Πώς να προσελκύσετε χρήστες με την εφαρμογή σας

Η πρόκληση

Έχετε δημιουργήσει μια εφαρμογή για κινητά και έχετε φροντίσει ότι μπορούν να την βρουν και να την κατεβάσουν οι κατάλληλοι χρήστες. Το επόμενο βήμα είναι να διασφαλίσετε ότι συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν. Σε μια πρόσφατη αναφορά σχετικά με τη διατήρηση χρηστών των εφαρμογών επισημαίνεται ότι μόλις το 10-12% των χρηστών παραμένει ενεργό επτά ημέρες μετά τη λήψη μιας εφαρμογής και μόλις το 4-5% εξακολουθεί να παραμένει ενεργό μετά από 30 ημέρες.1

Ο στόχος σας

Να ενθαρρύνετε τους χρήστες να επανέρχονται, να αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή σας και να περιηγούνται στη διοχέτευση πωλήσεών σας.

Πώς να το καταφέρετε

1. Η αφοσίωση στην εφαρμογή ξεκινάει από το app store

Όσο πιο ενθουσιασμένοι είναι εξαρχής οι χρήστες από τις δυνατότητες της εφαρμογής σας, τόσο πιο πιθανό να παραμείνουν αφοσιωμένοι μακροπρόθεσμα.

Κάποιος χρήστης, λοιπόν, μόλις έφτασε στη σελίδα της καταχώρισής σας. Γιατί να ενδιαφερθεί για την εφαρμογή σας; Ποιες συγκεκριμένες ανάγκες καλύπτει; Επιλύει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τακτικά ο χρήστης;

Οι πολύ καλές εφαρμογές κάνουν ένα πράγμα καλά: Βοηθούν τους χρήστες να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες ενέργειες γρήγορα και απλά. Για αυτό, δώστε προτεραιότητα σε αυτήν τη βασική λειτουργία, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα αντί στα χαρακτηριστικά.

Ζητήστε από τους χρήστες συνεχή σχόλια, ή δώστε τους και κίνητρο για αυτό, και χρησιμοποιήστε τα για να ενημερώνετε τακτικά την καταχώρισή σας (και την εφαρμογή σας).

Βεβαιωθείτε ότι η καταχώρισή σας δηλώνει στον χρήστη τα εξής:

  • πώς λειτουργεί η εφαρμογή σας
  • τι όφελος του προσφέρει
  • πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει και πόσο τον επιβραβεύει
  • πόσο απλό είναι να επικοινωνήσει μαζί σας και πόσο γρήγορα ανταποκρίνεστε

2. Παρακολούθηση πέρα από την εγκατάσταση

Σε έναν ιστότοπο, η παρακολούθηση των ενεργειών δεν σταματά μετά την πρώτη επίσκεψη. Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή σας.

Αφού κάποιος χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή σας, το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσετε πώς αλληλεπιδρά μαζί της: Ποιες ενέργειες πραγματοποιεί και ποιες από αυτές τις ενέργειες σηματοδοτούν ότι η αξία του πελάτη είναι μακροπρόθεσμη.

Ρύθμιση παρακολούθησης

Κατά την παρακολούθηση συμβάντων που λαμβάνουν χώρα εντός μιας εφαρμογής και προέκυψαν από τις καμπάνιες του Google Ads, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής:

  • αναλυτικά στοιχεία του Firebase
  • ενσωμάτωση μεταξύ διακομιστών με το σύστημα αναλυτικών στοιχείων για Android και iOS
  • παρακολούθηση μετατροπών τρίτου μέρους σε εφαρμογές για Android ή iOS. Αν χρησιμοποιείτε παρακολούθηση τρίτου μέρους, βεβαιωθείτε ότι παρακολουθούνται όλα τα συμβάντα εντός της εφαρμογής και όχι μόνο αυτά που αποδίδονται στο Google Ads. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται αποκλίσεις στις αναφορές μεταξύ του Google Ads και της λύσης παρακολούθησης μετατροπών τρίτου μέρους που χρησιμοποιείτε.

!!! Συμβουλή Αν προωθείτε μια εφαρμογή Android, συνδέστε το Google Ads με το Google Play, ώστε οι μετατροπές εγκατάστασης και αγορών εντός της εφαρμογής να παρακολουθούνται χωρίς ανάγκη χρήσης κώδικα.

Τι να παρακολουθείτε

Συμβάντα εντός εφαρμογής.Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα ολόκληρης της διοχέτευσης των χρηστών και της απόδοσης της καμπάνιας, ρυθμίστε παρακολούθηση για τουλάχιστον 3 συμβάντα εντός της εφαρμογής. Η διάρκεια παραθύρου απόδοσης που θα ρυθμίσετε για το καθένα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την αναμενόμενη καθυστέρηση που μεσολαβεί από το κλικ στη διαφήμιση έως το συμβάν.

Αξία μετατροπής. Χρησιμοποιήστε τη δυναμική παρακολούθηση αξίας, ώστε να έχετε πιο ακριβή αίσθηση της απόδοσης, καθώς με αυτήν την επιλογή θα λαμβάνονται υπόψη οι διαφορές στην αξία. Μην ξεχνάτε ότι η αξία δεν βασίζεται πάντοτε στη συναλλαγή. Μπορεί να βασίζεται και σε κανόνες. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθείτε διαφορές στην αξία βάσει αγοράς ή βάσει του πόσο γρήγορα οι χρήστες πραγματοποιούν μια συγκεκριμένη ενέργεια.

3. Συνετή χρήση των ειδοποιήσεων push

Όταν χρησιμοποιούνται έξυπνα, οι ειδοποιήσεις push μπορούν να φέρουν τους χρήστες πάλι στην εφαρμογή σας. Μια καλή στρατηγική ειδοποιήσεων push λαμβάνει υπόψη ποιοι είναι οι χρήστες σας και τη συνάφεια που έχει η εφαρμογή σας με αυτούς. Παρακολουθήστε δραστηριότητες εντός της εφαρμογής, δημιουργήστε τμήματα και στοχεύστε ειδοποιήσεις push, γα να στέλνετε μόνο προσαρμοσμένες και συναφείς υπενθυμίσεις ή κίνητρα. Μπορείτε να στοχεύσετε συσκευές, πλατφόρμες, χρήστες που έχουν πραγματοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες και πολλά άλλα.

4. Ρύθμιση συνδέσμων σε βάθος

Για να αυξήσετε την αφοσίωση, σκεφτείτε πού θα θέλετε να μεταβαίνουν οι χρήστες σας, όταν πατάνε στις διαφημίσεις σας. Στη συνέχεια, ρυθμίστε συνδέσμους σε βάθος που οδηγούν σε αυτά τα σημαντικά μέρη της εφαρμογής σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να βελτιώσετε τη διατήρηση πελατών για μια εφαρμογή παιχνιδιού. Έχετε εντοπίσει μια ομάδα ανενεργών χρηστών που πληρώνουν. Η διαφήμισή σας μπορεί να τους προσφέρει μπόνους πόντους και συνδέσμους σε βάθος προς τη σελίδα καταστήματος του παιχνιδιού σας, όπου μπορούν να ξοδέψουν τους πόντους τους σε ισχυρές επιταχύνσεις.

Χρησιμοποιήστε Συνδέσμους εφαρμογής για Android και Καθολικούς συνδέσμους για iOS κατά την ενεργοποίηση συνδέσμων σε βάθος για την εφαρμογή σας. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή σας είναι συμβατή με την Google και μπορεί να αξιοποιεί την οργανική αναζήτηση, τις διαφημίσεις αναζήτησης, τις πλατφόρμες Android, το Google Now και πολλά άλλα.

Η Ευρετηρίαση εφαρμογής επιτρέπει στην Google να ανιχνεύει και να ευρετηριάζει εφαρμογές, όπως ακριβώς κάνει με τους ιστοτόπους. Οι σύνδεσμοι σε βάθος προς την εφαρμογή σας Android εμφανίζονται στα οργανικά αποτελέσματα της Αναζήτησης Google, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μεταβαίνουν απευθείας στη σχετική σελίδα περιεχομένου στην εφαρμογή σας.

!!! Συμβουλή Όταν καταχωρίζετε ένα URL προορισμού συνδέσμου σε βάθος για μια διαφήμιση αφοσίωσης σε εφαρμογή αναζήτησης, κάντε κλικ στην επιλογή Δοκιμή URL εφαρμογής, για να δοκιμάσετε τον σύνδεσμο σε μια κινητή συσκευή σαρώνοντας έναν κωδικό QR. Βεβαιωθείτε ότι ανοίγει την εφαρμογή σας στην κατάλληλη οθόνη.

Δοκιμή συνδέσμων σε βάθος

5. Αύξηση της αφοσίωσης σε εφαρμογές με τα μηνύματά σας

Η διαφήμιση δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο την προσέλκυση λήψεων. Διαδραματίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο τόσο στην αφοσίωση όσο και στην εκ νέου αφοσίωση.

Η προσαρμογή του μηνύματος είναι βασικό στοιχείο. Να απευθύνεστε στους χρήστες σας ανάλογα με το πόσο εξοικειωμένοι είναι με την εφαρμογή σας. Αν έχουν αποχωρήσει, ίσως να χρειάζονται μια απλή υπενθύμιση, ένα ειδικό μπόνους ή μια προσφορά που θα τους τραβήξει ξανά το ενδιαφέρον. Δοκιμάστε διάφορες επιλογές, όπως ανταμοιβές αφοσίωσης και προσφορές, και προσαρμόστε προσφορές βάσει της αξίας των αλληλεπιδράσεων και των χρηστών που στοχεύετε. Να θυμάστε ότι το URL στη διαφήμισή σας θα πρέπει να αποτελεί σύνδεσμο σε βάθος προς την εφαρμογή σας που θα οδηγεί τους χρήστες απευθείας στη σχετική σελίδα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα στρατηγικής μηνυμάτων βάσει των δραστηριοτήτων μετά την εγκατάσταση χρηστών που κάνουν λήψη εφαρμογών για φαγητό:

Προσελκύστε το ενδιαφέρον Λέγοντάς τους Έτσι ώστε
Νέων χρηστών Έχουμε ό,τι χρειάζεστε να τους υπενθυμίσετε ότι μπορούν να βασιστούν στη βοήθειά σας
Ενδιαφερόμενων χρηστών Εξοικονομήστε 10% – Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο να τους δώσετε έναν λόγο να επιστρέψουν και να αγοράσουν
Ανενεργών χρηστών που πληρώνουν Δοκιμάστε κάποιο από τα νέα μας εστιατόρια να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη αξία από υπάρχοντες πελάτες
Χρηστών υψηλής αξίας Παραγγείλετε ξανά και το επόμενο γεύμα σας είναι κερασμένο από εμάς να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη αφοσίωση από τους καλύτερους πελάτες σας

6. Μέτρηση, δοκιμή και ενημέρωση

Χρησιμοποιήστε τη μεγάλη γκάμα πληροφοριών μάρκετινγκ που προσφέρουν τα δεδομένα σχολίων της Google, για να κατανοήσετε πού και με ποιον τρόπο οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας προκειμένου να:

  • προσδιορίσετε τους βασικούς δείκτες απόδοσης συγκεκριμένα για την εφαρμογή σας και το κοινό της
  • δοκιμάζετε, βελτιώνετε, προσαρμόζετε συνεχώς, ακόμα και να αναθεωρείτε
  • ενημερώνετε τακτικά την εφαρμογή σας

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξετε στους χρήστες σας ότι ενδιαφέρεστε, καθώς και για να διαθέσετε στην αγορά νέες λειτουργίες που θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των χρηστών σας.