Πώς να επιλέξετε τη σωστή μορφή διαφήμισης βίντεο

Ένας οδηγός για να επιλέξετε την κατάλληλη μορφή διαφήμισης βίντεο για τη διεθνή καμπάνια διαφημίσεων βίντεο

Η πρόκληση

Υπάρχει μια σειρά από μορφές διαφημίσεων βίντεο, οι οποίες προσελκύουν τους χρήστες με διαφορετικούς τρόπους στο YouTube και σε άλλους ιστοτόπους συνεργατών για βίντεο. Η πρόκληση είναι να βρείτε την πιο κατάλληλη για τη δική σας καμπάνια διαφημίσεων βίντεο.

Ο στόχος σας

Να κατανοήσετε ποια μορφή θα προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο βίντεο της επιχείρησής σας στις εξαγωγικές αγορές που στοχεύετε.

Επισκόπηση

Στο Google Ads, μπορείτε να δημιουργήσετε ελκυστικές διεθνείς καμπάνιες βίντεο με μια σειρά από μορφές διαφημίσεων βίντεο που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε πελάτες από διαφορετικές χώρες με διαφορετικούς τρόπους στο YouTube και σε άλλους ιστοτόπους συνεργατών για βίντεο. Ενώ το περιεχόμενο διαφημίσεων βίντεο πρέπει να φιλοξενείται στο YouTube, οι διαφημίσεις βίντεο μπορούν να εμφανίζονται στο YouTube και σε ιστοτόπους και εφαρμογές συνεργατών για βίντεο σε ολόκληρο το Δίκτυο προβολής, καθώς και σε tablet και κινητές συσκευές (ανάλογα με τη μορφή και τις ρυθμίσεις).

Αφού μελετήσετε τα ζητήματα γύρω από τη δημιουργία και την τοπική προσαρμογή του περιεχομένου βίντεο για τις παγκόσμιες αγορές στις οποίες απευθύνεστε (μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό), σειρά έχει να αποφασίσετε ποια μορφή θα προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμά σας. Ακολουθεί ο οδηγός μας για την επιλογή μεταξύ διαφημίσεων TrueView σε ροή, διαφημίσεων TrueView discovery ή διαφημίσεων βίντεο bumper.

Διαφημίσεις TrueView

Με τις διαφημίσεις TrueView, χρεώνεστε μόνο όταν οι θεατές παρακολουθούν ή αλληλεπιδρούν με στοιχεία του βίντεό σας.

TrueView is win-win

Οι θεατές βλέπουν βίντεο που τους κινούν το ενδιαφέρον και εσείς λαμβάνετε περισσότερες προβολές από ένα κοινό που γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι ενδιαφέρεται για τα βίντεό σας. Επειδή επιλέγετε το ποσό που θέλετε να πληρώνετε ανά προβολή, εξασφαλίζετε το κατάλληλο κοινό στην κατάλληλη τιμή. Σε αντίθεση με την τιμολόγηση κόστους ανά χίλιες εμφανίσεις (CPM), δεν θα χρειάζεται να πληρώνετε κάθε φορά που εμφανίζεται η διαφήμισή σας.

Απολαμβάνετε την ελευθερία προσαρμογής

Μπορείτε, επίσης, να προβάλετε βίντεο με διάρκεια μεγαλύτερη των 30 δευτερολέπτων, έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με διαφορετικές μορφές. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συμπεριλάβετε παρουσιάσεις προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια, μαρτυρίες πελατών ή ένα βίντεο για την παροχή οδηγιών που δείχνει το προϊόν σας σε χρήση.

Επωφελείστε από την ευρεία προσέγγιση

Οι διαφημίσεις TrueView μπορούν να εμφανίζονται τόσο στο YouTube όσο και σε ιστοτόπους άλλων εκδοτών του Δικτύου προβολής για υπολογιστές και κινητές συσκευές προηγμένης τεχνολογίας. Έχετε υπόψη ότι το περιεχόμενο βίντεο για τις διαφημίσεις TrueView πρέπει να φιλοξενείται στο YouTube.

Υπάρχουν τρεις τύποι διαφημίσεων TrueView:

Διαφημίσεις TrueView σε ροή

 • Πότε πρέπει να τις χρησιμοποιώ; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μορφή, όταν έχετε περιεχόμενο βίντεο που θέλετε να προωθήσετε πριν από άλλα βίντεο στο YouTube και σε ολόκληρο το Δίκτυο προβολής Google. Οι διαφημίσεις σε ροή έχουν σχεδιαστεί, για να προσελκύουν την προσοχή των χρηστών στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα της διαφήμισης, να συγκεντρώσουν μαζικές προβολές και να εστιάσουν την προσοχή στο μήνυμά σας.

 • Πώς λειτουργούν; Η αναπαραγωγή της διαφήμισης βίντεο γίνεται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από άλλα βίντεο. Έπειτα από πέντε δευτερόλεπτα, ο θεατής έχει την επιλογή να παραλείψει τη διαφήμιση.

 • Πού μπορούν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις; Οι διαφημίσεις βίντεο TrueView σε ροή μπορούν να εμφανίζονται σε σελίδες παρακολούθησης στο YouTube, καθώς και σε βίντεο σε ιστοτόπους και εφαρμογές συνεργατών στο Δίκτυο προβολής.

 • Πώς θα χρεώνομαι; Πληρώνετε όταν ένας θεατής παρακολουθήσει 30 δευτερόλεπτα από το βίντεο (ή ολόκληρο το βίντεο, αν η διάρκεια της διαφήμισης είναι μικρότερη από 30 δευτερόλεπτα) ή όταν αλληλεπιδράσει με το βίντεο, όποιο από τα δύο πραγματοποιηθεί πρώτο.

Διαφημίσεις TrueView video discovery

 • Πότε πρέπει να τις χρησιμοποιώ; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μορφή, για να προωθήσετε ένα βίντεο σε σημεία όπου οι χρήστες ανακαλύπτουν περιεχόμενο, όπως δίπλα σε σχετικά βίντεο του YouTube, στα πλαίσια ενός αποτελέσματος αναζήτησης στο YouTube ή δίπλα σε άλλο περιεχόμενο στο Δίκτυο προβολής. Οι διαφημίσεις Discovery έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ταιριάζουν με το κοινό σας και να το καθοδηγούν στο περιεχόμενό σας, όταν αναζητά να δει κάτι συναρπαστικό. Κατά μέσο όρο, οι διαφημίσεις TrueView discovery αυξάνουν πάνω από 5 φορές τα κλικ σε παροτρύνσεις για δράση που παρέχονται από τον διαφημιζόμενο. Επίσης, είναι εξαιρετικές για την προώθηση περιεχομένου βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας.

 • Πώς λειτουργούν; Η διαφήμιση αποτελείται από μια μικρογραφία εικόνας από το βίντεο και λίγες γραμμές κειμένου. Παρόλο που το ακριβές μέγεθος και η εμφάνιση της διαφήμισης ενδέχεται να ποικίλλει ανάλογα με το σημείο όπου εμφανίζεται, οι διαφημίσεις video discovery πάντοτε καλούν τους χρήστες να κάνουν κλικ και να παρακολουθήσουν το βίντεο. Στη συνέχεια, γίνεται αναπαραγωγή του βίντεο στη σελίδα παρακολούθησης στο YouTube ή στη σελίδα του καναλιού σας.

 • Πού μπορούν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις;

  • Στην αρχική σελίδα του YouTube
  • Στα αποτελέσματα αναζήτησης του YouTube
  • Δίπλα στα σχετικά βίντεο στο YouTube
  • Ως επικάλυψη σε μια σελίδα παρακολούθησης του YouTube
  • Σε ιστοτόπους και εφαρμογές συνεργατών για βίντεο στο Δίκτυο προβολής
 • Πώς θα χρεώνομαι; Θα χρεώνεστε μόνο όταν οι θεατές επιλέγουν να παρακολουθήσουν τη διαφήμιση κάνοντας κλικ στη μικρογραφία.

Διαφημίσεις βίντεο bumper

Οι διαφημίσεις βίντεο bumper είναι μια σύντομη μορφή διαφήμισης βίντεο και έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να σας δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίζετε περισσότερους πελάτες και να αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

 • Πότε πρέπει να τις χρησιμοποιώ; Επιλέξτε αυτήν τη μορφή, όταν θέλετε να προσεγγίσετε περισσότερους θεατές με ένα σύντομο μήνυμα που δεν θα ξεχάσουν εύκολα.

 • Πώς λειτουργούν; Η διαφήμιση βίντεο bumper έχει διάρκεια έξι δευτερολέπτων ή μικρότερη και η αναπαραγωγή της γίνεται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από άλλα βίντεο. Οι θεατές δεν έχουν την επιλογή να παραβλέψουν τη διαφήμιση.

 • Πού μπορούν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις; Οι διαφημίσεις βίντεο bumper μπορούν να εμφανίζονται πριν από άλλα βίντεο στο YouTube ή σε ιστοτόπους και εφαρμογές συνεργατών στο Δίκτυο προβολής.

 • Πώς θα χρεώνομαι; Πληρώνετε με βάση τις εμφανίσεις. Οι διαφημίσεις βίντεο bumper χρησιμοποιούν προσφορά CPM (κόστος ανά χίλιες εμφανίσεις), συνεπώς πληρώνετε κάθε φορά που η διαφήμισή σας εμφανίζεται 1000 φορές.

Μάθετε περισσότερα για τις διεθνείς διαφημίσεις βίντεο.

!!! Συμβουλή

Ορισμένοι άλλοι χρήσιμοι σύνδεσμοι:

- [Δημιουργία καμπάνιας βίντεο TrueView](https://support.google.com/google-ads/answer/2375497)+
- [Συμβουλές για τη δημιουργία αποτελεσματικών διαφημίσεων βίντεο](https://support.google.com/youtube/answer/2375498?visit_id=1-636360667988080665-2285549754&rd=1)+
- [Απαιτήσεις διαφημίσεων βίντεο](https://support.google.com/adspolicy/answer/2679940)+
- [Σελίδα βοήθειας των Προδιαγραφών διαφημίσεων προβολής Google](https://support.google.com/displayspecs/#topic=4588474)+