Τρόπος δημιουργίας εξαιρετικών καμπανιών βίντεο, μέρος 2/3

Ένας οδηγός βελτιστοποίησης της καμπάνιας σας για μετατροπή των "μου αρέσει" και των προβολών σε εγγραφές και πωλήσεις

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Μέσω του YouTube, έχετε πολλούς τρόπους παρακολούθησης και μέτρησης της απόδοσης της καμπάνιας σας διαφημίσεων βίντεο. Η βασική πρόκληση είναι να κατανοήσετε πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά αυτές τις πληροφορίες και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την καμπάνια σας.

Ο στόχος σας

Να μάθετε πώς μπορείτε να συνδυάσετε με τον καλύτερο τρόπο τις μετρήσεις βίντεο, για να προσεγγίσετε περισσότερους συναφείς θεατές βίντεο, να ενισχύσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης και να μεγιστοποιήσετε τα ποσοστά μετατροπών.

Πώς να το καταφέρετε

Το βίντεο είναι ένας τρόπος που περιλαμβάνει κίνηση και δίνει ζωή στην επωνυμία ή το προϊόν σας -ή και στα δύο- μέσω εικόνας και ήχου. Αν συνδυάσετε αυτήν την οπτική αφοσίωση με το τεράστιο εύρος επιλογών στόχευσης του YouTube που εξετάσαμε στο άρθρο Τρόπος δημιουργίας εξαιρετικών καμπανιών βίντεο- Μέρος 1, θα διαπιστώσετε ότι οι καμπάνιες διαφημίσεων βίντεο είναι ένα ισχυρό μέσο προσέγγισης του κατάλληλου κοινού με το μήνυμά σας. Πώς, λοιπόν, θα χρησιμοποιήσετε όσα γνωρίζετε σχετικά με τη μέτρηση και τη στόχευση, για να διαμορφώσετε με τέτοιο τρόπο την καμπάνια σας ώστε, όχι μόνο να προσελκύει "μου αρέσει" και προβολές, αλλά και να τα μετατρέπει σε εγγραφές και πωλήσεις;

Το Μέρος 2 αυτού του οδηγού επισημαίνει τις σημαντικότερες ενέργειες θεατών και τη βελτιστοποίησή τους, προκειμένου να προσεγγίσετε το πιο συναφές κοινό σας στο YouTube και να επιτύχετε ή να υπερβείτε τους στόχους σας.

Σημείωση: Οι ακόλουθες συμβουλές αποτελούν μόνο ορισμένους από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της καμπάνιας σας για βέλτιστα αποτελέσματα. Δεν θα πρέπει να θεωρείτε ότι εγγυώνται την επιτυχία.

2 Βέλτιστη αξιοποίηση του κόστους ανά προβολή (CPV)

Το μέσο κόστος ανά προβολή είναι το μέσο ποσό που πληρώνετε για μια προβολή της διαφήμισης βίντεο. Αυξομειώνεται με βάση παράγοντες όπως η διάρκεια της διαφήμισης, η ποιότητα του δημιουργικού, η στόχευση και η δυναμική της δημοπρασίας. Το κόστος ανά προβολή (CPV) είναι μια πολύτιμη ένδειξη σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της διαφήμισής σας. Παρακολουθώντας και προσαρμόζοντας το CPV, θα προβάλλετε το μήνυμά σας με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Πληρώνετε περισσότερα για προβολές σε σύγκριση με το αναμενόμενο ή επιθυμητό ποσό; Παρατηρείτε αύξηση των CPV με την πάροδο του χρόνου;

Η αύξηση των CPV μπορεί να αποτελεί ένδειξη κόπωσης του δημιουργικού, αν η διαφήμιση έχει ήδη προβληθεί για λίγες εβδομάδες. Η αύξηση των CPV μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη αυξημένης πίεσης στις δημοπρασίες στις οποίες ανταγωνίζεστε για να κερδίσετε.

Αντίθετα, η πτώση των CPV μπορεί να υποδηλώνει μείωση του ανταγωνισμού στην αγορά και ύπαρξη ευκαιριών για εξασφάλιση προβολών σε χαμηλότερο κόστος.

Συμβουλές για την επίτευξη των στόχων κόστους ανά προβολή (CPV)

Προσαρμόστε τις προσφορές σας

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε τις προσφορές σας για τις διαφημίσεις TrueView video discovery, προκειμένου να αυξήσετε την πιθανότητα προβολής των διαφημίσεών σας σε θεατές που ενδιαφέρονται.

Επειδή, σε γενικές γραμμές, οι θεατές που επιλέγουν να δουν τη διαφήμιση video discovery θεωρείται ότι παρουσιάζουν μια επιθυμία αφοσίωσης στην επωνυμία σας, ίσως είναι καλή ιδέα να αυξήσετε τις προσφορές σας για αυτές τις μορφές.

Αντιθέτως, αν σας ενδιαφέρουν περισσότερο οι προβολές, η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας ή η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αυξήσετε την προσφορά σας για τη μορφή διαφημίσεων σε ροή, ώστε να αυξήσετε την πιθανότητα να δουν οι θεατές τουλάχιστον ένα μέρος της διαφήμισης.

Οι προσφορές έχουν την αμεσότερη σχέση με το κόστος ανά προβολή (CPV), καθώς ποτέ δεν θα πληρώσετε CPV υψηλότερο από τη μέγιστη προσφορά σας. Ωστόσο, οι προσφορές ενεργούν μόνο ως ανώτερο όριο του κόστους και, συνεπώς, είναι ένας μόνο από τους τρόπους προσαρμογής του CPV.

Προσφορές πραγματικής αξίας

Η πιο αποτελεσματική χρήση των προσφορών είναι η υποβολή προσφοράς της πραγματικής αξίας για την προβολή που αγοράζετε (όπως θα κάνατε με ένα κλικ στην Αναζήτηση Google). Καθώς μια προβολή μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα από αυτήν για την οποία πληρώνετε άμεσα, ο καλύτερος τρόπος για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας CPV είναι η αξιολόγηση των πληρωμένων προβολών, των ιδιόκτητων προβολών (των προβολών περιεχομένου που σας ανήκει) και των κερδισμένων προβολών (των προβολών από κοινοποιήσεις).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι με τις διαφημίσεις TrueView, μπορεί να βελτιωθεί η αφοσίωση και η ανάκληση ακόμα και για διαφημίσεις που έχουν προβληθεί για λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι συγκεντρώνετε αξία χωρίς να πληρώνετε.

Αφού δημιουργήσετε την καμπάνια σας και την προβάλετε για κάποιο διάστημα, θα αρχίσετε να βλέπετε ποιες μορφές διαφήμισης και ποιες ομάδες διαφημίσεων έχουν την καλύτερη απόδοση. Αν θέλετε να αυξήσετε την αφοσίωση των χρηστών ή την προσέγγιση των διαφημίσεών σας, σας προτείνουμε να υποβάλετε προσφορές λίγο πιο επιθετικά.

Διευρύνετε τη στόχευσή σας

Η διεύρυνση της στόχευσης επιτρέπει στο Google Ads να εντοπίζει δημοπρασίες στις οποίες οι διαφημίσεις και οι προσφορές σας είναι πιο ανταγωνιστικές, δημιουργώντας δυνατότητες για μείωση του συνολικού μέσου CPV της καμπάνιας σας. Εξερευνώντας ευρύτερους στόχους, ενδέχεται ακόμη να εντοπίσετε πολύτιμο κοινό με χαμηλότερο CPV. Μην ξεχνάτε ότι η μορφή TrueView καθεαυτή ενεργεί ως φίλτρο στόχευσης, επειδή πληρώνετε μόνο για αφοσιωμένους θεατές που επιλέγουν να παρακολουθήσουν τη διαφήμισή σας.

Ο περιορισμός της στόχευσης οδηγεί σε υψηλότερο ανταγωνισμό, που θα εκδηλωθεί μέσω της αύξησης των CPV, εκτός αν έχετε ήδη πλησιάσει τη μέγιστη προσφορά σας, οπότε απλώς θα σταματήσετε να κερδίζετε δημοπρασίες και θα παραμείνει στον προϋπολογισμό υπόλοιπο που δεν έχει δαπανηθεί.

Χαλαρώστε άλλους περιορισμούς σε επίπεδο καμπάνιας

Για παράδειγμα, απενεργοποιώντας την ταχεία προβολή, τη στόχευση πλατφόρμας ή προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις εναλλαγής διαφημίσεων, ενδέχεται να αυξηθεί το ποσοστό προβολών και να μειωθεί το CPV.

Βελτιώστε τις διαφημίσεις σας

Επειδή οι καλές διαφημίσεις αποφέρουν καλά ποσοστά προβολών, μπορούν συχνά να επηρεάσουν το CPV. Καθώς τα ποσοστά προβολών αυξάνονται, το CPV μειώνεται, επειδή στη δημοπρασία τη μεγαλύτερη αξία έχουν οι συναφείς διαφημίσεις που το κοινό απολαμβάνει, όπως φαίνεται από την προθυμία των θεατών για ολοκληρωμένη προβολή.

3 Βέλτιστη αξιοποίηση του ποσοστού προβολής

Το ποσοστό προβολής ισούται με τον συνολικό αριθμό προβολών της διαφήμισης βίντεο, διαιρούμενο με τον αριθμό των χρηστών στους οποίους προβλήθηκε η διαφήμιση. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό προβολής, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφοσίωση των θεατών στο περιεχόμενό σας.

Σε γενικές γραμμές, μια διαφήμιση βίντεο με υψηλό ποσοστό προβολής κερδίζει περισσότερες δημοπρασίες και έχει μικρότερο CPV σε σύγκριση με μια διαφήμιση βίντεο με χαμηλό ποσοστό προβολής.

Αν σας ενδιαφέρει η εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού αριθμού προβολών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, ίσως είναι καλό να προσδιορίσετε στοιχεία διαφήμισης και μεθόδους στόχευσης που μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό προβολής της διαφήμισής σας.

Όπως ισχύει και για το CPV, μια ανάλυση του ποσοστού προβολής ανά χρονική στιγμή μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε αν η απόδοσή σας είναι καλή ή όχι. Ωστόσο, η κατανόηση των τάσεων είναι σημαντικότερη.

Συμβουλές για την επίτευξη των στόχων ποσοστού προβολής

Βελτιώστε τη στόχευσή σας

Παρόλο που δεν είναι προφανές ότι η στόχευση μπορεί να αποτελέσει μέθοδο βελτίωσης του ποσοστού προβολής μιας καμπάνιας, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση, επειδή προσδιορίζει ποιοι χρήστες μπορούν να δουν τη διαφήμισή σας. Ακολουθούν ορισμένα σημεία που επισημαίνουν πώς η στόχευση μπορεί να επηρεάσει το ποσοστό προβολής:

  • Λανθασμένη στόχευση — Προσαρμόστε τις μεθόδους στόχευσης, όταν διαπιστώσετε ποιοι θεατές ανταποκρίνονται περισσότερο στη διαφήμισή σας. Αν έχετε προσδιορίσει λάθος κοινό-στόχο εξαρχής και διαπιστώνετε μεγαλύτερο ποσοστό παράβλεψης της διαφήμισης βίντεο, προσαρμόστε τη στόχευσή σας όταν αυτό θα γίνει σαφές.

  • Απώλεια κοινού: Μπορεί επίσης να περιορίζετε τις τοποθεσίες όπου εμφανίζεται η διαφήμισή σας και, συνεπώς, να "κρύβετε" τις διαφημίσεις από θεατές που ενδεχομένως να ήθελαν να τις δουν. Ορισμένοι διαφημιζόμενοι θεωρούν ότι κάθε προβολή που θα προκύψει εκτός μιας συγκεκριμένης δημογραφικής ομάδας στόχευσης είναι χαμένη. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι χρεώνεστε για τις διαφημίσεις βίντεο TrueView μόνο όταν ένας χρήστης επιλέξει να παρακολουθήσει το βίντεο. Συνεπώς, διευρύνοντας τη στόχευσή σας, ίσως έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε ένα δεκτικό κοινό. Συχνά, με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα πρόσθετο όφελος: η μείωση του μέσου CPV.

Βελτιώστε τις διαφημίσεις σας

Οι πιο σύντομες διαφημίσεις έχουν υψηλότερα ποσοστά προβολής. Συνεπώς, αν η διαφήμισή σας μπορεί να μεταφέρει το ίδιο μήνυμα σε 20 αντί σε 30 δευτερόλεπτα, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια πιο σύντομη εκδοχή διαφήμισης. Αν δημιουργείτε πολλές διαφημίσεις στα πλαίσια μιας καμπάνιας, καθεμιά από αυτές αποτελεί και μια ευκαιρία να συνδεθείτε πιο αποτελεσματικά με το κοινό σας. Ακόμα και οι μικρές διαφορές στο κείμενο ή στο βίντεο της διαφήμισης μπορούν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό προβολής και το κόστος κατά τη διάρκεια της προβολής μιας καμπάνιας.

Μικρές βελτιώσεις, όπως η αλλαγή της εισαγωγής και η προσθήκη ή κατάργηση παροτρύνσεων για δράση, μπορούν να συμβάλουν στην αλλαγή της συμπεριφοράς των θεατών και τη βελτίωση του ποσοστού προβολής.

Δοκιμάστε την εναλλαγή 2 ή 3 διαφορετικών διαφημίσεων στη δημοπρασία, για να αποφύγετε τη διαφημιστική κόπωση.

4 Βέλτιστη αξιοποίηση της αναλογίας κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR)

Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων ισούται με τον συνολικό αριθμό των κλικ στη διαφήμιση βίντεο, διαιρούμενο με τον αριθμό των χρηστών στους οποίους προβλήθηκε η διαφήμιση.

Παρόλο που το ποσοστό προβολής είναι η κύρια μέτρηση αφοσίωσης που σχετίζεται με τις καμπάνιες βίντεο, το CTR είναι ένας ακόμη τρόπος να μετρήσετε την απόδοση της καμπάνιας σας βίντεο.

Αν ο στόχος σας είναι να προσελκύσετε περισσότερους χρήστες στον ιστότοπό σας, στο κανάλι σας στο YouTube ή στη σελίδα παρακολούθησης με τη διαφήμιση βίντεο, το CTR είναι η κύρια μέτρηση που θα πρέπει να εξετάζετε και να βελτιστοποιείτε.

Όσο υψηλότερο είναι το CTR, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφοσίωση των θεατών στο περιεχόμενό σας και τόσο περισσότερο ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας.

Συμβουλές για την επίτευξη του στόχου CTR

Προσθέστε μια σαφή επικάλυψη παρότρυνσης για δράση (CTA)

Οι επικαλύψεις CTA μπορούν να προστεθούν σε διαφημίσεις TrueView video discovery και διαφημίσεις σε ροή βίντεο στο YouTube, χωρίς επιπλέον κόστος. Οι επικαλύψεις CTA μπορούν να αυξήσουν την αφοσίωση των θεατών και, εφόσον σχετίζονται με το βίντεο και όχι με τη διαφήμιση, δείχνουν αν το βίντεο ενεργοποιήθηκε μέσω μιας διαφήμισης ή μέσω μιας οργανικής (μη πληρωμένης) προβολής.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αναφέρετε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της επιχείρησής σας που σας κάνει να υπερέχετε έναντι των ανταγωνιστών σας ή μπορείτε να αναφέρετε τι μπορούν να αναμένουν οι επισκέπτες, αν κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας.

Καταργήστε το απόθεμα ή τις τοποθετήσεις με χαμηλή απόδοση

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις τοποθετήσεις των διαφημίσεών σας, μεταβαίνοντας στην καρτέλα Στόχοι και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Τοποθετήσεις στην ενότητα Πού εμφανίστηκαν οι διαφημίσεις μου. Όπως και για τις τοποθετήσεις για διαφημίσεις προβολής, δοκιμάστε να επεξεργαστείτε τυχόν τοποθετήσεις που δεν έχουν επαρκή απόδοση.

5 Συγκεκριμενοποίηση της στόχευσής σας

Μπορείτε να εμφανίζετε τις διαφημίσεις σας σε συγκεκριμένα είδη κοινού ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους: λάτρεις της τέχνης και του θεάτρου, λάτρεις των κατασκευών, φασιονίστα, λάτρεις του καλού φαγητού, gamer, χρήστες που λατρεύουν τα κατοικίδια, χρήστες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν αυτοκίνητο ή σπίτι και πάρα πολλά ακόμη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζετε ότι προσεγγίζετε τους κατάλληλους και πιο συναφείς πελάτες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με κάθε μέθοδο στόχευσης που προσθέτετε, η στόχευση γίνεται πιο περιορισμένη και όχι ευρύτερη.

Υπάρχουν δύο τρόποι προσθήκης στόχευσης στις ομάδες διαφημίσεων βίντεο:

  • Μπορείτε να κάνετε κλικ στην καρτέλα Στόχευση βίντεο στον λογαριασμό σας Google Ads και να επιλέξετε μια ομάδα διαφημίσεων.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στόχευση απευθείας σε μια ομάδα διαφημίσεων, επιλέγοντας αυτήν την ομάδα είτε στην καρτέλα Ομάδες διαφημίσεων είτε στο αριστερό πλαίσιο πλοήγησης.

Ακολουθεί μια επισκόπηση των διαθέσιμων μεθόδων στόχευσης:

Δημογραφικές ομάδες

Επιλέξτε την ηλικία, το φύλο και τη γονική κατάσταση του κοινού που θέλετε να προσεγγίσετε.

Ενδιαφέροντα

Επιλέξτε από τις διαθέσιμες κατηγορίες, για να προσεγγίσετε άτομα που ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα, ακόμα και όταν επισκέπτονται σελίδες που σχετίζονται με άλλα θέματα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη στόχευση κοινού.

Μπορείτε να στοχεύσετε τους εξής δύο τύπους ειδών κοινού:

Συναφή είδη κοινού

Αυξήστε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας και τη μελέτη στοιχείων με τις διαφημίσεις βίντεο TrueView, προσεγγίζοντας χρήστες που έχουν ήδη έντονο ενδιαφέρον για σχετικά θέματα.

Είδη κοινού εντός της αγοράς

Επιλέξτε από αυτά τα είδη κοινού, για να βρείτε πελάτες που ερευνούν προϊόντα και εξετάζουν ενεργά το ενδεχόμενο αγοράς μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος, όπως αυτά που προσφέρετε.

Τοποθετήσεις

Στοχεύστε μοναδικά κανάλια, ιστοτόπους ή τοποθετήσεις σε αυτούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να στοχεύσετε ένα ολόκληρο ιστολόγιο υψηλής επισκεψιμότητας ή την αρχική σελίδα ενός δημοφιλούς ιστοτόπου ειδήσεων.

Στις τοποθετήσεις περιλαμβάνονται:

  • κανάλια (κανάλια συνεργατών YouTube)
  • βίντεο (βίντεο YouTube)
  • ιστότοποι στο Δίκτυο προβολής
  • εφαρμογές στο Δίκτυο προβολής.

Θέματα

Στοχεύστε τις διαφημίσεις βίντεο σε συγκεκριμένα θέματα στο YouTube και στο Δίκτυο προβολής. Με τη στόχευση ανά θέμα, μπορείτε να προσεγγίζετε ένα μεγάλο εύρος βίντεο, καναλιών και ιστοτόπων που σχετίζονται με τα θέματα που επιλέγετε. Για παράδειγμα, αν στοχεύσετε το θέμα "Αυτοκίνητα", τότε η διαφήμισή σας θα εμφανίζεται σε χρήστες στο YouTube που παρακολουθούν βίντεο σχετικά με αυτοκίνητα.

Λέξεις-κλειδιά

Ανάλογα με τη μορφή της διαφήμισης βίντεο, μπορείτε να προβάλλετε τις διαφημίσεις βίντεο με βάση λέξεις ή φράσεις (λέξεις-κλειδιά) που σχετίζονται με ένα βίντεο YouTube, ένα κανάλι YouTube ή έναν τύπο ιστοτόπου που ενδιαφέρει το κοινό σας.

!!! Συμβουλή Για να εμφανίζετε τις διαφημίσεις βίντεο σε πελάτες σε συγκεκριμένες χώρες ή περιοχές, σε πελάτες που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες συσκευές (π.χ. κινητά τηλέφωνα) ή μιλούν συγκεκριμένη γλώσσα, θα χρειαστεί να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας με βάση τη γεωγραφική τοποθεσία, τη συσκευή και τη γλώσσα. Αυτοί οι τύποι στόχευσης εφαρμόζονται σε επίπεδο καμπάνιας.

Επαναληπτικό μάρκετινγκ βίντεο

Αυτό το ισχυρό εργαλείο δημιουργεί συγκεκριμένες λίστες με βάση τη δραστηριότητα των θεατών, όπως παρακολούθηση ενός βίντεο, εγγραφή στο κανάλι σας ή επισήμανση "μου αρέσει", στο κανάλι σας YouTube.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λίστες, για να επαναστοχεύσετε τις διαφημίσεις σας. Αν έχετε ήδη συνδέσει τον λογαριασμό σας στο YouTube με τον λογαριασμό σας Google Ads, θα δημιουργήσουμε αυτόματα προσαρμοσμένες λίστες.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λίστες επαναληπτικού μάρκετινγκ για τους θεατές του YouTube

!!! Συμβουλή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίστες επαναληπτικού μάρκετινγκ βίντεο για τις διαφημίσεις προβολής, με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να στοχεύσετε τα βίντεό σας σε χρήστες που έχουν αλληλεπιδράσει με τον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες δυναμικών συνδυασμών, για να στοχεύσετε χρήστες που έχουν δει τη διαφήμιση βίντεο αλλά δεν έχουν προβεί σε μετατροπή ή χρήστες που έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας αλλά όχι ακόμα το κανάλι σας.

Αποτροπή της εμφάνισης των διαφημίσεών σας σε ορισμένα είδη κοινού

Μπορείτε να δείτε την απόδοση κάθε μεθόδου στόχευσης που έχετε χρησιμοποιήσει για τις διαφημίσεις σας στην καρτέλα Στόχευση βίντεο. Στην καρτέλα αυτή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η διαφήμισή σας δεν είναι σχετική με κάποια συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα ή σε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορείτε να προσθέσετε μια εξαίρεση σε επίπεδο καμπάνιας στον λογαριασμό σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξαιρέσεις βάσει δημογραφικών στοιχείων, ενδιαφερόντων, επαναληπτικού μάρκετινγκ, θεμάτων και λέξεων-κλειδιών ή βάσει τοποθετήσεων. Να θυμάστε πάντα ότι οι εξαιρέσεις ενδέχεται να περιορίσουν την προσέγγιση χρηστών της καμπάνιας βίντεο. Συνεπώς, συνιστάται να παρακολουθείτε προσεκτικά τα αποτελέσματά τους.

Προσθήκη στόχευσης σε καμπάνια βίντεο

6 Χρήση σύνθετων ρυθμίσεων καμπάνιας

Γεωγραφική τοποθεσία

Μπορείτε να στοχεύετε τις διαφημίσεις σας βίντεο σε χρήστες που βρίσκονται σε κάποια γεωγραφική τοποθεσία ή δείχνουν ενδιαφέρον για αυτήν. Επιλέξτε μία ή περισσότερες γεωγραφικές τοποθεσίες σχετικές με τις διαφημίσεις σας. Εμφανίζοντας διαφημίσεις στους κατάλληλους πελάτες, μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση της επένδυσής σας (ROI).

Για παράδειγμα, αν διαφημίσετε το αρτοποιείο σας στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να στοχεύσετε μόνο χρήστες που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ή μόνο χρήστες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη ή μπορείτε να στοχεύσετε και τις δύο ομάδες χρηστών. Αν η επιχείρησή σας στο διαδίκτυο πραγματοποιεί αποστολές στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μπορείτε να στοχεύσετε και τις δύο αυτές χώρες.

Γλώσσα-στόχος

Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα των ιστοτόπων και των βίντεο όπου εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας, αλλάζοντας τη γλώσσα-στόχο στις ρυθμίσεις της καμπάνιας σας. Προκειμένου να καθοριστεί πού θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας, το Google Ads λαμβάνει υπόψη τη ρύθμιση γλώσσας του χρήστη στο Google ή τη γλώσσα του ερωτήματος αναζήτησης του χρήστη, τη σελίδα που προβάλλει ο χρήστης τη συγκεκριμένη στιγμή ή τις σελίδες που πρόβαλε πρόσφατα στο Δίκτυο προβολής.

Ρύθμιση προγραμματισμού

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση, για να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες ή ημέρες της εβδομάδας κατά τις οποίες θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας και για να ελέγξετε για πόσο διάστημα θα προβάλλεται η καμπάνια σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το περιεχόμενό σας ενημερωμένο, έτσι ώστε οι χρήστες να επανέρχονται. Για παράδειγμα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προγραμματίσετε τη διαφήμιση σε ροή, ώστε να προβληθεί μόνο για έναν μήνα.

Ρύθμιση προβολής διαφήμισης

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση, για να καθορίσετε τη συχνότητα με την οποία προβάλλονται, όσον αφορά την εναλλαγή μεταξύ τους, οι ενεργές διαφημίσεις μιας ομάδας διαφημίσεων.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις διαφημίσεις σας για προβολές, μετατροπές ή ομοιόμορφη εναλλαγή. Μπορείτε, επίσης, να ορίσετε ένα όριο συχνότητας το οποίο περιορίζει τον αριθμό εμφάνισης των διαφημίσεών σας σε έναν μοναδικό χρήστη στο Δίκτυο προβολής Google. Αυτή η ρύθμιση είναι χρήσιμη, αν θέλετε να περιορίσετε τον αριθμό των εμφανίσεων της διαφήμισής σας σε κάποιον χρήστη ή αν θέλετε να εστιάσετε περισσότερο στην εξασφάλιση προβολής σε νέους χρήστες.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι