Προσαρμόστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο στην αγορά της Ινδίας

Ένας οδηγός τοπικής προσαρμογής για την αγορά της Ινδίας

1 Επισκόπηση

Δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό, για να σας βοηθήσουμε να προσεγγίσετε καλύτερα τους πελάτες σας στην Ινδία. Μια παρουσία στο διαδίκτυο που είναι εναρμονισμένη με την ινδική κουλτούρα θα προδιαθέσει θετικά τους πελάτες σας απέναντί σας και θα τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις συναλλαγές μαζί σας. Κατανοώντας αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, θα είστε σε θέση να κάνετε ένα καλό ξεκίνημα στη νέα σας αγορά.

2 Η κύρια γλώσσα

Στην Ινδία, το 95% του περιεχομένου στο διαδίκτυο είναι γραμμένο στα Αγγλικά σύμφωνα με μελέτη της KPMG στην Ινδία και μελέτη της Google. Ωστόσο, έως το 2021 ο αριθμός των χρηστών Χίντι θα ξεπεράσει τον αριθμό των αγγλόφωνων.

Στην τηλεόραση τα Χίντι χρησιμοποιούνται σε ποσοστό 95%.

Τα Χίντι είναι η μία από τις δύο επίσημες γλώσσες της χώρας και ομιλούνται από σχεδόν το 60% του πληθυσμού. Η άλλη γλώσσα είναι τα Αγγλικά. Χρησιμοποιείτε τοπικά προσαρμοσμένα Αγγλικά, για να καλύψετε την πλειονότητα του κοινού στο διαδίκτυο.

Οι κύριες γραπτές και ομιλούμενες γλώσσες στην Ινδία διαφέρουν ανά περιοχή. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

 • Χίντι
 • Ταμίλ
 • Τελούγκου
 • Μαράτι
 • Μπενγκάλι
 • Μαλαγιάλαμ
 • Κανάντα
 • Γκουτζαράτι
 • Νεπαλικά
 • Παντζάμπι
 • Όντια

3 Επισημότητα

Θα πρέπει να ακολουθείτε επίσημο ή ανεπίσημο ύφος, όταν απευθύνεστε στους πελάτες σας στην Ινδία;

Οι Ινδοί πελάτες αναμένουν η επικοινωνία να πραγματοποιείται με επίσημο, αλλά φιλικό τρόπο. Είναι αποδεκτό να απευθύνεστε στους πελάτες με το μικρό όνομα και ένα πρόθεμα του τίτλου τους, π.χ. Mr. ή Mrs., όταν επικοινωνείτε στα Αγγλικά. Ή με το επίθημα जी όταν γράφετε στα Χίντι.

Μπορεί να θεωρηθεί αγένεια, αν κάποιο νεότερο άτομο απευθυνθεί σε ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας χωρίς το επίθημα στα Χίντι ή το αγγλικό πρόθεμα.

Αν προσφέρετε κάποιο χρηματοοικονομικό προϊόν ή μια νομική υπηρεσία ή αν το αντικείμενο της συζήτησης αφορά χρηματικά ποσά, θα πρέπει να υιοθετήσετε πιο επίσημο ύφος και στυλ.

!!!Συμβουλή "Ευκολία ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ινδία"

Στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την ευκολία ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας για το 2019, η Ινδία κατετάγη 77η ανάμεσα σε 190 χώρες.

4 Συστήματα και μορφές αρίθμησης

Αριθμοί

Διαχωριστικό δεκαδικών
 • Χρησιμοποιείται κουκκίδα ή τελεία (.)
  • π.χ. 1.5 ώρα.
Διαχωριστικό χιλιάδων
 • Ως διαχωριστικό χιλιάδων χρησιμοποιείται το κόμμα και η τελεία (,) (.),

  • π.χ.1,524.00 άτομα.
 • Ο γραπτός και προφορικός όρος “lakh” χρησιμοποιείται συχνά για να δηλώσει "εκατό χιλιάδες"

  • π.χ. οι 100,000.00 ονομάζονται “lakh”.
 • Ο γραπτός και προφορικός όρος "crore" χρησιμοποιείται συχνά για να δηλώσει "δέκα εκατομμύρια" ή εκατό φορές εκατό χιλιάδες,

  • π.χ. τα 10,000,000.00 ονομάζονται “crore”.
Σύστημα αρίθμησης

Το ινδικό σύστημα αρίθμησης είναι μοναδικό. Για αριθμούς που αντιστοιχούν τουλάχιστον σε ένα lakh (εκατό χιλιάδες), χρησιμοποιείται κόμμα για να χωρίσει κάθε δύο αντί για κάθε τρία ψηφία στα αριστερά των τελευταίων τριών ψηφίων. Για παράδειγμα:

Ινδικό σύστημα Δυτικό σύστημα
5,00,000 500,000
12,12,12,123 121,212,123
7,00,00,00,0000 7,000,000,000

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ινδικό σύστημα αρίθμησης έχει μονάδες για χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες, δεκάδες εκατομμύρια κ.λπ.

Αριθμοί τηλεφώνου

Κάθε χωριό, κωμόπολη και πόλη στην Ινδία έχει τον δικό της κωδικό υπεραστικών κλήσεων (STD). Οι μεγαλύτερες πόλεις έχουν μικρότερους κωδικούς STD. Οι μικρότερες πόλεις, οι οποίες ονομάζονται "δεύτερης βαθμίδας", έχουν μεγαλύτερους κωδικούς STD.

 • Οι μεγαλύτερες μητροπολιτικές πόλεις έχουν μικρότερους κωδικούς περιοχής (κωδικούς STD), οι οποίοι αποτελούνται από δύο ψηφία. Για παράδειγμα:
Κωδικός STD Μεγάλη πόλη Πολιτεία
11 Νέο Δελχί Δελχί
22 Μουμπάι Μαχαράστρα
33 Καλκούτα Δυτική Βεγγάλη
44 Τσενάι Ταμίλ Ναντού
 • Οι μικρότερες πόλεις (οι οποίες ονομάζονται "δεύτερης βαθμίδας") έχουν μεγαλύτερους κωδικούς STD, αποτελούμενους από τρία ψηφία. Για παράδειγμα:
Κωδικός STD Πόλη μεσαίου μεγέθους Πολιτεία
120 Γκαζιαμπάντ/Νόιντα Ούταρ Πραντές
135 Ντεχράντουν Ουταράχαντ
141 Τζαϊπούρ Ρατζαστάν
 • Όλοι οι αριθμοί τηλεφώνου στην Ινδία έχουν δέκα ψηφία. Σε αυτά τα ψηφία περιλαμβάνεται ο κωδικός STD.

  • π.χ. ο αριθμός 1411234567 περιλαμβάνει τον κωδικό STD της Τζαϊπούρ 141 και έναν επταψήφιο αριθμό.
 • Για τους αριθμούς σταθερού τηλεφώνου χρησιμοποιείται ένας κωδικός περιφέρειας. Πρέπει να προσθέσετε το πρόθεμα 0 ή +91 για κλήση από περιφέρεια σε περιφέρεια.

 • Για τοπικές κλήσεις χρησιμοποιείται ο αριθμός τηλεφώνου χωρίς το πρόθεμα.

 • Για κλήσεις από πολιτεία σε πολιτεία χρησιμοποιείται ο κωδικός χώρας +91 ή το 0 πριν από τον αριθμό.

 • Για κλήσεις κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιείται το πρόθεμα +91, ακολουθούμενο από έναν δεκαψήφιο αριθμό.

 • Για κλήσεις από κινητό σε σταθερό χρησιμοποιείται το πρόθεμα 0 και στη συνέχεια ο κωδικός STD και ο αριθμός.

5 Μορφή νομίσματος

Ρουπία Ινδίας. Αντιπροσωπεύεται από το σύμβολο ₹. Ο αντίστοιχος εμπορικός κωδικός τριών γραμμάτων είναι INR,
π.χ. 500 INR.

Η ρουπία κυκλοφορεί σε χαρτονομίσματα και κέρματα.

Οι ονομαστικές αξίες των χαρτονομισμάτων ρουπίας είναι 2.000 ₹ 500 ₹ 100 ₹ 50 ₹ 20 ₹ 10 ₹ 5 ₹.

Οι ονομαστικές αξίες των κερμάτων ρουπίας είναι 1 ₹ 2 ₹ 5 ₹ 10 ₹.

Το κέρμα 50 paise είναι μισή ρουπία.

6 Μορφή ημερομηνίας

Στην Ινδία χρησιμοποιείται η μορφή ημερομηνίας ΗΗ-ΜΜ-ΕΕ, π.χ. 24-03-17.

7 Μορφές ώρας

Η 12ωρη μορφή χρησιμοποιείται ευρέως στην καθομιλουμένη και στη γραπτή επικοινωνία.

Η 24ωρη μορφή χρησιμοποιείται συχνά στους σιδηροδρόμους και σε ψηφιακές συσκευές, όπως υπολογιστές, τηλέφωνα, tablet κ.λπ., καθώς και σε Android, όπου το διαχωριστικό είναι η άνω και κάτω τελεία, π.χ. 14:24.

8 Εργάσιμες ημέρες

Οι τυπικές εργάσιμες ημέρες είναι Δευτέρα έως Παρασκευή ή Δευτέρα έως Σάββατο.

9 Τι θα πρέπει να αποφεύγετε στην ινδική αγορά

Κάθε κουλτούρα περιλαμβάνει διαφορετικές δεισιδαιμονίες και παραδόσεις, τις οποίες αξίζει να λαμβάνετε πάντα υπόψη, ειδικά κατά την είσοδο σε μια νέα αγορά.

Ο αριθμός 13 θεωρείται άτυχος.

Όταν κάνετε χρηματικά δώρα για γενέθλια ή γάμους, να προσθέτετε πάντα μια επιπλέον ρουπία, ώστε το ποσό να μην τελειώνει σε 0, π.χ. 2,001 ρουπίες.

10 Σημαντικές συμβουλές τοπικής προσαρμογής

Ακολουθούν οι επτά κυριότερες συμβουλές μετάφρασης που θα σας βοηθήσουν να ακούγεστε σαν ντόπιος σε ελάχιστο χρόνο:

 1. Λάβετε υπόψη τις διαφορές στην ορθογραφία, τη στίξη, την τιμολόγηση, τις μορφές ημερομηνίας, τις μονάδες μέτρησης και την ορολογία.

 2. Αποφύγετε ιδιωματισμούς και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στη γλώσσα σας, καθώς μπορεί να μην μεταφράζονται στην ινδική αγορά. Για παράδειγμα, τοπική αργκό.

3 Λάβετε υπόψη τις πολιτισμικές διαφορές, ώστε να μην μπερδεύετε ή προσβάλλετε το ινδικό κοινό σας. Για παράδειγμα, μην αναφέρετε ένα φεστιβάλ της Βόρειας Ινδίας σε πελάτες της Νότιας Ινδίας και το αντίστροφο. Κάντε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση της τοπικής προσαρμογής.

 1. Η κατά λέξη μετάφραση μπορεί να ακούγεται αφύσικη. Προσλάβετε έναν φυσικό ομιλητή για τη μετάφραση των τοπικών ιδιωματισμών και φράσεων.

 2. Τα συμφραζόμενα έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρη την Ινδία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες από τη Νότια Ινδία για τις πολιτείες της Νότιας Ινδίας. Να χρησιμοποιείτε εικόνες που σχετίζονται με τη Βόρεια Ινδία για τις πολιτείες της Βόρειας Ινδίας.

 3. Οι Ινδοί αγοραστές είναι συνήθως επιφυλακτικοί με τις αγορές στο διαδίκτυο, φοβούμενοι το ενδεχόμενο απώλειας των χρημάτων τους σε μη νόμιμους ιστοτόπους. Συνεπώς, φροντίστε να συμπεριλάβετε στον ιστότοπό σας επαρκείς πληροφορίες και δεδομένα, προκειμένου να οικοδομήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους δυνητικούς αγοραστές σας.

 4. Η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών μπορεί να είναι περίπλοκη διαδικασία, λόγω της χαμηλής διείσδυσης των τραπεζικών υπηρεσιών και του πλαστικού χρήματος. Συνεπώς, θα πρέπει να προσφέρετε επιλογές πληρωμής, όπως εξόφληση κατά την παράδοση, και να αναφέρετε τις επιλογές αυτές σε ολόκληρο τον ιστότοπο.

11 Πρόσθετες οδηγίες

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας συνάδει με το ύφος και τη γλώσσα της τοπικής αγοράς, στον οδηγό μας για την τοπική προσαρμογή.