Πώς να προσεγγίσετε τη διαφήμιση μέσω βίντεο σε παγκόσμια κλίμακα

Ένας οδηγός που θα συμβάλει στην προβολή και την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων βίντεο στις νέες παγκόσμιες αγορές

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη καμπάνια βίντεο του Google Ads, ώστε οι δυνητικοί πελάτες στις νέες παγκόσμιες αγορές να μπορούν να μάθουν για το προϊόν ή την υπηρεσία σας, θα πρέπει να κατανοήσετε τους πολιτισμικούς παράγοντες και τις συμπεριφορές των χρηστών στην κάθε αγορά. Δεν φτάνει απλώς να χρησιμοποιείτε τη σωστή γλώσσα (αν και αυτό είναι, επίσης, σημαντικό).

Ο στόχος σας

Να κατανοήσετε τον πολιτισμό, τις συνήθειες, καθώς και τα κίνητρα πίσω από τις αγορές σε κάθε νέα χώρα.

Πώς να τον επιτύχετε

Χάρη στις καμπάνιες βίντεο, έχετε τη δυνατότητα να προβάλλετε διαφημίσεις βίντεο μεμονωμένα ή μέσα σε άλλο περιεχόμενο βίντεο ροής στο YouTube και σε ολόκληρο το Δίκτυο προβολής Google. Τα στατιστικά στοιχεία προσφέρουν αρκετά πειστικούς λόγους για τη συγκεκριμένη επένδυση:

 • Το YouTube έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες -σχεδόν το ένα τρίτο όλων των χρηστών στο διαδίκτυο- που παρακολουθούν, σε καθημερινή βάση, εκατοντάδες εκατομμύρια ώρες βίντεο στο YouTube, από τις οποίες προκύπτουν δισεκατομμύρια προβολές.

 • Το YouTube συνολικά, αλλά και μόνο η εφαρμογή YouTube για κινητά, προσελκύει περισσότερους χρήστες ηλικίας 18-34 και 18-49 ετών από οποιοδήποτε άλλο καλωδιακό δίκτυο στις ΗΠΑ.

 • Πάνω από τις μισές προβολές στο YouTube προέρχονται από κινητές συσκευές.

 • Το YouTube έχει κυκλοφορήσει τοπικές εκδόσεις σε περισσότερες από 88 χώρες, σε συνολικά 76 διαφορετικές γλώσσες (καλύπτοντας το 95% του πληθυσμού στο διαδίκτυο).1

 • Το Δίκτυο προβολής προσεγγίζει πάνω από το 90% των χρηστών του διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω 2 εκατομμυρίων ιστοτόπων και εφαρμογών.2

Επομένως, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι νέες σας αγορές, μπορείτε να τις εντυπωσιάσετε με βίντεο.

2 Έρευνα και τοπική προσαρμογή

Το Market Finder θα πρέπει να είναι η πρώτη σας σκέψη στην προσπάθεια εντοπισμού των δυνητικών παγκόσμιων αγορών που είναι κατάλληλες για την επιχείρησή σας. Έτσι, θα μπορείτε να κάνετε το ιδανικό ξεκίνημα, γνωρίζοντας ότι η επιχείρησή σας θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Τώρα,

Η διεθνής δραστηριοποίηση απαιτεί την τοπική προσαρμογή

Η τοπική προσαρμογή διευρύνει την απόδοση επένδυσης (ROI) της διαφήμισης βίντεο, καθώς με την κατανόηση των μικροδιαφορών σε επίπεδο γλώσσας, πολιτισμού και αξιών διασφαλίζεται η απήχηση της συγκεκριμένης διαφήμισης στο κοινό σας. Έτσι, στο στάδιο της προπαραγωγής, είναι αποτελεσματικό να επενδύετε σε μια επαγγελματική μετάφραση του κειμένου -σε συνδυασμό με τους σχετικούς όρους αναζήτησης από το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών του Google Ads- ώστε να είναι δυνατή η διατύπωσή του στην καθομιλουμένη. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν ενοχλητικές, προσβλητικές ή ακατάλληλες λέξεις. Επίσης, μπορείτε να αξιοποιήσετε το θέμα, τη δομή των προτάσεων και την ταχύτητα της ομιλούμενης γλώσσας. Είναι πάντα καλύτερο να παρέχετε μοναδικό περιεχόμενο για κάθε χώρα. Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε να διαθέτετε κάποιο ποσό στον αρχικό σας προϋπολογισμό για το κόστος της τοπικής προσαρμογής.

3 Λάβετε υπόψη τα πρακτικά θέματα

Υπάρχουν αρκετά πρακτικά θέματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς σχεδιάζετε την παγκόσμια στρατηγική βίντεο:

Γραφειοκρατία

Μια ιδιαίτερα σημαντική εργασία στο στάδιο της προπαραγωγής σε μια νέα αγορά είναι να κατανοήσετε τις νομικές πτυχές όσων μπορείτε και δεν μπορείτε να πείτε, να κάνετε και να δείξετε, καθώς και τους περιορισμούς που μπορεί να ισχύουν σχετικά με τον χρόνο. Έτσι, αποφεύγετε τα περιττά έξοδα από τη δημιουργία βίντεο που δεν μπορεί να προβληθεί.

Υπότιτλοι, μεταγλωττίσεις ή σπικάζ;

Μεταγλώττιση

Πολλές τοπικά προσαρμοσμένες διαφημίσεις βίντεο χρησιμοποιούν μεταγλώττιση -μετάφραση του αρχικού διαλόγου με συγχρονισμό των κινήσεων των χειλιών των ηθοποιών- για την αμεσότητα και την ευελιξία που προσφέρει όσον αφορά τη διατύπωση και τον επιτονισμό.

Υπότιτλοι

Από την άλλη πλευρά, με τους υπότιτλους διευρύνετε το κοινό σας σε άλλες χώρες και προσεγγίζετε όσους έχουν προβλήματα ακοής. (Απλώς θα πρέπει να θυμάστε ότι η ομιλία στην οθόνη θα πρέπει να είναι αρκετά αργή, ώστε να συμβαδίζει με τους υπότιτλους.) Ένα μετρήσιμο όφελος που προκύπτει από τον υποτιτλισμό είναι ότι οι υπότιτλοι στο YouTube ευρετηριάζονται από τις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας άμεσα την προβολή του βίντεό σας.

Σπικάζ

Η χρήση σπικάζ στη γλώσσα-στόχο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να γίνει συγχρονισμός των χειλιών. Γι' αυτό ακριβώς είναι καλό να έχει γίνει προεργασία σχετικά με την τοπική προσαρμογή, καθώς αν προετοιμάσετε το κείμενο στην τοπική γλώσσα, θα μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς τον συγχρονισμό του κειμένου και ο ομιλητής στο σπικάζ θα μπορεί να μιλήσει στις κατάλληλες στιγμές, χωρίς μεγάλα διαστήματα σιωπής ή, ακόμα χειρότερα, ομιλία που φαίνεται υπερβολικά βιαστική. Για παράδειγμα, κατά κανόνα η ομιλία στα Ισπανικά, τα Γερμανικά ή τα Γαλλικά συνεπάγεται μεγαλύτερο κείμενο σε σχέση με τα Αγγλικά, ενώ για τις περισσότερες ασιατικές γλώσσες χρειάζεται αρκετά πιο σύντομο κείμενο κατά τη μετάφραση από τα Αγγλικά.

Συνδυασμός

Ο προϋπολογισμός σας μπορεί να αντεπεξέλθει σε έναν συνδυασμό μεταγλωττισμού, υποτιτλισμού ή σπικάζ; Αν έχετε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να δώσετε στους καταναλωτές την επιλογή προβολής της διαφήμισης, καθιστώντας την ακόμα πιο προσβάσιμη.

Συμβουλή

Αν δεν επιθυμείτε την πρόσθετη δαπάνη του κόστους τοπικής προσαρμογής κατά τη δοκιμή εισόδου σε μια νέα αγορά, σκεφτείτε πώς μπορείτε να περάσετε το μήνυμά σας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι κινούμενες εικόνες προσφέρουν ένα ιδανικό μέσο, όπως και ένα βίντεο για το οποίο δεν χρειάζεται να εμφανίζεται ομιλία στην οθόνη για να γίνει κατανοητό. Το σπικάζ προσφέρει τις πιο δημιουργικές δυνατότητες.

Συμβουλή

Το YouTube Director είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας βοηθάει να δημιουργείτε βίντεο εύκολα, για να συνδέεστε με πελάτες στο YouTube. Περιέχει πάνω από εκατό πρότυπα που σας καθοδηγούν βήμα προς βήμα στη δημιουργία του βίντεό σας.

Μορφές

Ποια μορφή βίντεο θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για την προώθηση του μηνύματός σας;

 • Οι διαφημίσεις TrueView σε ροή προβάλλονται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από άλλα βίντεο στο YouTube ή σε ιστοτόπους του Δικτύου προβολής, παιχνίδια ή εφαρμογές. Οι διαφημίσεις αυτές μπορούν, επίσης, να εμφανίζονται σε βίντεο του YouTube που είναι ενσωματωμένα σε άλλους ιστοτόπους. Έπειτα από πέντε δευτερόλεπτα, ο θεατής έχει την επιλογή να παρακάμψει τη διαφήμιση.

 • Οι διαφημίσεις TrueView video discovery προσεγγίζουν χρήστες σε μέρη που ανακαλύπτουν περιεχόμενο. Η εμφάνιση τους διαφέρει, ανάλογα με τα μεγέθη και τις μορφές διαφήμισης που υποστηρίζουν οι εκδότες περιεχομένου. Όταν ένας θεατής κάνει κλικ στη μικρογραφία για τη διαφήμισή σας, θα γίνεται αναπαραγωγή του βίντεο στη σελίδα καναλιού ή παρακολούθησης του βίντεο στο YouTube.

 • Οι διαφημίσεις βίντεο bumper είναι μια σύντομη μορφή διαφήμισης βίντεο και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να σας δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίζετε περισσότερους πελάτες και να αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, χρησιμοποιώντας ένα σύντομο μήνυμα που δεν ξεχνιέται εύκολα. Οι διαφημίσεις βίντεο bumper διαρκούν μόλις έξι δευτερόλεπτα ή λιγότερο και οι θεατές δεν μπορούν να τις παρακάμψουν.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μορφές διαφημίσεων βίντεο.

Άλλοι χρήσιμοι σύνδεσμοι

4 Στόχος για εξάσκηση

Μέσω της στόχευσης των παγκόσμιων διαφημίσεων βίντεο στο YouTube και στο Δίκτυο προβολής, μπορείτε να διαφημίζεστε στους καταναλωτές, στις χώρες που θέλετε, την κατάλληλη στιγμή. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με κάθε μέθοδο στόχευσης που προσθέτετε, η στόχευση γίνεται πιο περιορισμένη και όχι ευρύτερη. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι στόχος σας θα πρέπει να είναι πάντα η βελτιστοποίηση της ποιότητας και της συνάφειας του κοινού σας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μείωση στην ποσότητα. Ακολουθούν οι μέθοδοι στόχευσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Δημογραφικές ομάδες

Επιλέξτε την ηλικία, το φύλο, τη γονική κατάσταση ή το οικογενειακό εισόδημα του κοινού που θέλετε να προσεγγίσετε.

Ενδιαφέροντα

Επιλέξτε από τις διαθέσιμες κατηγορίες κοινού, για να προσεγγίσετε χρήστες που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα θέματα, ακόμα και όταν επισκέπτονται σελίδες που σχετίζονται με άλλα θέματα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κατηγορίες κοινού.

 • Συναφείς κατηγορίες κοινού: Αυξήστε την αναγνωρισιμότητα επωνυμίας και προωθήστε τη μελέτη στοιχείων προσεγγίζοντας άτομα που ήδη έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για σχετικά θέματα.

 • Προσαρμοσμένες συναφείς κατηγορίες κοινού: Με τις προσαρμοσμένες συναφείς κατηγορίες κοινού, μπορείτε να δημιουργήσετε κατηγορίες κοινού που είναι πιο προσαρμοσμένες στις επωνυμίες σας. Για παράδειγμα, μια εταιρεία που κατασκευάζει παπούτσια για τρέξιμο, αντί να προσεγγίσει φίλους του αθλητισμού, μπορεί να θέλει να προσεγγίσει ενθουσιώδεις μαραθωνοδρόμους.

 • Είδη κοινού εντός της αγοράς: Επιλέξτε από αυτά τα είδη κοινού, προκειμένου να βρείτε πελάτες που πραγματοποιούν έρευνα αγοράς για προϊόντα και εξετάζουν ενεργά το ενδεχόμενο να αγοράσουν μια υπηρεσία ή ένα προϊόν, όπως αυτά που προσφέρετε.

Τοποθετήσεις

Στοχεύστε μοναδικά κανάλια, βίντεο, εφαρμογές, ιστοτόπους ή τοποθετήσεις σε ιστοτόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να στοχεύσετε ένα ολόκληρο ιστολόγιο υψηλής επισκεψιμότητας ή μόνο την αρχική σελίδα ενός δημοφιλούς ιστοτόπου ειδήσεων. Στις τοποθετήσεις περιλαμβάνονται τα εξής:

 • Κανάλια YouTube
 • Βίντεο YouTube
 • Ιστότοποι στο Δίκτυο προβολής
 • Εφαρμογές στο Δίκτυο προβολής

Σημείωση: Όταν προσθέτετε τοποθετήσεις Δικτύου προβολής, η διαφήμισή σας μπορεί να εξακολουθεί να προβάλλεται σε όλες τις κατάλληλες τοποθεσίες στο YouTube. Όταν προσθέτετε τοποθετήσεις του YouTube, η διαφήμισή σας μπορεί να εξακολουθεί να προβάλλεται σε όλες τις κατάλληλες τοποθεσίες στο Δίκτυο προβολής.

Θέματα

Με τη στόχευση ανά θέμα μπορείτε να προσεγγίσετε ένα μεγάλο εύρος βίντεο, καναλιών και ιστοτόπων που σχετίζονται με τα θέματα που επιλέγετε. Για παράδειγμα, αν στοχεύσετε το θέμα "Αυτοκίνητα", η διαφήμισή σας θα εμφανίζεται σε άτομα στο YouTube που παρακολουθούν βίντεο σχετικά με αυτοκίνητα.

Λέξεις-κλειδιά

Ανάλογα με τη μορφή της διαφήμισης βίντεο, μπορείτε να προβάλλετε τις διαφημίσεις βίντεο με βάση λέξεις ή φράσεις -λέξεις-κλειδιά- που σχετίζονται με ένα βίντεο στο YouTube, ένα κανάλι στο YouTube ή κάποιον τύπο ιστοτόπου που ενδιαφέρει το κοινό σας.

Επαναληπτικό μάρκετινγκ βίντεο

Προσεγγίστε θεατές με βάση τις παλαιότερες αλληλεπιδράσεις τους με τα βίντεο σας, τις διαφημίσεις TrueView ή το κανάλι σας στο YouTube. Αν έχετε ήδη συνδέσει τον λογαριασμό σας στο YouTube με τον λογαριασμό σας στο Google Ads, θα δημιουργήσουμε αυτόματα προσαρμοσμένες λίστες για εσάς. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λίστες επαναληπτικού μάρκετινγκ για τους θεατές του YouTube.