Πώς να επωφεληθείτε από τις Δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης

Μια στρατηγική αναζήτησης για καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη προβολή της επιχείρησής σας χωρίς αλλαγές στις υπάρχουσες καμπάνιες σας.

Η πρόκληση

Πάνω από το 50% των αναζητήσεων Google περιλαμβάνει τρεις ή περισσότερες λέξεις-κλειδιά, ενώ πάνω από το 70% των συναφών ερωτημάτων δεν αντιστοιχίζονται με ακριβείς λέξεις-κλειδιά. Αυτό εξηγεί γιατί η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναζήτησης αποτελεί μεγάλη πρόκληση τόσο όταν απευθύνεστε στην εγχώρια αγορά και, ίσως ακόμη περισσότερο, κατά την επέκταση σε νέες αγορές.

Ο στόχος σας

Η συνεπής προβολή της επιχείρησής σας και η κάλυψη του ιστοτόπου σας με υψηλή στόχευση για την προσέλκυση νέων πελατών σε κάθε παγκόσμια αγορά στην οποία θέλετε να εισέλθετε.

Οι Δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης (DSA) εμφανίζουν τις διαφημίσεις σας στον σωστό δυνητικό πελάτη ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, όταν πραγματοποιεί αναζήτηση όρων που συμφωνούν με το κείμενο του ιστοτόπου σας, σε κάθε αγορά που στοχεύετε.

Αν έχετε μεγάλο αριθμό σελίδων προορισμού και χιλιάδες προϊόντων που αλλάζουν διαρκώς, οι DSA είναι η κατάλληλη λύση για εσάς. Ακόμη και οι καλύτερα διαχειριζόμενες καμπάνιες του Google Ads που περιέχουν πλήθος λέξεων-κλειδιών μπορεί ενίοτε να χάσουν συναφείς αναζητήσεις, να παρουσιάσουν καθυστερήσεις στη δημιουργία διαφημίσεων για νέα προϊόντα ή να μην είναι απολύτως συγχρονισμένες με το πραγματικό περιεχόμενο που διατίθεται στον ιστότοπό σας. Η συμπεριφορά των χρηστών μπορεί να έχει τη μορφή ενός κινούμενου στόχου, αφού το 16% των αναζητήσεων Google δεν έχει επαναληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Αν επί του παρόντος είστε υποχρεωμένοι να αφιερώνετε πολύ χρόνο για την τακτική μεταφόρτωση νέων προϊόντων και την παύση των μη διαθέσιμων ή των οριστικά εξαντλημένων προϊόντων, οι DSA είναι η απάντηση.

Πώς λειτουργούν οι Δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης

Αντί της υποβολής προσφορών για λέξεις-κλειδιά ως έναυσμα για την εμφάνιση διαφημίσεων, οι DSA δημιουργούν αυτόματα μια διαφήμιση με δυναμικά παραγόμενη επικεφαλίδα και σελίδα προορισμού, όταν το ερώτημα αναζήτησης αντιστοιχίζεται με λέξεις ή φράσεις από τον ιστότοπό σας ή όταν κάποιος πραγματοποιεί αναζήτηση στο Google με όρους που σχετίζονται στενά με τον ιστότοπό σας. Έτσι, οι επικεφαλίδες και οι σελίδες προορισμού σας προστίθενται δυναμικά, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη συνάφεια για κάθε μεμονωμένη αναζήτηση. Οι DSA μπορούν να κατευθύνουν γρήγορα δυνητικούς πελάτες σε ό,τι ακριβώς θέλουν στον ιστότοπό σας.

Μην ξεχνάτε ότι εσείς διατηρείτε τον έλεγχο της περιγραφής της διαφήμισης και της πηγής της στόχευσής σας βάσει ιστοτόπου.

