Διεθνής στόχευση λέξεων-κλειδιών

Ένας οδηγός για τη διεύρυνση και τη συγκεκριμενοποίηση των διεθνών λιστών λέξεων-κλειδιών

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Για κάθε νέα αγορά στην οποία επεκτείνεστε, πρέπει να επιλέξετε με ιδιαίτερη προσοχή τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά με βάση τη συμπεριφορά αναζήτησης, την κουλτούρα και τη γλώσσα των καταναλωτών που θέλετε να προσεγγίσετε.

Ο στόχος σας

Να γνωρίσετε πώς να διευρύνετε και να συγκεκριμενοποιείτε τη λίστα λέξεων-κλειδιών για κάθε αγορά.

Πώς να το καταφέρετε

Καθώς επεκτείνεστε σε νέες αγορές, η διεθνής στόχευση λέξεων-κλειδιών είναι απαραίτητη για την επιτυχία σας. Το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών είναι ένα δωρεάν εργαλείο της Google που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες λίστες λέξεων-κλειδιών ή να διευρύνετε τις υπάρχουσες.

Το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών απλοποιεί τον προσδιορισμό των όγκων των λέξεων-κλειδιών και των επιπέδων ανταγωνισμού σε πολλές χώρες. Αν συσχετίσετε τους όγκους αναζητήσεων με το ποσοστό μετατροπών στον ιστότοπο, τα ποσοστά εγκατάλειψης, τον χρόνο στον ιστότοπο και τις επαναληπτικές επισκέψεις, είναι εύκολο να προσδιορίσετε τις λέξεις-κλειδιά με την υψηλότερη απόδοση, ώστε να τις χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικές καμπάνιες διαφημίσεων αναζήτησης. Μπορείτε να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά ανά χώρα και γλώσσα. Εισαγάγετε μια αρχική λέξη-κλειδί, επιλέξτε μια γλώσσα ή/και χώρες στοχοθέτησης και το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-αναζήτησης θα επιστρέψει μια λίστα με ιδέες για λέξεις-κλειδιά με τον αντίστοιχο μηνιαίο όγκο για κάθε μία.

Με το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, μπορείτε:

 • Να κάνετε έρευνα για επιπλέον λέξεις-κλειδιά — Όταν θέλετε να βρείτε επιπλέον λέξεις-κλειδιά, για να τις προσθέσετε σε μια υπάρχουσα καμπάνια, μπορείτε να αναζητήσετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά και ομάδες διαφημίσεων με βάση όρους σχετικούς με το προϊόν ή την υπηρεσία σας, τη σελίδα προορισμού σας ή διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων.

 • Να λάβετε στατιστικά στοιχεία ιστορικού και προβλέψεις επισκεψιμότητας — Χρησιμοποιήστε στατιστικά στοιχεία όπως ο όγκος αναζητήσεων, για να αποφασίσετε ποιες λέξεις-κλειδιά να χρησιμοποιήσετε για μια νέα ή μια υπάρχουσα καμπάνια. Λάβετε προβλέψεις, όπως προβλεπόμενα κλικ και εκτιμώμενες μετατροπές, για να αποκτήσετε μια ιδέα για το ποια μπορεί να είναι η απόδοση μιας λίστας λέξεων-κλειδιών για μια δεδομένη προσφορά κι έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Αυτές οι προβλέψεις μπορούν, επίσης, να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις προσφορές και τους προϋπολογισμούς που θα ορίσετε.

Συμβουλή

Δημιουργήστε ξεχωριστή καμπάνια για κάθε γλώσσα. Αν θέλετε να προσεγγίσετε χρήστες που μιλούν μια συγκεκριμένη γλώσσα, οι διαφημίσεις σας θα πρέπει να είναι στη στοχευμένη γλώσσα, όπως και οι σελίδες προορισμού σας και η πλειονότητα των λέξεων-κλειδιών σας.

Στα επόμενα κεφάλαια, θα καλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, για να δημιουργήσετε τα θεμέλια μιας επιτυχημένης καμπάνιας.

