Πώς να δημιουργήσετε μια παγκόσμια καμπάνια διαφημίσεων προβολής

Ένας οδηγός για την αποτελεσματική δημιουργία μιας καμπάνιας δικτύου προβολής σε διεθνές επίπεδο

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Η επιτυχία των διαφημίσεων προβολής, οπουδήποτε στον κόσμο, βασίζεται στη στόχευση του κατάλληλου κοινού με το κατάλληλο μήνυμα.

Ο στόχος σας

Να γνωρίσετε πώς να στοχεύσετε και να προσαρμόσετε καλύτερα τις διαφημίσεις σας, για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας σε κάθε χώρα που επεκτείνεστε.

Πώς να το καταφέρετε

Το Google Ads διαθέτει δύο κύρια δίκτυα: το Δίκτυο αναζήτησης και το Δίκτυο προβολής.

Το Δίκτυο αναζήτησης προσεγγίζει τους χρήστες όταν αυτοί ήδη αναζητούν συγκεκριμένα αγαθά ή υπηρεσίες που θέλουν να αγοράσουν.

Το Δίκτυο προβολής σάς βοηθά να προσελκύσετε την προσοχή κάποιου χρήστη σε προηγούμενες φάσεις του κύκλου αγοράς με μια ποικιλία μορφών διαφήμισης σε ολόκληρο τον ψηφιακό κόσμο. Αυτό το δίκτυο περιλαμβάνει πάνω από δύο εκατομμύρια ιστοτόπους και προσεγγίζει πάνω από το 90% των χρηστών στο διαδίκτυο. Έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να σας βοηθά να βρίσκετε το κατάλληλο κοινό μεταξύ εκατομμυρίων ιστοτόπων παγκοσμίως. Σας δίνει τη δυνατότητα να καταστρώσετε στρατηγικές και να προβάλετε το μήνυμά σας στους δυνητικούς πελάτες στο κατάλληλο μέρος και την κατάλληλη στιγμή.

Ας δούμε ξανά τι θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά τη στόχευση και τη δημιουργία της διεθνούς καμπάνιας δικτύου προβολής.

2 Στόχευση και δημιουργία διαφημίσεων

Ακολουθούν οι βασικές αποφάσεις που θα λάβετε κατά τη δημιουργία της καμπάνιας διαφημίσεων προβολής. Ως παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Ακολουθήστε τα βήματα, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της δικής σας επιχείρησης σας και στο τέλος θα έχετε τα στοιχεία που χρειάζεστε, για να δημιουργήσετε τη δική σας βασική καμπάνια τύπου "Μόνο Δίκτυο προβολής" στο Google Ads.

Εστιάστε την καμπάνια σας

Όταν δημιουργείτε τις καμπάνιες σας, να έχετε στο μυαλό σας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλετε να παρουσιάσετε σε κάθε μία. Είναι καλύτερο να δημιουργείτε καμπάνιες που εστιάζουν σε μία συγκεκριμένη προσφορά. Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώνετε και να διαχειρίζεστε τον λογαριασμό σας Google Ads στην πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, ένα ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη καμπάνια σχετικά με κρουαζιέρες, αντί για μια γενική καμπάνια σχετικά με ταξιδιωτικά πακέτα.

Ορίστε τον προϋπολογισμό της καμπάνιας σε ένα ποσό που μπορείτε να διαθέσετε. Με τις καμπάνιες τύπου "Μόνο Δίκτυο προβολής", ολόκληρος ο προϋπολογισμός επικεντρώνεται στις διαφημίσεις του Δικτύου προβολής.

Εξετάστε τις λέξεις-κλειδιά και τις τοποθετήσεις σας

Όταν επιλέγετε λέξεις-κλειδιά και τοποθετήσεις για μια ομάδα διαφημίσεων, αυτές συνεργάζονται για να καθορίσουν πού θα εμφανιστούν οι διαφημίσεις σας στο Δίκτυο προβολής, καθώς και πόσο θα πληρώσετε για αυτές. Μπορείτε να επιλέξετε την εμφάνιση των διαφημίσεών σας με βάση μόνο τη λίστα λέξεων-κλειδιών που διαθέτετε, χρησιμοποιώντας παράλληλα τοποθετήσεις για να προσαρμόσετε τις προσφορές σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό τοποθετήσεων και λέξεων-κλειδιών, για να κάνετε πιο συγκεκριμένες τις κατάλληλες θέσεις εμφάνισης των διαφημίσεών σας. Η συνδυαστική χρήση και των δύο συμβάλλει στον περιορισμό του κοινού των διαφημίσεών σας και στον ορισμό της κατάλληλης τιμής για κλικ από δυνητικούς πελάτες.

Στόχευση των διαφημίσεών σας βάσει λέξεων-κλειδιών

Οι λέξεις-κλειδιά είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εμφανίσετε τις διαφημίσεις σας στο Δίκτυο προβολής. Για να εντοπίσει το κοινό που ενδιαφέρεται για την επιχείρησή σας και είναι πιθανότερο να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια, το Google Ads χρησιμοποιεί στόχευση με βάση τα συμφραζόμενα. Αυτό λειτουργεί ως εξής: Η Google αναλύει το περιεχόμενο κάθε ιστοσελίδας, για να καθορίσει το κεντρικό θέμα της και, στη συνέχεια, το αντιστοιχίζει στη διαφήμισή σας, χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά και τις επιλογές θεμάτων, τη γλώσσα και τη γεωγραφική στόχευση, το πρόσφατο ιστορικό περιήγησης ενός επισκέπτη και άλλους παράγοντες. Στο παράδειγμά μας, το ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να επιλέξει τις ακόλουθες λέξεις-κλειδιά καμπάνιας: κρουαζιέρες 5 αστέρων, πολυτελείς κρουαζιέρες, μοναδικές κρουαζιέρες. Οι διαφημίσεις του θα εμφανιστούν σε ιστοτόπους του Δικτύου προβολής των οποίων το θέμα αντιστοιχεί σε αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Συμβουλή

Σε γενικές γραμμές, όσο ευρύτερη είναι η επιλογή αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών, τόσο μεγαλύτερη είναι η δυνητική επισκεψιμότητα αυτών των λέξεων-κλειδιών. Και, όσο πιο περιορισμένη είναι η επιλογή αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών, τόσο πιο συναφείς θα είναι οι συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά με την αναζήτηση κάποιου χρήστη.

Κατά την επιλογή του κατάλληλου τύπου αντιστοίχισης για μια λέξη-κλειδί, συνήθως συνιστάται να ξεκινήσετε με ευρεία αντιστοίχιση, για να μεγιστοποιήσετε την πιθανότητα εμφάνισης των διαφημίσεών σας σε συναφείς αναζητήσεις. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την αναφορά όρων αναζήτησης, για να παρακολουθείτε ποιες παραλλαγές λέξεων-κλειδιών ενεργοποίησαν τις διαφημίσεις σας.

Στόχευση των διαφημίσεών σας βάσει τοποθετήσεων

Οι τοποθετήσεις είναι μεμονωμένοι ιστότοποι και βίντεο όπου θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας, επειδή γνωρίζετε ότι τις επισκέπτεται το κοινό σας ή ότι ανταποκρίνονται στους διαφημιστικούς σας στόχους. Όταν επιλέγετε τοποθετήσεις, οι διαφημίσεις σας μπορούν να εμφανίζονται σε αυτούς τους ιστοτόπους και στα συγκεκριμένα βίντεο. Το ταξιδιωτικό γραφείο μας επιλέγει να τοποθετήσει διαφημίσεις στους ιστοτόπους example.com/travel και example.com/cruises.

Στόχευση των διαφημίσεών σας βάσει λέξεων-κλειδιών και τοποθετήσεων μαζί

Όταν προσθέτετε τοποθετήσεις και λέξεις-κλειδιά σε μια ομάδα διαφημίσεων, προκειμένου να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας, οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται μόνο στη σελίδα που καθορίζετε όταν το περιεχόμενο είναι σχετικό με τις λέξεις-κλειδιά που επιλέξατε. Το Google Ads χρησιμοποιεί στόχευση με βάση τα συμφραζόμενα για τον εντοπισμό σελίδων στο Δίκτυο Προβολής με περιεχόμενο που αντιστοιχεί στις λέξεις-κλειδιά σας. Συνεπώς, αν η τοποθέτηση που έχετε επιλέξει έχει πολλές ιστοσελίδες, οι διαφημίσεις σας μπορούν να εμφανίζονται μόνο στις σελίδες που αντιστοιχούν στις λέξεις-κλειδιά σας. Αυτή η ρύθμιση τοποθετήσεων ονομάζεται Στόχευση και προσφορά και περιορίζει σημαντικά τις τοποθεσίες στις οποίες μπορούν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας.

Ωστόσο, αν στοχεύετε τοποθετήσεις με ποικίλο περιεχόμενο, όπως ενημερωτικούς ιστοτόπους και κοινωνικά δίκτυα, πρόκειται για χρήσιμη τακτική, καθώς είναι πιο πιθανό οι διαφημίσεις σας να εμφανιστούν σε σχετικές τοποθεσίες στους ιστοτόπους. Σε κάθε περίπτωση, να παρακολουθείτε την απόδοση των διαφημίσεών σας, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Για παράδειγμα, το ταξιδιωτικό γραφείο μας έχει επιλέξει τις λέξεις-κλειδιά: κρουαζιέρες 5 αστέρων, πολυτελείς κρουαζιέρες και μοναδικές κρουαζιέρες. Έχει επιλέξει την τοποθέτηση example.com/cruises. Συνεπώς, οι διαφημίσεις του μπορούν να εμφανίζονται μόνο στον ιστότοπο example.com/cruises, όταν ο ιστότοπος περιέχει τις λέξεις-κλειδιά "κρουαζιέρες 5 αστέρων", "πολυτελείς κρουαζιέρες" και "μοναδικές κρουαζιέρες".

Στόχευση των διαφημίσεών σας βάσει ενδιαφερόντων κοινού

Η προσθήκη ειδών κοινού σάς δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίζετε χρήστες με βάση τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά τους, καθώς περιηγούνται σε σελίδες, εφαρμογές, κανάλια, βίντεο και περιεχόμενο στο Δίκτυο προβολής Google. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ευρεία γκάμα κατηγοριών (από αυτοκίνητα και αθλήματα μέχρι ταξίδια και μόδα) και εμείς θα προβάλλουμε διαφημίσεις σε άτομα τα οποία πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να ενδιαφέρονται.

Συναφή είδη κοινού

Επιλέξτε συναφή είδη κοινού, για να προσεγγίσετε ένα ευρύ κοινό τηλεοπτικής καμπάνιας από δυνητικούς πελάτες και να τους ενημερώσετε σχετικά με την επιχείρησή σας. Αυτά τα είδη κοινού δημιουργήθηκαν για επιχειρήσεις που ήδη προβάλλουν μια τηλεοπτική διαφήμιση και θα ήθελαν να επεκτείνουν στο διαδίκτυο την προσέγγιση χρηστών μιας τηλεοπτικής καμπάνιας, με ανταγωνιστική χρέωση.

Προσαρμοσμένα συναφή είδη κοινού

Επιλέξτε προσαρμοσμένα συναφή είδη κοινού, για να δημιουργήσετε είδη κοινού που είναι πιο προσαρμοσμένα στην επωνυμία σας σε σχέση με τα ευρεία, συναφή είδη κοινού. Για παράδειγμα, αντί να προσεγγίζει άτομα που πάνε κρουαζιέρες, το ταξιδιωτικό γραφείο μας επιλέγει να προσεγγίζει μόνο άτομα που πάνε πολυτελείς και εξειδικευμένες κρουαζιέρες. Με τα προσαρμοσμένα συναφή είδη κοινού, το ταξιδιωτικό γραφείο μπορεί να καθορίσει αυτό το κοινό ως εξής:

  • Χρησιμοποιώντας ενδιαφέροντα ελεύθερης μορφής ως λέξεις-κλειδιά
  • Ή/και χρησιμοποιώντας URL ως διακομιστές διαμεσολάβησης για ομάδες ενδιαφερόντων

Η εισαγωγή URL δημιουργεί ένα θέμα που εκφράζει τον ιδανικό πελάτη. Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ο ιστότοπος elitecruiser.com απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το πολυτελές κομμάτι της αγοράς κρουαζιέρων, δηλαδή για κρουαζιέρες χωρίς παιδιά, με μικρότερα σκάφη, σε εξωτικούς προορισμούς, υψηλή κουζίνα και εκλεκτά κρασιά. Συνεπώς, θα προσεγγίζει χρήστες που περιηγούνται σε περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτά τα θέματα, ανεξάρτητα από το αν επισκέπτονται τον συγκεκριμένο ιστότοπο elitecruiser.com.

Είδη κοινού εντός της αγοράς

Επιλέξτε είδη κοινού εντός της αγοράς, προκειμένου να βρείτε πελάτες που πραγματοποιούν έρευνα αγοράς για προϊόντα και εξετάζουν ενεργά το ενδεχόμενο να αγοράσουν μια υπηρεσία ή ένα προϊόν, όπως αυτά που προσφέρετε. Τα είδη κοινού εντός της αγοράς είναι διαθέσιμα στους διαφημιζόμενους σε όλες τις γλώσσες του Google Ads. Αυτά τα είδη κοινού είναι σχεδιασμένα για διαφημιζόμενους που εστιάζουν στη λήψη μετατροπών από πελάτες που είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν σε αγορά. Τα είδη κοινού εντός της αγοράς μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της απόδοσης του επαναληπτικού μάρκετινγκ και στην προσέγγιση καταναλωτών που βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση μιας αγοράς.

Στόχευση των διαφημίσεών σας βάσει επαναληπτικού μάρκετινγκ

Το επαναληπτικό μάρκετινγκ στοχεύει διαφημίσεις σε χρήστες που έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπό σας. Πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο, καθώς σας επιτρέπει να παραμένετε συνδεδεμένοι με το κοινό-στόχο σας, ακόμα και αφού φύγουν από τον ιστότοπό σας, και να τους δελεάσετε να επιστρέψουν για περισσότερα.

Θα βλέπουν τις διαφημίσεις σας καθώς περιηγούνται σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια ιστοτόπους ή παρακολουθούν βίντεο στο YouTube. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να αυξήσετε τη δραστηριότητα πωλήσεων, να προσελκύσετε εγγραφές ή να προωθήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, το επαναληπτικό μάρκετινγκ μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό στοιχείο της διαφήμισής σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις λίστες επαναληπτικού μάρκετινγκ, για να επιτύχετε συγκεκριμένους διαφημιστικούς στόχους. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα Χρήστες που έχουν εγκαταλείψει το καλάθι αγορών, ώστε να εμφανίζετε διαφημίσεις στους χρήστες που πρόσθεσαν κάτι στο καλάθι αγορών, αλλά δεν ολοκλήρωσαν κάποια συναλλαγή.

Στόχευση των διαφημίσεών σας βάσει δημογραφικών στοιχείων

Χάρη στη στόχευση βάσει δημογραφικών στοιχείων του Google Ads, μπορείτε να προσεγγίσετε συγκεκριμένο σύνολο δυνητικών πελατών που είναι πιθανό να περιλαμβάνονται σε συγκεκριμένο εύρος ηλικιών, φύλο, γονική κατάσταση ή οικογενειακό εισόδημα. Για παράδειγμα, το ταξιδιωτικό γραφείο ορίζει τους εξής δημογραφικούς στόχους ως εξής: ηλικία 55-64, γυναίκα, όχι γονέας.

Να θυμάστε, όμως, ότι η στόχευση βάσει δημογραφικών στοιχείων περιορίζει τη στόχευσή σας και, συνεπώς, και την εμφάνιση των διαφημίσεών σας σε χρήστες που δεν αντιστοιχούν στα δημογραφικά στοιχεία που έχετε επιλέξει.

Δημιουργήστε τις διαφημίσεις σας

Το Δίκτυο προβολής σάς δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίζετε χρήστες ανά τον κόσμο με ελκυστικές μορφές διαφήμισης: με κείμενο, με εικόνα, με βίντεο ή με εμπλουτισμένα μέσα. Το χρώμα και η κίνηση προσελκύουν την προσοχή. Οι κινούμενες εικόνες ή το βίντεο μπορούν να αφηγηθούν μια ιστορία. Αλλάξτε το μήνυμα, τις εικόνες και την εμφάνιση των διαφημίσεών σας και δοκιμάστε τις παραλλαγές στην πορεία.

Διαφημίσεις με κείμενο

Δημιουργήστε διαφημίσεις με κείμενο, περιγράφοντας με σαφήνεια και πειστικότητα τι ακριβώς προσφέρετε. Το δημιουργικό θα πρέπει να αντιστοιχεί με τις λέξεις-κλειδιά που έχετε επιλέξει και τη σελίδα προορισμού όπου οδηγούνται οι χρήστες που έχουν κάνει κλικ στη συγκεκριμένη διαφήμιση.

Διαφήμιση με κείμενο

Άλλες μορφές διαφήμισης

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε άλλες μορφές διαφήμισης, όπως διαφημίσεις με κείμενο ή διαφημίσεις βίντεο. Μπορείτε να ανεβάσετε μια διαφήμιση με εικόνα ή μια διαφήμιση βίντεο που έχετε δημιουργήσει απευθείας στην ομάδα διαφημίσεων. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκατασκευασμένα πρότυπα, για να δημιουργήσετε σε λίγα λεπτά μια προσαρμοσμένη διαφήμιση με εικόνα ή διαφήμιση βίντεο με το λογότυπό σας και τις εικόνες των προϊόντων σας.

Διαφήμιση με εικόνα

Συνδυάστε τις λέξεις-κλειδιά, τις τοποθετήσεις και τις διαφημίσεις σας σε ομάδες διαφημίσεων

Μια ομάδα διαφημίσεων περιέχει μία ή περισσότερες διαφημίσεις που στοχεύουν ένα κοινό σύνολο λέξεων-κλειδιών, ενώ οι καμπάνιες σας θα αποτελούνται από μία ή περισσότερες ομάδες διαφημίσεων. Χρησιμοποιήστε ομάδες διαφημίσεων, για να οργανώσετε τις διαφημίσεις με βάση ένα κοινό θέμα, όπως οι διαφορετικοί τύποι προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρετε. Πολλοί διαφημιζόμενοι βασίζουν τις ομάδες διαφημίσεών τους στις ενότητες ή τις κατηγορίες του ιστοτόπου τους.

Ομάδα διαφημίσεων Πολυτελείς κρουαζιέρες
Λέξεις-κλειδιά Κρουαζιέρες 5 αστέρων

Πολυτελείς κρουαζιέρες

Μοναδικές κρουαζιέρες

Ομάδα διαφημίσεων

Στο τέλος, θα θέλετε να δημιουργήσετε μια ομάδα διαφημίσεων για κάθε ένα από τα προϊόντα σας.

Ομάδα διαφημίσεων Πολυτελείς κρουαζιέρες Οικονομικές κρουαζιέρες Οικογενειακές κρουαζιέρες
Διαφήμιση Διαφήμιση για πολυτελείς κρουαζιέρες Διαφήμιση για οικονομικές κρουαζιέρες Διαφήμιση για οικογενειακές κρουαζιέρες
Λέξεις-κλειδιά Πολυτελείς κρουαζιέρες

Μοναδικές κρουαζιέρες

Κρουαζιέρες 5 αστέρων
Οικονομικές κρουαζιέρες

Φτηνές κρουαζιέρες

Προσιτές κρουαζιέρες
Οικογενειακές κρουαζιέρες

Οικογενειακές διακοπές

Κρουαζιέρες με φύλαξη παιδιών

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις της καμπάνιας σας

Μέσω των ρυθμίσεων καμπάνιας, μπορείτε να προσαρμόσετε μια καμπάνια στις ανάγκες σας. Οι ρυθμίσεις που επιλέγετε θα ισχύουν για όλες τις διαφημίσεις στην ίδια καμπάνια.

Ρύθμιση Περιγραφή Αναφορά
Όνομα καμπάνιας Καταχωρίστε ένα όνομα για την καμπάνια σας. Παρόλο που το Google Ads καταχωρίζει ένα προεπιλεγμένο όνομα για την καμπάνια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα που περιγράφει με σαφήνεια το θέμα της καμπάνιας, προκειμένου να μπορείτε να την εντοπίζετε εύκολα στον λογαριασμό σας. Το όνομα της καμπάνιας δεν είναι ορατό στους πελάτες.
Τύπος καμπάνιας Ο τύπος καμπάνιας που επιλέγετε προσαρμόζει τη ρύθμιση της καμπάνιας ανάλογα με τους στόχους σας. Επιλέγετε Μόνο Δίκτυο προβολής. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε έναν δευτερεύοντα τύπο καμπάνιας. Αν προτιμάτε μια απλούστερη επισκόπηση των επιλογών καμπάνιας και των επιλογών λειτουργιών, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τον δευτερεύοντα τύπο καμπάνιας Τυπική . Επιλέξτε Όλες οι λειτουργίες, αν θέλετε να βλέπετε τα πάντα σχετικά με τις επιλογές καμπάνιας και λειτουργιών. Επιλέξτε τον τύπο καμπάνιας που είναι κατάλληλος για εσάς
Δίκτυα Η ρύθμιση Δίκτυα υποδεικνύει πού θέλετε να εμφανίζεται η διαφήμισή σας βάσει του τύπου καμπάνιας που επιλέγετε. Για παράδειγμα, με το Δίκτυο προβολής Google, οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται σε άλλους ιστοτόπους που συνεργάζονται με την Google για την εμφάνιση διαφημίσεων.
Συσκευές Οι καμπάνιες στοχεύουν όλους τους τύπους συσκευών: υπολογιστές, tablet και κινητές συσκευές. Αργότερα, μπορείτε να επιλέξετε να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις για διαφορετικές συσκευές. Μάθετε σχετικά με τους τύπους διαφημίσεων για κινητά
Τοποθεσία και γλώσσες Οι διαφημίσεις της καμπάνιας σας είναι κατάλληλες για εμφάνιση σε πελάτες που βρίσκονται σε στοχευμένες γεωγραφικές τοποθεσίες ή σε πελάτες που έχουν επιλέξει τη στοχευμένη γλώσσα σας ως γλώσσα του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούν. Συνιστούμε να επιλέξετε τη γλώσσα στην οποία εξυπηρετείτε τους πελάτες σας. Μάθετε σχετικά με τη γεωγραφική στόχευση και τη στόχευση γλώσσας
Υποβολή προσφορών και προϋπολογισμός Επιλέξτε να ορίσετε με μη αυτόματο τρόπο τις προσφορές για κλικ στις διαφημίσεις σας ή επιτρέψτε στο Google Ads να το κάνει για εσάς. Ανάλογα με τον τύπο καμπάνιας που έχετε επιλέξει, ενδέχεται να εμφανίζονται επιπλέον επιλογές υποβολής προσφορών για να επιλέξετε.

Η στρατηγική προσφοράς ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο πληρώνετε για την αλληλεπίδραση των χρηστών με τις διαφημίσεις σας. Το όριο προσφοράς είναι το μέγιστο ποσό που θα χρεώνεστε ανά κλικ για τις διαφημίσεις μιας ομάδας διαφημίσεων. Ο προϋπολογισμός είναι το μέσο ποσό που θέλετε να δαπανάτε κάθε ημέρα για την καμπάνια σας. Ο προϋπολογισμός που θα επιλέξετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και μπορείτε να τον προσαρμόζετε όποτε θέλετε.
Ορίστε τις προσφορές και τον προϋπολογισμό σας
Επεκτάσεις διαφημίσεων Συμπεριλάβετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες στις διαφημίσεις σας, όπως πληροφορίες τοποθεσίας, συνδέσμους προς σελίδες στον ιστότοπό σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Βελτιώστε τη διαφήμισή σας χρησιμοποιώντας επεκτάσεις
Επιπλέον ρυθμίσεις Ακολουθούν ορισμένες επιπλέον προαιρετικές λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε την καμπάνια σας:

Προγραμματισμός: Ορίστε ημερομηνία έναρξης και λήξης για την καμπάνια.

Προγραμματισμός διαφημίσεων: Επιλέξτε συγκεκριμένες ημέρες ή ώρες της εβδομάδας κατά τις οποίες θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας.

Προβολή διαφημίσεων: Από προεπιλογή, το Google Ads εμφανίζει τις διαφημίσεις σας, όταν έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσουν σε κλικ και μετατροπές. Μπορείτε, ωστόσο, να επιλέξετε πιο ομοιόμορφη εμφάνιση των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον προγραμματισμό διαφημίσεων

Μετρήστε τα αποτελέσματά σας

Το Google Ads σάς δίνει τη δυνατότητα να μετράτε τον βαθμό στον οποίο πετυχαίνετε τους διεθνείς στόχους σας. Μπορείτε να δείτε σε ποιες ιστοσελίδες προβάλλονται οι διαφημίσεις σας, ποιες διαφημίσεις απέφεραν τα περισσότερα κλικ, καθώς και ποιοι ιστότοποι εξασφαλίζουν τις υψηλότερες πωλήσεις με το χαμηλότερο κόστος.

Με βάση τις αναφορές καμπάνιας, μπορείτε να προσαρμόσετε τη στόχευση και τη στρατηγική υποβολής προσφορών, ώστε να αποκομίσετε τη μέγιστη δυνατή αξία από τις καμπάνιες σας. Αν από τα δεδομένα προκύπτει ότι ένα κλικ από μια σελίδα του Δικτύου Google είναι περισσότερο (ή λιγότερο) πιθανό να σας βοηθήσει να επιτύχετε συγκεκριμένους στόχους σας, όπως πωλήσεις στο διαδίκτυο, εγγραφές, τηλεφωνικές κλήσεις ή εγγραφές σε ενημερωτικά δελτία, το σύστημα Google Ads ενδέχεται να μειώσει ή να αυξήσει αυτόματα την προσφορά, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας, βοηθώντας σας να αποκομίσετε τη βέλτιστη απόδοση για τη διαφημιστική δαπάνη σας και να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Το Google Ads διαθέτει τα εργαλεία για να σας βοηθήσει, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε καμπάνια, να βελτιώσετε τα banner, την τοποθέτησή τους, τη στόχευση και τις σελίδες προορισμού, για κάθε εξαγωγική αγορά.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι