Πώς να επιλέξετε μεταξύ των διαφημίσεων αναζήτησης και των διαφημίσεων προβολής

Καμπάνιες διαφημίσεων αναζήτησης έναντι διαφημίσεων προβολής

Το Google Ads έχει δύο κύρια δίκτυα: το Δίκτυο αναζήτησης και το Δίκτυο προβολής, τα οποία συνολικά καλύπτουν πάνω από δύο εκατομμύρια ιστοτόπους, προσεγγίζοντας πάνω από το 90% των ατόμων στο διαδίκτυο.1 Βασικά, οι καμπάνιες διαφημίσεων προβολής ωθούν και οι καμπάνιες διαφημίσεων αναζήτησης έλκουν. Η πρόκληση είναι να γνωρίζετε ποια καμπάνια να χρησιμοποιήσετε και πότε.

Ο στόχος σας

Να γνωρίζετε ποιο είδος διαφημίσεων, αναζήτησης ή προβολής, θα υποστηρίζει καλύτερα τους διεθνείς στόχους της καμπάνιας σας.

Πώς να ξεκινήσετε

Το Δίκτυο προβολής Google έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθάει να βρίσκετε το κατάλληλο κοινό μεταξύ εκατομμυρίων ιστοτόπων παγκοσμίως. Σας δίνει τη δυνατότητα να καταστρώσετε στρατηγικές και να προβάλετε το μήνυμά σας σε δυνητικούς πελάτες στο κατάλληλο μέρος και την κατάλληλη στιγμή, χρησιμοποιώντας το Δίκτυο αναζήτησης, προβολής ή και τα δύο. Οι χρήστες που βλέπουν τις διαφημίσεις αναζήτησης ήδη αναζητούν το προϊόν σας, ενώ οι χρήστες που βλέπουν τις διαφημίσεις προβολής έχουν συμπεριληφθεί στη στόχευση μετά από την περιήγησή τους στον ιστό, την ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την παρακολούθηση ενός βίντεο. Επομένως το ερώτημα είναι, ποιο δίκτυο θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας; Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

Καμπάνιες διαφημίσεων αναζήτησης του Google Ads

Το Δίκτυο αναζήτησης προσεγγίζει τους χρήστες όταν αυτοί ήδη αναζητούν συγκεκριμένα αγαθά ή υπηρεσίες. Χρησιμοποιήστε μια καμπάνια αναζήτησης εάν

Το προϊόν ή η υπηρεσία σας έχει υψηλό όγκο αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών

Ο όγκος αναζητήσεων είναι ο αριθμός αναζητήσεων μιας συγκεκριμένης λέξης-κλειδιού σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Αν αυτός είναι υψηλός, οι άνθρωποι ήδη αναζητούν το αντικείμενο που προσφέρετε, συνεπώς η δημιουργία αναγνωρισιμότητας δεν αποτελεί προτεραιότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, για να προσδιορίσετε τον όγκο αναζητήσεων.

Ο αρχικός σας προϋπολογισμός είναι περιορισμένος

Εάν δοκιμάζετε μια νέα αγορά και δεν θέλετε να δεσμεύσετε έναν μεγάλο προϋπολογισμό από την αρχή, μια καμπάνια για το Δίκτυο αναζήτησης θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις άμεσες μετατροπές, διατηρώντας το κόστος χαμηλό και διευκολύνοντας τις σχετικές μετρήσεις. Όταν τα αποτελέσματα σας δώσουν τη σιγουριά για να δεσμευτείτε, ξεκινήστε την καμπάνια του δικτύου προβολής, ώστε να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα επωνυμίας και, κατά συνέπεια, να αυξήσετε τον όγκο αναζητήσεων για την επωνυμία σας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία μιας καμπάνιας διαφημίσεων αναζήτησης

Καμπάνιες διαφημίσεων προβολής του Google Ads

Το Δίκτυο προβολής σάς βοηθά να προσελκύσετε την προσοχή σε προηγούμενες φάσεις του κύκλου αγοράς με μια ποικιλία μορφών διαφήμισης σε ολόκληρο τον ψηφιακό κόσμο. Χρησιμοποιήστε μια καμπάνια δικτύου προβολής εάν:

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος όγκος αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών για το προϊόν ή την υπηρεσία σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών, για να προσδιορίσετε τον όγκο αναζητήσεων. Ρίξτε μια ματιά στα δεδομένα της αγοράς σας. Μια καμπάνια δικτύου προβολής του Google Ads θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αναγνωρισιμότητα και, κατά συνέπεια, να ενισχύσετε τον όγκο αναζητήσεων σαρώνοντας ιστοτόπους για λέξεις-κλειδιά που αντικατοπτρίζουν το αντικείμενό σας, ώστε να προσεγγίσετε ενεργά πελάτες που ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρετε.

Θέλετε οι χρήστες να αναπτύξουν αφοσίωση στην επωνυμία σας

Εάν σας ενδιαφέρει να αυξήσετε την αφοσίωση στην επωνυμία σας, το Δίκτυο προβολής του Google Ads σάς παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθείτε με πελάτες την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλος μέρος μέσα από χιλιάδες ιστοτόπους παγκοσμίως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στόχευση τοποθέτησης στο Google Ads, για να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε ένα σχετικό κοινό για την επωνυμία σας, χρησιμοποιώντας μορφές διαφημίσεων εμπλουτισμένων μέσων και προσφορά CPM.

Θέλετε να είστε η πρώτη σκέψη στο μυαλό των καταναλωτών

Εάν το αντικείμενό σας είναι ένα ακριβό ή πολυτελές προϊόν, για παράδειγμα, κοσμήματα ανώτερης ποιότητας ή ρολόγια, οι διαφημίσεις προβολής είναι ο ιδανικός τρόπος για να τα επιδείξετε. Δεδομένου ότι οι χρήστες εξετάζουν και συγκρίνουν τις επιλογές τους προσεκτικά πριν από την αγορά ακριβών ή πολυτελών ειδών, το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι το Δίκτυο προβολής του Google Ads είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρείτε την επωνυμία σας φρέσκια στο μυαλό του καταναλωτή, μέσω μιας καμπάνιας επαναληπτικού μάρκετινγκ.

Επενδύσατε σε τοπικά προσαρμοσμένο βίντεο για τη νέα σας αγορά

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει μια διαφήμιση βίντεο, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα δωρεάν κανάλι χρηστών στο YouTube και να προσαρμόσετε τη σχεδίασή του, ώστε να αντικατοπτρίζει την επωνυμία σας και τις προτιμήσεις της αγοράς στην οποία εξάγετε. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτάτε έναν πολύτιμο κόμβο για την επωνυμία σας στον πιο δημοφιλή ιστότοπο βίντεο του διαδικτύου.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία μιας καμπάνιας διαφημίσεων προβολής

Συμβουλή

Το καλύτερο και των δύο κόσμων: Το Δίκτυο αναζήτησης με επιλογή προβολής του Google Ads σάς επιτρέπει να επεκτείνετε την προσέγγισή σας μέσω των δυνατοτήτων του Δικτύου προβολής, χωρίς να διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα των καμπανιών αναζήτησης. Είναι ένας φιλικός προς τον χρήστη τρόπος να επεκτείνετε την καμπάνια για το δίκτυο αναζήτησης στο Δίκτυο προβολής και να επωφεληθείτε από αυξημένα κλικ υψηλής ποιότητας και σημαντική απόδοση επένδυσης (ROI) χωρίς την ταλαιπωρία πρόσθετων εργασιών βελτιστοποίησης. Λειτουργεί με την ακριβή πρόβλεψη των σημείων όπου οι διαφημίσεις σας είναι πιο πιθανό να έχουν καλύτερη απόδοση, ώστε να εμφανίζονται μόνο σε τοποθεσίες που είναι σχετικές με τον ιδανικό χρήστη για την περίπτωσή σας. Μάθετε περισσότερα.

Πηγές