Επιλέξτε τη Δυναμική αναζήτηση του Google Ads, για να απολαμβάνετε συνεπή, στοχευμένη κάλυψη του ιστοτόπου σας σε κάθε αγορά στην οποία θέλετε να εισέλθετε, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργείτε μεγάλες λίστες λέξεων-κλειδιών για κάθε μεμονωμένη σειρά προϊόντων ή να αλλάζετε τον (ήδη τοπικά προσαρμοσμένο) ιστότοπό σας.

Πλεονεκτήματα των Δυναμικών διαφημίσεων αναζήτησης

Στα πλεονεκτήματα των Δυναμικών διαφημίσεων αναζήτησης περιλαμβάνονται τα εξής:

Εξοικονόμηση χρόνου

Δεν χρειάζεται πλέον να δημιουργείτε μεγάλες λίστες λέξεων-κλειδιών για την αντιστοίχιση λέξεων-κλειδιών, προσφορών και δημιουργικού με κάθε προϊόν στον ιστότοπό σας. Οι DSA σάς βοηθούν να διαφημιστείτε πιο γρήγορα σε νέες αγορές.

Συχνές, αυτόματες ενημερώσεις των διαφημίσεών σας

Όταν κάνετε αλλαγές στις σελίδες που περιλαμβάνονται στο ευρετήριό μας, εμείς εκτελούμε ανίχνευση στον ιστότοπό σας, για να διασφαλίσουμε ότι οι διαφημίσεις σας είναι ενημερωμένες.

Εμφάνιση συναφών, δυναμικά παραγόμενων επικεφαλίδων με τις διαφημίσεις σας

Όταν ένας δυνητικός πελάτης πραγματοποιεί συναφή αναζήτηση, το Google δημιουργεί δυναμικά μια διαφήμιση με επικεφαλίδα που περιλαμβάνει λέξεις από τη φράση αναζήτησης του συγκεκριμένου πελάτη, καθώς και τη σελίδα προορισμού της διαφήμισης. Οι DSA έχουν συχνά μεγαλύτερες επικεφαλίδες σε σύγκριση με άλλες διαφημίσεις αναζήτησης, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν μεγαλύτερη προβολή.

Έλεγχος της καμπάνιας σας

Μπορείτε να εμφανίζετε διαφημίσεις είτε βάσει του συνολικού ιστοτόπου σας είτε βάσει συγκεκριμένων κατηγοριών ή σελίδων προϊόντων. Μπορείτε επίσης να εμποδίσετε την εμφάνιση προϊόντων που είναι προσωρινά ή οριστικά μη διαθέσιμα στις διαφημίσεις σας. Κατά τη δημιουργία της καμπάνιας σας, προσθέστε τις δικές σας γραμμές περιγραφής και URL προβολής.

Λήψη επιπλέον επισκεψιμότητας

Οι DSA μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη επιπλέον επισκεψιμότητας και πωλήσεων, μέσω της προώθησης της επιχείρησής σας σε περισσότερους πελάτες έναντι των καμπανιών με στόχευση λέξεων-κλειδιών.

Συμπλήρωση των υφιστάμενων καμπανιών σας που βασίζονται σε λέξεις-κλειδιά

Καθώς οι πελάτες συνεχίζουν την έρευνά τους, συχνά αρχίζουν να πραγματοποιούν αναζητήσεις για δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά που μπορεί να μην διαθέτετε στον λογαριασμό σας Google Ads. Οι δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά είναι πιο συγκεκριμένες φράσεις 3—5 λέξεων που οι πελάτες χρησιμοποιούν στις αναζητήσεις τους, όταν εστιάζουν σε μια αγορά. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι κάποιος χρήστης ξεκινά την αναζήτηση του όρου "καρέκλα τραπεζαρίας". Αφού επισκεφτεί διάφορους ιστοτόπους, ερευνώντας τα διάφορα στυλ και τις υπηρεσίες σύγκρισης αγορών, μπορεί να αρχίσει να αναζητά μια "μοντέρνα καρέκλα τραπεζαρίας σε στυλ Eames".

Οι DSA λαμβάνουν υπόψη όρους αναζήτησης που δεν περιέχονται στην τρέχουσα λίστα λέξεων-κλειδιών σας, με αποτέλεσμα να αποφέρουν περισσότερα κλικ και μετατροπές με λιγότερη προσπάθεια. Οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι βλέπουν 5-10% περισσότερα κλικ και μετατροπές με ικανοποιητική απόδοση επένδυσης (ROI).

Συμβουλή

Αν θέλετε να επεκτείνετε το απόθεμα των λέξεων-κλειδιών σας, οι DSA συχνά αποκαλύπτουν μεγάλο εύρος δευτερευουσών λέξεων-κλειδιών. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τους όρους αυτούς, εγκαινιάζοντάς τους στις καμπάνιες σας για το δίκτυο αναζήτησης, για να δημιουργήσετε διαφημίσεις με την υψηλότερη δυνατή στόχευση και να παραμείνετε συντονισμένοι με τις τάσεις συμπεριφοράς των χρηστών.

Πώς λειτουργεί η στόχευση

Οι DSA στοχεύουν συναφείς αναζητήσεις με διαφημίσεις που δημιουργούνται απευθείας από τον ιστότοπό σας με δυναμικό τρόπο. Διατηρούμε ένα ενημερωμένο ευρετήριο του αποθέματός σας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία οργανικής ανίχνευσης ιστού της Google. Στη συνέχεια, όταν γίνεται μια συναφής αναζήτηση, δημιουργούμε δυναμικά μια διαφήμιση με επικεφαλίδα βάσει του ερωτήματος και κείμενο βάσει της πιο συναφούς σελίδας προορισμού σας. Η διαφήμιση μπαίνει στη δημοπρασία και συμμετέχει στον ανταγωνισμό ως συνήθως. Φυσικά, δεν την συμπεριλαμβάνουμε σε αναζητήσεις όπου περιέχονται επίσης κατάλληλες διαφημίσεις σας με στόχευση λέξεων-κλειδιών, άρα δεν θα ανταγωνιστείτε ποτέ τον εαυτό σας. Δείτε καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη προβολή της επιχείρησής σας για περισσότερο από το διαθέσιμο απόθεμά σας χωρίς αλλαγές στις υφιστάμενες καμπάνιες σας με λέξεις-κλειδιά.

Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διάφορων επιλογών στόχευσης, όπως:

  • Όλες οι ιστοσελίδες. Το ευρετήριο της Google για τον ιστότοπό σας καθορίζει τις συναφείς αναζητήσεις χρηστών και τη δημιουργία της διαφήμισής σας.

  • Συγκεκριμένες σελίδες. Μπορείτε να προβάλετε μια καμπάνια DSA με βάση την κατηγορία ιστοτόπου (π.χ. "παπούτσια") ή συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Μπορείτε επίσης να στοχεύσετε:

    • Σελίδες με τίτλους που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις
    • Σελίδες με URL που περιέχουν συγκεκριμένες συμβολοσειρές κειμένου
    • Σελίδες που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις

  • Ροή σελίδων. Για την πιο εστιασμένη δυνατή στόχευση, χρησιμοποιήστε ένα υπολογιστικό φύλλο με URL. Στη συνέχεια, μπορείτε να στοχεύσετε ολόκληρη τη ροή σας ή τμήματά της. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες όπως "προϊόντα με αξιολογήσεις 4 αστεριών" ή "ξενοδοχεία με μεγάλη διαθεσιμότητα" στις σελίδες σας και να στοχεύσετε URL μόνο με τις συγκεκριμένες ετικέτες. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη στόχευση με Δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης.

Συμβουλή

Η στόχευση γλώσσας θα πρέπει να αντιστοιχεί πάντα σε εκείνη του ιστοτόπου σας, επομένως θα πρέπει να δημιουργήσετε μια χωριστή καμπάνια DSA για κάθε γλώσσα.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι