Πώς να αναδείξετε την εφαρμογή σας παγκοσμίως

Ένας οδηγός για το μάρκετινγκ εφαρμογών, ο οποίος θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε νέα, διεθνή είδη κοινού που έχουν αξία για εσάς

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Με μερικά μόλις κλικ, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια εφαρμογή στο Google Play και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο κοινό που αποτελείται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Πώς μπορείτε λοιπόν να περιορίσετε τις πιο κερδοφόρες αγορές για στόχευση;

Ο στόχος σας

Να εντοπίσετε και να γνωρίσετε τις κατάλληλες αγορές, να προσαρμόσετε κατάλληλα την εφαρμογή σας σε τοπικό επίπεδο και να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας της εφαρμογής σας.

Πώς να το πετύχετε

Το Market Finder σας βοηθά να αποφασίσετε ποιες είναι οι καλύτερες αγορές για την εφαρμογή σας μέσω της ανάλυσης δεδομένων όπως η διείσδυση κινητών συσκευών, οι πωλήσεις κινητών συσκευών, καθώς και η χρήση Android και iOS. Στη συνέχεια, ακολουθεί ενδελεχής έρευνα για να κατανοήσετε το κοινό σε αυτές τις αγορές και να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις και τις προσδοκίες του, προκειμένου να κάνετε την εγκατάσταση της εφαρμογής σας να μοιάζει ακαταμάχητη.

2 Συντάξτε μια σύντομη λίστα χωρών

Εκτός από τις χώρες που προτείνονται από το Market Finder, μπορείτε επίσης:

 • να μελετήσετε τις εγκαταστάσεις της εφαρμογής σας, τα σχόλια χρηστών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσετε αγορές όπου μπορεί να υπάρχει ζήτηση

 • να ελέγξετε για συμβουλές βελτιστοποίησης στο Google Play Console για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν χώρες στις οποίες η εφαρμογή σας κερδίζει ήδη δημοφιλία.

3 Διερευνήστε ενδελεχώς τις αγορές σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει καλά οποιαδήποτε αγορά στην οποία θέλετε να εισέλθετε. Το Market Finder διαθέτει πολλές αναλυτικές μετρήσεις που μπορεί να μοιραστεί μαζί σας σχετικά με τις χώρες στοχοθέτησής σας. Ρίξτε επίσης μια ματιά στην ενότητα "Δεδομένα και insight για σημαντικές χώρες" του οδηγού The Going Global Playbook. Η Αναζήτηση Google και πολλά δωρεάν και επί πληρωμή εργαλεία τρίτων μερών μπορούν να βοηθήσουν επίσης. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε στην κοινότητά σας και να συμβουλευτείτε τα άτομα που ζουν στις αγορές που διερευνάτε.

4 Κατανοήστε τους χρήστες της κάθε περιοχής

Οι χρήστες επιθυμούν μια εξατομικευμένη εμπειρία και αλληλεπιδρούν πολύ βαθύτερα όταν προσφέρετε μια εφαρμογή με τοπικά προσαρμοσμένο κείμενο και γραφικά.

 • Ποιες είναι οι διάφορες συμπεριφορές των χρηστών σε κάθε αγορά;

 • Πού και πώς οι χρήστες επιτυγχάνουν τους στόχους και τις εργασίες τους με τις συσκευές τους; Η συμπεριφορά τους ενδέχεται να διαφέρει όταν ασχολούνται με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αγορές, επικοινωνία, αναζήτηση, παραγωγικότητα, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τραπεζικές υπηρεσίες, ψυχαγωγία και τυχερά παιχνίδια. Το Market Finder μπορεί να σας προσφέρει βασικά insights παγκοσμίου βάσης σε τομείς όπως οι συμπεριφορές ηλεκτρονικών αγορών, οι πωλήσεις σε κινητά και η χρήση smartphone στις αγορές καταναλωτών.

 • Πώς προσαρμόζεται η εφαρμογή σας σε αυτό το σενάριο;

5 Προσαρμόστε τοπικά την εφαρμογή σας ανάλογα με την αγορά

 • Προσδιορίστε γλώσσες και διαλέκτους. Μήπως ομιλούνται περισσότερες από μία γλώσσες στη χώρα;

 • Μεταφράστε την εφαρμογή, την καταχώριση καταστήματος και άλλους πόρους. Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία μετάφρασης εφαρμογής από το Google Play Console, το Android Studio ή χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες ενός τοπικού μεταφραστή.

 • Σχεδιάστε για την τοπική κουλτούρα. Τα γραφικά, οι εικόνες, τα χρώματα, το ύφος, ο τόνος της φωνής, οι λειτουργίες και οι τρόποι πληρωμής της εφαρμογής θα πρέπει να σχεδιαστούν ώστε να μοιάζουν οικεία στο τοπικό κοινό. Για τα παιχνίδια, εξετάστε πώς θα πρέπει να προσαρμοστούν οι χαρακτήρες ή τα εργαλεία του παιχνιδιού ώστε να προσελκύσουν το τοπικό κοινό. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ασυμβίβαστο με τον τοπικό πολιτισμό.

 • Χρησιμοποιήστε ένα μόνο σύνολο ευέλικτων διατάξεων με εναλλακτικές διατάξεις, όπου απαιτείται. Ανάλογα με τις χώρες στοχοθέτησής σας, σχεδιάστε για παράδειγμα, την υποστήριξη κειμένου από δεξιά προς τα αριστερά και χρησιμοποιήστε τις σωστές (παρεχόμενες από το σύστημα) μορφές για ημερομηνίες, ώρες, αριθμούς και νομίσματα.

 • Βελτιστοποιήστε την εφαρμογή σας για συνδεσιμότητα χαμηλού εύρους ζώνης και μηδενικού εύρους ζώνης και συσκευές χαμηλού κόστους.

 • Τιμολογήστε σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες. Κατά την εισαγωγή της τιμής της εφαρμογής σας, των προϊόντων εντός εφαρμογής ή της συνδρομής στο Google Play Console, η τιμή μετατρέπεται αυτόματα στο τοπικό νόμισμα, προστίθενται ο φόρος (σε επιλεγμένες χώρες) και εφαρμόζονται τα σχετικά μοτίβα τιμολόγησης. Μπορείτε να παρακάμψετε αυτές τις ρυθμίσεις εάν το επιθυμείτε. Λάβετε υπόψη:

  • Το τοπικό κόστος ζωής
  • Την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών
  • Τον ανταγωνισμό
  • Την πιθανή ζήτηση της εφαρμογής σας

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την τοπική προσαρμογή της εφαρμογής σας

6 Προωθήστε τις εφαρμογές σας

Οι Καθολικές καμπάνιες εφαρμογών βελτιώνουν ολόκληρη τη διαδικασία της προώθησης των εφαρμογών Android ή iOS στη χώρα ή στις χώρες της επιλογής σας, διευκολύνοντας την προώθηση των εφαρμογών σας στα κορυφαία προϊόντα της Google, όπως στην Αναζήτηση, στο Google Play, στο YouTube και στο Δίκτυο προβολής Google. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταχωρίσετε κείμενο, μια αρχική προσφορά και έναν προϋπολογισμό και να μας ενημερώσετε ποιες θα είναι οι γλώσσες και οι τοποθεσίες για τις διαφημίσεις σας. Τα συστήματά μας θα δοκιμάσουν διαφορετικούς συνδυασμούς και θα προβάλλουν πιο συχνά τις διαφημίσεις με την καλύτερη απόδοση, χωρίς να απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια από εσάς.

Μάθετε περισσότερα στον οδηγό Going Global Playbook