλθετε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί σημαντική πύλη για πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί και στην ΕΕ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν την έδρα τους περισσότερες εταιρείες από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, μια στρατηγική που παρέχει πρόσβαση σε 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους καταναλωτές.1

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει εξαιρετικές υποδομές μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης λιμενικής βιομηχανίας στην Ευρώπη, του μεγαλύτερου συστήματος αερομεταφορών στην Ευρώπη και ενός εκτεταμένου σιδηροδρομικού δικτύου.2 Στη λίστα του Forbes ως η πέμπτη καλύτερη χώρα για επιχειρηματικές δραστηριότητες, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα σημαντικότατο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πληθυσμό 65 εκατομμυρίων κατοίκων και η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, η οποία εκτιμήθηκε στα σχεδόν 153 δισεκατομμύρια λίρες το 2016, είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.3 Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί καταναλωτές πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές και η μέση δαπάνη ανά καταναλωτή είναι υψηλή. Οι αγοραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο απαρτίζουν το 7% της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου και το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου.4

Χάρτης Ηνωμένου Βασιλείου


 1. www.gov.uk 

 2. UK Ports Industry 

 3. IMRG Capgemini eRetail Sales Index 

 4. eCommerce Europe 

3 Μερικές συνοπτικές πληροφορίες

 • Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν επιχειρηματικές ζώνες που προσφέρουν στις εταιρείες κίνητρα για να μεταφέρουν την έδρα τους εκεί. Τα προνόμια περιλαμβάνουν μειωμένους φόρους, απλούστερους κανόνες χωροταξικού σχεδιασμού και οικονομικά οφέλη.1

 • Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.2

 • Οι υποδομές μεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αποτελεσματικές και συμπαγείς. Ως αποτέλεσμα, τα έξοδα αποστολής είναι συχνά χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χώρες.3


 1. HM Government 

 2. CIA World Factbook 

 3. ecommerce News 

4 Τάσεις πελατών

Κατά την επέκταση σε νέες αγορές, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η συμπεριφορά των πελατών. Πώς αγοράζει συνήθως προϊόντα ο πελάτης-στόχος σας; Ποιον τρόπο παράδοσης προτιμά; Οι παρακάτω παράγοντες θα σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε πώς οι τάσεις των πελατών θα επηρεάσουν τον τρόπο δραστηριοποίησής σας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Οι Βρετανοί αγοραστές προτιμούν υπηρεσίες παράδοσης κατ' οίκον. Η επιλογή παραλαβής των διαδικτυακών αγορών στα φυσικά καταστήματα είναι επίσης πολύ δημοφιλής (την επιλέγει το 47%).1

 • Οι Βρετανοί καταναλωτές έχουν συνηθίσει σε χαμηλά έξοδα αποστολής για τις αγορές τους εντός της Ευρώπης. Είναι πιο πιθανό να προβούν σε μια αγορά, όταν προσφέρεται δωρεάν αποστολή για την επιλογή κανονικής παράδοσης.

 • Σχεδόν το 60% των διαδικτυακών αγοραστών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πραγματοποιήσει διασυνοριακές αγορές, κυρίως από αμερικανικές και κινεζικές επιχειρήσεις.2

 • Για τους Βρετανούς αγοραστές, τα χαμηλά έξοδα αποστολής είναι πιο σημαντικά από την ταχύτητα παράδοσης. Είναι ικανοποιημένοι με ένα χρονικό περιθώριο παράδοσης 3-5 ημερών.

 • Σχεδόν το 64% των Βρετανών αγοραστών αναφέρει ότι έχει αγοράσει αγαθά από ένα κατάστημα λιανικής πώλησης αντί από κάποιο άλλο με βάση τις επιλογές παράδοσης που προσφέρονταν.3


 1. Research Now, Metapack 

 2. PayPal Cross Border Study 

 3. Research Now, Metapack 

5 Μοντέλα διεκπεραίωσης

Διασυνοριακά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να λάβετε υπόψη προτού αποφασίσετε να αποστείλετε τα προϊόντα σας διασυνοριακά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Αν οι εγκαταστάσεις παραγωγής είναι στην Ασία, ίσως να είναι πιο λογικό η αποστολή να γίνεται απευθείας από τον κατασκευαστή, για να μειώνεται το κόστος μεταφοράς.

 • Αν έχετε ήδη εγκαταστάσεις εντός της ΕΕ, η αποστολή προϊόντων από την Ευρώπη προς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχετικά οικονομική και οι χρόνοι διαμετακόμισης είναι σύντομοι.

 • Αν έχετε ήδη εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αποστολής απευθείας από τις ΗΠΑ (οι χρόνοι διαμετακόμισης είναι σύντομοι).

Διεκπεραίωση εντός Ηνωμένου Βασιλείου

Το Χρυσό Τρίγωνο των υπηρεσιών εφοδιαστικής εκτείνεται από το Νορθαμπτονσάιρ έως τον αυτοκινητόδρομο M1 του Αεροδρομίου Ιστ Μίντλαντς και δυτικά έως το Τάμγουορθ.1 Φιλοξενεί τεράστια κέντρα διανομής και κόμβους μεταφοράς και η αποθήκευση αποθεμάτων εκεί παρέχει πρόσβαση σε πάνω από το 90% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα σε 4 ώρες οδήγησης.2

Άλλες ελκυστικές τοποθεσίες αποθήκευσης είναι μεταξύ άλλων το Λονδίνο και κατά μήκος της διαδρομής από το Μάντσεστερ έως το Λιντς.

Χρυσό Τρίγωνο εφοδιαστικής

Διεκπεραίωση στην ΕΕ

Οι σύντομοι χρόνοι διαμετακόμισης και το αποδοτικό κόστος μεταφοράς καθιστούν το Ηνωμένο Βασίλειο ιδανική τοποθεσία για διεκπεραίωση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η χώρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για προϊόντα business-to-consumer.


 1. The NX Group 

 2. The NX Group 

6 Μεταφορά

Εταιρείες μεταφορών μικρών δεμάτων

Το Royal Mail/ParcelForce είναι η μεγαλύτερη μεταφορική εταιρεία, με έσοδα άνω των 9 δισεκατομμυρίων λιρών.1

 • Royal Mail
 • ParcelForce
 • UK Mail
 • Hermes
 • Yodel
 • TNT
 • UPS
 • DPD. R

Εταιρείες μεταφορών μερικής πληρότητας φορτίου φορτηγού (LTL) και πληρότητας φορτίου φορτηγού (FTL)

 • K&N
 • XPO
 • DHL
 • Stobarts

 1. Royal Mail 

7 Πώς να ξεκινήσετε

Κατά την αξιολόγηση της ανάπτυξής σας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προκύπτουν από την ίδρυση μιας εταιρείας και τον τύπο της εταιρικής δομής που μπορεί να σας ταιριάζει. Θα πρέπει να υπολογίσετε τυχόν ισχύοντα τέλη και χρεώσεις για το προϊόν σας και αν θα πρέπει να καταβάλλετε ΦΠΑ. Επίσης, θα πρέπει να καθορίσετε αν θα χρειαστείτε δήλωση εισαγωγής και καταχώριση εμπορικού σήματος. Ανάλογα με την προέλευση των προϊόντων σας, επιβεβαιώστε αν είναι δυνατή η εισαγωγή τους και βρείτε ένα κέντρο διεκπεραίωσης και μεταφορικές εταιρείες που παρέχουν κάλυψη στις περιοχές στις οποίες στοχεύετε.

Το Market Finder περιλαμβάνει μια ανάλυση του δείκτη επιχειρηματικότητας (Doing Business Index) της Παγκόσμιας Τράπεζας, από τον οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε ως προς το κατά πόσο είναι εύκολη η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 190, αξιολογεί πόσο εύκολα μπορεί μια επιχείρηση να δημιουργήσει και να λειτουργήσει μια τοπική εταιρεία σε καθεμία από τις οικονομίες του πλανήτη. Για την εξαγωγή της τελικής βαθμολογίας, αξιολογούνται δέκα πεδία. Αυτά περιλαμβάνουν την ευκολία σύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, την πρόσβαση σε δανεισμό και τις δυνατότητες διασυνοριακού εμπορίου.

Κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών σε μια νέα αγορά, είναι χρήσιμο να γνωρίζει κανείς τις διαχειριστικές, κανονιστικές και υλικοτεχνικές προκλήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν. Το Market Finder διευκολύνει πολύ την κατανόηση των νομικών απαιτήσεων και την επίλυση εφοδιαστικών ζητημάτων, παρέχοντας περαιτέρω υποστήριξη και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων αναλυτικών οδηγών και insights.

Λογότυπο εταιρείας

Η Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services παρέχει λύσεις εφοδιαστικής για να βοηθά τις επιχειρήσεις να συνδέουν την προσφορά και τη ζήτηση.

Σημείωση

Το υλικό που παρέχεται στον ιστότοπο έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα. Για χρηματοοικονομικές, φορολογικές ή νομικές συμβουλές, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.