2 Αναζήτηση για νέες λέξεις-κλειδιά, χρησιμοποιώντας μια φράση, έναν ιστότοπο ή μια κατηγορία

Το Market Finder θα σας δώσει πρώτα τις πιο σημαντικές τοπικά προσαρμοσμένες λέξεις-κλειδιά, για να σας εντοπίζουν στις νέες αγορές. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να τις διευρύνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, για να βρείτε πιο συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, οι οποίες ονομάζονται δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά. Αυτές οι δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά δεν έχουν υψηλό όγκο αναζητήσεων, αλλά συχνά είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε μετατροπή.

Οι δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά είναι πιο συγκεκριμένες φράσεις 3-5 λέξεων, τις οποίες χρησιμοποιούν οι χρήστες όταν πλησιάζουν στην πραγματοποίηση μιας αγοράς. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι κάποιος χρήστης ξεκινά την αναζήτηση του όρου "καρέκλα τραπεζαρίας". Αφού επισκεφτεί διάφορους ιστοτόπους, ερευνώντας τα διάφορα στυλ και τις υπηρεσίες σύγκρισης τιμών, καθώς περιορίζει τις επιλογές του ενδέχεται να αρχίσει να αναζητά "μοντέρνα καρέκλα τραπεζαρίας σε στυλ Eames".

Πώς να βρείτε λέξεις-κλειδιά για στόχευση

Χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας Google Ads, για να συνδεθείτε στο Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση ιδεών για νέες λέξεις-κλειδιά και ομάδες διαφημίσεων.
 • Εισαγάγετε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα στα πλαίσια που εμφανίζονται:

  • Λέξεις ή φράσεις που περιγράφουν αυτά που διαφημίζετε
  • Το URL μιας σελίδας στον ιστότοπό σας ή του συνολικού ιστοτόπου σας
  • Μια κατηγορία συναφή με το προϊόν ή την υπηρεσία σας
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη ιδεών.

 • Ελέγξτε τις λέξεις-κλειδιά από την καρτέλα Ιδέες για ομάδες διαφημίσεων (η οποία εμφανίζεται από προεπιλογή) ή από την καρτέλα Ιδέες για λέξεις-κλειδιά.

Προσθέστε ιδέες

Για να προσθέσετε περισσότερες λέξεις-κλειδιά σε μια ομάδα διαφημίσεων, κάντε κλικ στην ομάδα διαφημίσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στα διπλά βέλη », δίπλα στη λέξη-κλειδί που θέλετε να προσθέσετε.

Καταργήστε ιδέες

Για να καταργήσετε μια λέξη-κλειδί από μια ομάδα διαφημίσεων, κάντε κλικ στην ομάδα διαφημίσεων και, στη συνέχεια, στο σύμβολο X, δίπλα στη λέξη-κλειδί που θέλετε να καταργήσετε. Για να καταργήσετε μια ολόκληρη ομάδα διαφημίσεων, κάντε κλικ στο σύμβολο X που βρίσκεται δίπλα της.

Αλλάξτε το εύρος προσφορών

Προσαρμόστε το εύρος των μέγ. προσφορών CPC, για να λάβετε εκτιμήσεις σχετικά με τα κλικ και το κόστος για τις λέξεις-κλειδιά που περιλαμβάνονται στο σχέδιό σας.

3 Λήψη δεδομένων και τάσεων για τον όγκο αναζητήσεων

Αν έχετε ήδη μια λίστα λέξεων-κλειδιών, μπορείτε να εισαγάγετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά μη αυτόματα ή να τις ανεβάσετε ως αρχείο με τιμές διαχωρισμένες με κόμμα (CSV), για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με την απόδοση που ενδέχεται να έχουν οι συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να εισαγάγετε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά και να λάβετε για αυτές στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον όγκο των αναζητήσεων. Επίσης, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά σας σε ομάδες διαφημίσεων.

Πώς να το κάνετε

Χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας Google Ads, για να συνδεθείτε στο Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη δεδομένων και τάσεων για τον όγκο αναζητήσεων.
 • Εισαγάγετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών, μία ανά γραμμή ή διαχωρισμένες με κόμματα. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο στοιχείο Επιλογή αρχείου, για να ανεβάσετε ένα αρχείο CSV που περιέχει τις λέξεις-κλειδιά. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι λέξεις-κλειδιά δεν θα προστεθούν σε καμία από τις υπάρχουσες καμπάνιες στον λογαριασμό σας.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη όγκου αναζητήσεων, για να λάβετε στατιστικά στοιχεία ιστορικού, όπως μέσες μηνιαίες αναζητήσεις ή δεδομένα ανταγωνισμού, για τις λέξεις-κλειδιά σας. Για να δείτε αυτές τις λέξεις-κλειδιά ομαδοποιημένες σε ομάδες διαφημίσεων, κάντε κλικ στην καρτέλα Ιδέες για ομάδες διαφημίσεων στα αποτελέσματα.

Συμβουλή

Αν με τις λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιείτε τύπους αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών, κατά τον υπολογισμό των προβλέψεων επισκεψιμότητας λαμβάνονται υπόψη μόνο οι συγκεκριμένοι τύποι αντιστοίχισης. Για παράδειγμα, αν προσθέσετε μια λέξη-κλειδί ως ακριβή αντιστοίχιση, οι προβλέψεις θα σας δώσουν μια ιδέα σχετικά με την πιθανή απόδοση της συγκεκριμένης λέξης-κλειδιού ως λέξης-κλειδιού ακριβούς αντιστοίχισης.

4 Πολλαπλασιάστε τις λίστες λέξεων-κλειδιών, για να λάβετε νέες λέξεις-κλειδιά

Εξοικονομήστε χρόνο αποφεύγοντας τον μη αυτόματο συνδυασμό λέξεων-κλειδιών, πολλαπλασιάζοντας δύο ή περισσότερες λίστες λέξεων-κλειδιών. Στη συνέχεια, λάβετε στατιστικά στοιχεία ιστορικού ή προβλέψεις επισκεψιμότητας για τη νέα λίστα συνδυασμένων λέξεων-κλειδιών.

Για παράδειγμα, διαφημίζετε μια αλυσίδα πολυτελών θερέτρων. Ενδέχεται να έχετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών με ονόματα γεωγραφικών τοποθεσιών και μια δεύτερη λίστα λέξεων-κλειδιών που περιγράφουν τα θέρετρά σας, ως εξής:

Λίστα λέξεων-κλειδιών 1 Λίστα λέξεων-κλειδιών 2
Μεξικό πολυτελές θέρετρο
Κάμπο ξενοδοχεία
Κανκούν παραθαλάσσιο θέρετρο

Θα συνδυάσουμε τις λέξεις-κλειδιά από τις δύο λίστες, για να δημιουργήσουμε νέες φράσεις λέξεων-κλειδιών, όπως οι φράσεις ξενοδοχεία Κάμπο ή πολυτελές θέρετρο Μεξικό. Στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε προβλέψεις επισκεψιμότητας ή στατιστικά στοιχεία ιστορικού για αυτές τις νέες λέξεις-κλειδιά.

Πώς να το κάνετε

Χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας Google Ads, για να συνδεθείτε στο Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Πολλαπλασιασμός λιστών λέξεων-κλειδιών, για να λάβετε νέες λέξεις-κλειδιά.
 • Στο πλαίσιο Λίστα 1, εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά, μία ανά γραμμή ή διαχωρισμένες με κόμματα. Στο πλαίσιο Λίστα 2, εισαγάγετε μια διαφορετική λίστα λέξεων-κλειδιών που θέλετε να συνδυάσετε με τη Λίστα 1. Όπως και πριν, εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά μία ανά γραμμή ή διαχωρισμένες με κόμματα. Για να πολλαπλασιάσετε περισσότερες από δύο λίστες, κάντε κλικ στο σύμβολο X, για να προσθέσετε περισσότερα πλαίσια.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη προβλέψεων, για να λάβετε προβλέψεις επισκεψιμότητας, όπως προβλεπόμενα κλικ ή εμφανίσεις για τις συνδυασμένες φράσεις λέξεων-κλειδιών. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη όγκου αναζητήσεων, για να λάβετε στατιστικά στοιχεία ιστορικού για τις φράσεις συνδυασμένων λέξεων-κλειδιών σας, όπως ο μηνιαίος όγκος αναζητήσεων ή τα δεδομένα ανταγωνισμού.

5 Λήψη προβλέψεων απόδοσης κλικ και κόστους

Αν έχετε ήδη μια λίστα λέξεων-κλειδιών, μπορείτε επίσης να εισάγετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά μη αυτόματα ή να τις ανεβάσετε ως αρχείο CSV, για να λάβετε προβλέψεις για κλικ και κόστος συγκεκριμένα για τον λογαριασμό σας Google Ads και την προσφορά που έχετε επιλέξει.

Πώς να το κάνετε

Χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό σας Google Ads, για να συνδεθείτε στο Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή ή μεταφόρτωση λίστας λέξεων-κλειδιών για λήψη προβλέψεων.
 • Εισαγάγετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών, μία ανά γραμμή ή διαχωρισμένες με κόμματα. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο στοιχείο Επιλογή αρχείου, για να ανεβάσετε ένα αρχείο CSV που περιέχει τις λέξεις-κλειδιά. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι λέξεις-κλειδιά δεν θα προστεθούν σε καμία από τις υπάρχουσες καμπάνιες στον λογαριασμό σας
  .

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη προβλέψεων.

  • Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επεξεργαστείτε την προσφορά σας, για να δείτε μια ενημερωμένη πρόβλεψη για τη νέα προσφορά σας. Για να το κάνετε αυτό, εισαγάγετε μια νέα προσφορά και πατήστε Enter. Μπορείτε, επίσης, να καταχωρίσετε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό.
  • Μπορείτε, επίσης, να δείτε μια πρόβλεψη για τις νέες λέξεις-κλειδιά σε συνδυασμό με καμπάνιες ή λέξεις-κλειδιά από τον λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στην επιλογή Λέξεις-κλειδιά από τον λογαριασμό από το μενού στα αριστερά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή από τον λογαριασμό, για να επιλέξετε καμπάνιες ή λέξεις-κλειδιά από τον λογαριασμό σας. Μόλις εμφανιστούν οι προβλέψεις, κάντε κλικ στην επιλογή Όλες οι λέξεις-κλειδιά στα αριστερά, για να δείτε συνδυασμένες προβλέψεις.


Σημασία των προβλέψεων

Κλικ

Ο αριθμός των κλικ που μπορεί να λαμβάνει η διαφήμισή σας κάθε ημέρα, αν η λέξη-κλειδί ενεργοποιήσει τη διαφήμιση.

Εμφανίσεις (Εμφ.)

Πόσο συχνά μπορεί να εμφανίζεται η διαφήμισή σας σε μια ημέρα. Κάθε φορά που μια διαφήμιση εμφανίζεται σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, αυτό υπολογίζεται ως μια εμφάνιση.

Μέση θέση

Η μέση θέση σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης στην οποία ενδέχεται να εμφανιστεί η διαφήμισή σας, όταν η λέξη-κλειδί ενεργοποιήσει την εμφάνιση της διαφήμισης. Η θέση "1" είναι η υψηλότερη θέση στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Οι λέξεις-κλειδιά με μέση θέση 1-8 συνήθως ενεργοποιούν διαφημίσεις στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, ενώ λέξεις-κλειδιά με μέση θέση 9-16 συνήθως ενεργοποιούν διαφημίσεις στη δεύτερη σελίδα και ούτω καθεξής. Για παράδειγμα, μια μέση θέση της τάξης του "1,7" σημαίνει ότι η διαφήμισή σας συνήθως εμφανίζεται στις θέσεις 1 ή 2. Οι μέσες θέσεις των διαφημίσεων δεν είναι σταθερές και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τους διάφορους παράγοντες απόδοσης.

Κόστος

Το μέσο ποσό που μπορεί να δαπανήσετε ανά ημέρα για αυτήν τη λέξη-κλειδί.

Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR)

Η αναλογία του αριθμού κλικ που έλαβε η διαφήμισή σας προς τον αριθμό των φορών που εμφανίστηκε η διαφήμισή σας (τις οποίες ονομάζουμε εμφανίσεις).

Μέσο κόστος ανά κλικ (Μέσο CPC)

Το μέσο ποσό που μπορεί να πληρώσετε για ένα κλικ. Το τελικό ποσό που χρεώνεστε για ένα κλικ προσαρμόζεται αυτόματα και ονομάζεται πραγματικό κόστος ανά κλικ (πραγματικό CPC), ώστε η χρέωση να υπερβαίνει μόλις κατά ένα λεπτό το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για τη διατήρηση της θέσης της διαφήμισής σας. Κατά συνέπεια, το ποσό που εμφανίζεται ενδέχεται να είναι χαμηλότερο από το προβλεπόμενο εύρος του συνολικού κόστους για όλες τις λέξεις-κλειδιά ή από την προσφορά CPC που υπάρχει ήδη για την ομάδα διαφημίσεων.

Μετατροπές (Συνολικές μετατρ.)

Μια εκτίμηση του συνολικού αριθμού των μετατροπών που θα μπορούσατε να εξασφαλίσετε για τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Χρησιμοποιούμε το εκτιμώμενο συνολικό ποσοστό μετατροπών του ιστορικού σας ως προεπιλογή, αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτήν την τιμή.

Μέσο κόστος ανά απόκτηση πελάτη (Εκτ. μέσο CPA)

Το προβλεπόμενο κόστος διαιρούμενο με τον αριθμό των μετατροπών που ενδέχεται να εξασφαλίσετε.

Συνολική αξία μετατροπών (Συνολική αξία μετατρ.)

Η συνολική αξία όλων των μετατροπών που αναμένονται για αυτές τις λέξεις-κλειδιά. Χρησιμοποιούμε τη μέση αξία μετατροπής του ιστορικού σας ως προεπιλογή, αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτήν την τιμή.

Έσοδα προς δαπάνη διαφήμισης (ROAS)

Η συνολική αξία μετατροπών που θα μπορούσατε να εξασφαλίσετε διαιρούμενη με το προβλεπόμενο κόστος των διαφημίσεών σας.

Έχετε υπόψη ότι τα στατιστικά στοιχεία ιστορικού, όπως οι μέσες μηνιαίες αναζητήσεις, εμφανίζονται μόνο για την ακριβή αντιστοίχιση. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι η λέξη-κλειδί είναι "μαύρη σοκολάτα". Αν θέλετε να ελέγξετε τις μέσες μηνιαίες αναζητήσεις της συγκεκριμένης λέξης-κλειδιού, θα δείτε τα ίδια στατιστικά στοιχεία ακριβούς αντιστοίχισης, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε έναν τύπο ευρείας αντιστοίχισης, αντιστοίχισης φράσης ή ακριβούς αντιστοίχισης με τη λέξη-κλειδί "μαύρη σοκολάτα".

Από την άλλη πλευρά, στις προβλέψεις επισκεψιμότητας, όπως είναι τα κλικ και το κόστος, λαμβάνονται υπόψη οι τύποι αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών. Για παράδειγμα, αν λάβετε προβλέψεις για μια λίστα λέξεων-κλειδιών ευρείας αντιστοίχισης, θα λάβουμε υπόψη τυχόν επικαλύψεις μεταξύ αυτών των λέξεων-κλειδιών.

Προβολή προβλέψεων κατά συσκευή

Αφού λάβετε προβλέψεις για τις λέξεις-κλειδιά ή τις καμπάνιες σας, μπορείτε να δείτε μια ανάλυση των προβλέψεων αυτών κατά συσκευή. Δείτε πώς γίνεται:

 • Εισαγάγετε μια προσφορά στο πλαίσιο κειμένου, στην κορυφή.
 • Για να δείτε μια ανάλυση αυτών των προβλέψεων κατά συσκευή, κάντε κλικ στην καρτέλα Συσκευή επάνω από το γράφημα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στήλη Προσαρμογή προσφοράς, για να αυξήσετε ή να μειώσετε την προσφορά σας για κινητά κατά ένα ποσοστό. Στις στήλες που βρίσκονται δίπλα στη συγκεκριμένη στήλη, θα δείτε πώς η προσαρμογή της προσφοράς σας για κινητά επηρεάζει τις προβλέψεις σας, όπως κλικ, εμφανίσεις, κόστος, αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, μέσο κόστος ανά κλικ και μέση θέση.

Προβολή προβλέψεων κατά τοποθεσία

Μπορείτε, επίσης, να τμηματοποιήσετε τις προβλέψεις σας κατά τοποθεσία. Δείτε πώς γίνεται:

 • Κάντε κλικ στην καρτέλα Τοποθεσία. Από προεπιλογή, θα εμφανιστεί ένας πίνακας όπου αναλύονται οι προβλέψεις σας σύμφωνα με τις στοχευμένες τοποθεσίες σας.

 • Για να δείτε ένα πιο συγκεκριμένο γεωγραφικό τμήμα των στοχευμένων τοποθεσιών σας, όπως περιοχή, νομό, περιφέρεια ή πόλη, επιλέξτε ένα από το αναπτυσσόμενο μενού Τοποθεσία στην ίδια καρτέλα. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνο γεωγραφικά τμήματα που υπάρχουν σε όλες τις στοχευμένες τοποθεσίες σας. Τα υπόλοιπα θα είναι γκριζαρισμένα.

6 Συγκεκριμενοποίηση των λιστών με λέξεις-κλειδιά

Αφού δημιουργήσετε ένα σχέδιο, μπορείτε να επεξεργαστείτε και να κάνετε πιο συγκεκριμένες τις ιδέες για τις ομάδες διαφημίσεων και τις λέξεις-κλειδιά σας, έτσι ώστε να αποκτήσετε μια ακόμα καλύτερη ιδέα σχετικά με την πιθανή απόδοση των λέξεων-κλειδιών. Κάθε καμπάνια σας περιέχει ομάδες διαφημίσεων. Οι ομάδες διαφημίσεων περιέχουν τις λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται στις διαφημίσεις σας και κατευθύνουν τους χρήστες στη σελίδα προορισμού σας.

Μπορείτε να αλλάξετε εύκολα όλες τις λέξεις-κλειδιά σε μια ομάδα διαφημίσεων από ευρείας αντιστοίχισης σε ακριβούς αντιστοίχισης, για να δείτε αν οι λέξεις-κλειδιά ακριβούς αντιστοίχισης μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο να επιτύχετε τους διαφημιστικούς σας στόχους.

Πώς γίνεται

Δημιουργήστε ένα σχέδιο, χρησιμοποιώντας μία από τις επιλογές στο Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος σχεδίου στα δεξιά.

Προσθήκη περισσότερων ομάδων διαφημίσεων ή λέξεων-κλειδιών

 • Κάντε κλικ στην επιλογή +Προσθήκη λέξεων-κλειδιών.
 • Για να προσθέσετε μια νέα ομάδα διαφημίσεων, εισαγάγετε στα πλαίσια το όνομα της ομάδας διαφημίσεων και τις λέξεις-κλειδιά. Για να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά σε μια υπάρχουσα ομάδα διαφημίσεων, επιλέξτε το όνομα της ομάδας διαφημίσεων και εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά στο πλαίσιο. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις λέξεις-κλειδιά μία ανά γραμμή ή διαχωρισμένες με κόμματα.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

Αλλαγή τύπων αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών

*Αν θέλετε να αλλάξετε τους τύπους αντιστοίχισης για λέξεις-κλειδιά σε ορισμένες ομάδες διαφημίσεων, επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στις ομάδες διαφημίσεων στις οποίες θέλετε να κάνετε αλλαγές και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Τύποι αντιστοίχισης. * Επιλέξτε Επιλεγμένες, για να αλλάξετε τον τύπο αντιστοίχισης για τις λέξεις-κλειδιά στις επιλεγμένες ομάδες διαφημίσεων. Επιλέξτε Όλες, για να αλλάξετε τον τύπο αντιστοίχισης για όλες τις λέξεις-κλειδιά που περιλαμβάνονται στο σχέδιό σας. * Επιλέξτε Ευρεία αντιστοίχιση, Ακριβής αντιστοίχιση ή Αντιστοίχιση φράσης, ανάλογα με τον τύπο αντιστοίχισης που θέλετε να ορίσετε για τις λέξεις-κλειδιά στην επιλεγμένη ομάδα διαφημίσεων. * Κάντε κλικ στην επιλογή Ναι, για να εφαρμοστούν οι αλλαγές σας.

Κατανόηση των τύπων αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών

Ευρεία αντιστοίχιση

Η ευρεία αντιστοίχιση είναι ο προεπιλεγμένος τύπος αντιστοίχισης που ισχύει για όλες τις λέξεις-κλειδιά σας. Οι διαφημίσεις μπορεί να εμφανίζονται σε αναζητήσεις που περιλαμβάνουν ορθογραφικά λάθη, συνώνυμα, συναφείς αναζητήσεις και άλλες σχετικές παραλλαγές.

Παράδειγμα λέξης-κλειδιού: γυναικεία καπέλα
Παράδειγμα αναζήτησης: αγορά γυναικείων καπέλων

Αντιστοίχιση φράσης

Οι διαφημίσεις μπορεί να εμφανίζονται σε αναζητήσεις που αποτελούν μια φράση και κοντινές παραλλαγές αυτής της φράσης.

Σύμβολο: "λέξη-κλειδί"
Παράδειγμα λέξης-κλειδιού: "γυναικεία καπέλα"
Παράδειγμα αναζήτησης: αγορά γυναικείων καπέλων

Ακριβής αντιστοίχιση

Οι διαφημίσεις μπορεί να εμφανίζονται σε αναζητήσεις που αποτελούν ακριβή όρο και κοντινές παραλλαγές αυτού του ακριβούς όρου.

Σύμβολο: [λέξη-κλειδί]
Παράδειγμα λέξης-κλειδιού: [γυναικεία καπέλα]
Παράδειγμα αναζήτησης: γυναικεία καπέλα

Αρνητική αντιστοίχιση

Οι διαφημίσεις μπορεί να εμφανίζονται σε αναζητήσεις που δεν περιέχουν τον όρο.

Σύμβολο: -λέξη-κλειδί
Παράδειγμα λέξης-κλειδιού: -γυναίκες
Παράδειγμα αναζήτησης: καπέλα μπέιζμπολ

Τροποποιητής ευρείας αντιστοίχισης

Η προσθήκη τροποποιημένων λέξεων-κλειδιών ευρείας αντιστοίχισης στην καμπάνια σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε περισσότερα κλικ και μετατροπές με απόδοση επένδυσης (ROI) συγκρίσιμη με αυτή των λέξεων-κλειδιών σας αντιστοίχισης φράσης. Σε σύγκριση με τη χρήση μόνο λέξεων-κλειδιών αντιστοίχισης φράσης και ακριβούς αντιστοίχισης, η χρήση τροποποιημένων λέξεων-κλειδιών ευρείας αντιστοίχισης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των λέξεων-κλειδιών που χρειάζεστε, επειδή κάθε λέξη-κλειδί μπορεί να αντιστοιχιστεί σε αμέτρητες παραλλαγές σειράς λέξεων και ορθογραφίας. Για να χρησιμοποιήσετε την τροποποιημένη ευρεία αντιστοίχιση, προσθέστε το σύμβολο "συν" (+) μπροστά από μία ή περισσότερες λέξεις σε μια λέξη-κλειδί ευρείας αντιστοίχισης. Οι λέξεις που αρχίζουν με το σύμβολο (+) πρέπει να εμφανίζονται στη φράση λέξης-κλειδιού του χρήστη με την ίδια ακριβώς μορφή ή ως κοντινή παραλλαγή.

Σύμβολο: +λέξη-κλειδί
Παράδειγμα λέξης-κλειδιού: +γυναικεία +καπέλα
Παράδειγμα αναζήτησης: καπέλα για γυναίκες

Επιπλέον οδηγοί: