Πώς να προσεγγίσετε τις διαφημίσεις αναζήτησης

Ένας οδηγός που θα διευκολύνει την εύρεσή σας από δυνητικούς πελάτες στις παγκόσμιες αγορές

1 Επισκόπηση

Η πρόκληση

Για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη καμπάνια διαφημίσεων αναζήτησης, ώστε οι δυνητικοί πελάτες στις νέες παγκόσμιες αγορές να μπορούν να μάθουν για το προϊόν ή την υπηρεσία σας, θα πρέπει να κατανοήσετε τους πολιτισμικούς παράγοντες και τις συμπεριφορές των χρηστών στην κάθε αγορά. Δεν φτάνει απλώς να χρησιμοποιείτε τη σωστή γλώσσα για τις λέξεις-κλειδιά και τις διαφημίσεις (αν και αυτό είναι, επίσης, σημαντικό).

Ο στόχος σας

Να δημιουργήσετε μια καμπάνια διαφημίσεων αναζήτησης με το Google Ads που λειτουργεί με σκοπό τη μεγιστοποίηση των αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών και των μετατροπών και την ελαχιστοποίηση του κόστους CPM, μαθαίνοντας τις ξεχωριστές παραδόσεις, την κουλτούρα και τις διαδικτυακές συμπεριφορές των καταναλωτών κάθε αγοράς.

Πώς να ξεκινήσετε

Κάθε δευτερόλεπτο πραγματοποιούνται 2,3 εκατομμύρια αναζητήσεις Google.1 Εξασφαλίστε την παρουσία σας στην αναζήτηση Google σε οποιαδήποτε παγκόσμια αγορά.

Το Google Ads διαθέτει δύο κύρια δίκτυα: το Δίκτυο αναζήτησης και το Δίκτυο προβολής. Το Δίκτυο αναζήτησης προσεγγίζει τους χρήστες όταν αυτοί ήδη αναζητούν συγκεκριμένα αγαθά ή υπηρεσίες που θέλουν να αγοράσουν. Το Δίκτυο προβολής σάς βοηθά να προσελκύσετε την προσοχή χρηστών σε προηγούμενες φάσεις του κύκλου αγοράς με μια ποικιλία μορφών διαφήμισης σε ολόκληρο τον ψηφιακό κόσμο. Δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας, όταν προγραμματίζετε μια παγκόσμια καμπάνια διαφημίσεων αναζήτησης.

2 Έρευνα και τοπική προσαρμογή

Σε ποιον απευθύνεστε;

Το Market Finder από την Google θα πρέπει να είναι η πρώτη σας σκέψη στην προσπάθεια εντοπισμού νέων παγκόσμιων αγορών που είναι κατάλληλες για την επιχείρησή σας. Έτσι, θα είστε έτοιμοι για επιτυχημένα αποτελέσματα, γνωρίζοντας ότι η επιχείρησή σας έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Σκεφτείτε ποια είναι η στρατηγική σας για την είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά.

 • Πρώτα, σε ποιον απευθύνεστε;
 • Ποια είναι η κύρια γλώσσα ομιλίας; Υπάρχουν σημαντικές διάλεκτοι;
 • Ποια είναι η διαδρομή του πελάτη και πώς γίνεται η αναζήτηση των συναφών προϊόντων στη δυνητική σας αγορά;

 • Πώς ανταποκρίνεται το κοινό στις διαφημίσεις για προϊόντα όπως τα δικά σας;
 • Ποιος είναι ο ανταγωνισμός;
 • Ποιο είναι το πολιτισμικό τοπίο και τι είναι σημαντικό για την αγορά σας;
 • Τι παρακινεί αυτούς τους καταναλωτές να κάνουν αγορές;

Καμπάνια "Μόνο Δίκτυο αναζήτησης" ή καμπάνια "Δίκτυο αναζήτησης με επιλογή προβολής";

Μια καμπάνια για το δίκτυο αναζήτησης αποτελεί καλή επιλογή αν:

 • θέλετε οι διαφημίσεις σας να εμφανίζονται κοντά στα αποτελέσματα αναζήτησης Google
 • θέλετε να προσεγγίσετε μόνο τους πελάτες που αναζητούν συγκεκριμένα το προϊόν ή την υπηρεσία σας

Μια καμπάνια τύπου "Δίκτυο αναζήτησης με επιλογή προβολής" σάς επιτρέπει να προσεγγίζετε πελάτες όταν επισκέπτονται ιστοτόπους σε ολόκληρο τον ιστό. Συνιστούμε στους νέους διαφημιζόμενους να ξεκινούν με μια καμπάνια "Δίκτυο αναζήτησης με επιλογή προβολής", η οποία προσφέρει μεγάλη ποικιλία πιθανών τοποθετήσεων για τις διαφημίσεις σας.

Δίκτυο αναζήτησης Δίκτυο αναζήτησης με επιλογή προβολής
Τοποθέτηση διαφήμισης Τυπική και Όλες οι λειτουργίες
Αποτελέσματα αναζήτησης Google
Ιστότοποι συνεργατών αναζήτησης
Τυπική και Όλες οι λειτουργίες
Αποτελέσματα αναζήτησης Google
Ιστότοποι συνεργατών αναζήτησης
Ιστότοποι Δικτύου προβολής Google
και YouTube
Μορφές διαφήμισης Τυπική
Διαφημίσεις με κείμενο*

Όλες οι λειτουργίες
Διαφημίσεις με κείμενο*
Διαφημίσεις Αγορών
Δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης
Διαφημίσεις εφαρμογών/ψηφιακού περιεχομένου

*Συμπεριλαμβάνεται η εισαγωγή λέξης-κλειδιού
Τυπική
Διαφημίσεις με κείμενο*

Όλες οι λειτουργίες
Διαφημίσεις με κείμενο*
Διαφημίσεις με εικόνα
Διαφημίσεις εργαλείου δημιουργίας διαφημίσεων προβολής
Διαφημίσεις εφαρμογών/ψηφιακού περιεχομένου

*Συμπεριλαμβάνεται η εισαγωγή λέξης-κλειδιού
Στόχευση Τυπική
Λέξεις-κλειδιά

Όλες οι λειτουργίες
Λέξεις κλειδιά
Μόνο λίστες επαναληπτικού μάρκετινγκ για αναζήτηση
Τυπική
Λέξεις-κλειδιά

Όλες οι λειτουργίες
Λέξεις-κλειδιά
Τοποθετήσεις
Μόνο λίστες επαναληπτικού μάρκετινγκ για αναζήτηση
Επιλογές κατηγορίας ιστοτόπων
Υποβολή προσφορών Τυπική και Όλες οι λειτουργίες
Μη αυτόματη και αυτόματη υποβολή προσφορών για το Δίκτυο αναζήτησης
Τυπική και Όλες οι λειτουργίες
Μη αυτόματη και αυτόματη υποβολή προσφορών για το Δίκτυο αναζήτησης
Αυτόματη υποβολή προσφορών για το Δίκτυο προβολής

Εάν χρησιμοποιούσατε καμπάνιες για το δίκτυο αναζήτησης και πρόκειται να αλλάξετε σε καμπάνιες "Δίκτυο αναζήτησης με επιλογή προβολής", ίσως παρατηρήσετε μια αύξηση στις μετατροπές (15% κατά μέσο όρο) σε υψηλότερο κόστος (15% στις περισσότερες περιπτώσεις).2

Η διεθνής δραστηριοποίηση έχει να κάνει με την προσαρμογή στην τοπική αγορά

Θα υλοποιείτε την καμπάνια διαφημίσεων αναζήτησης στην τοπική γλώσσα, απευθυνόμενοι στους ντόπιους και υποβάλλοντας προσφορές για τις τοπικές λέξεις-κλειδιά. Επομένως, η τοπική προσαρμογή και η προσαρμογή της στρατηγικής σας με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην τοπική αγορά είναι ουσιαστικής σημασίας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την τοπική προσαρμογή ιστοτόπου.

Συμβουλή

Δεδομένου ότι οι άλλες γλώσσες διαφέρουν σε μήκος από τα Αγγλικά, το Google Ads σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε επιπλέον χαρακτήρες για τον τίτλο και την περιγραφή για διαφημίσεις με στόχευση σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. (Απλώς επιλέξτε το πλαίσιο για το όριο χαρακτήρων στην καρτέλα διαφήμισης ενώ δημιουργείτε μια διαφήμιση.)

3 Τα στοιχεία της καμπάνιας σας για το δίκτυο αναζήτησης

Συνολικά, υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία σε μια καμπάνια για το δίκτυο αναζήτησης:

1. Ομάδες διαφημίσεων:

Κάθε καμπάνια σας περιέχει ομάδες διαφημίσεων. Δεν υπάρχει ελάχιστος ή μέγιστος αριθμός ομάδων διαφημίσεων στην καμπάνια σας, αλλά συνήθως είναι καλύτερο να είναι λίγες παρά πολλές, ειδικά για νέους διαφημιζόμενους, καθώς είναι πιο πρακτικό να μην έχετε πάρα πολλές ομάδες διαφημίσεων, λέξεις-κλειδιά, διαφημίσεις και σελίδες προορισμού που πρέπει να διαχειρίζεστε. Οι ομάδες διαφημίσεων περιέχουν τις λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται στις διαφημίσεις σας με κείμενο και κατευθύνουν τους χρήστες στη σελίδα προορισμού σας.

2. Λέξεις-κλειδιά:

Η Google συνιστά 5-20 λέξεις-κλειδιά με μεγάλη συνάφεια ανά ομάδα διαφημίσεων, το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τις καμπάνιες σας βάσει κλίμακας καθώς τις οργανώνετε και να εξακολουθείτε να προβάλλετε συναφείς διαφημίσεις στους χρήστες της αναζήτησης. Όταν ένας δυνητικός πελάτης πληκτρολογεί ένα ερώτημα αναζήτησης στο πλαίσιο αναζήτησης Google, αυτό αντιστοιχίζεται με μια λέξη-κλειδί, η οποία ενεργοποιεί τις διαφημίσεις σας με κείμενο (συνιστώνται 3-4 ανά ομάδα διαφημίσεων) και κατευθύνει τον δυνητικό πελάτη στη σχετική σελίδα προορισμού.

Συμβουλή

Μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας, όπως την τοποθεσία της, τον αριθμό τηλεφώνου ή επιπλέον συνδέσμους σε βάθος στον ιστότοπό σας, προσθέτοντας επεκτάσεις στις διαφημίσεις με κείμενο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επεκτάσεις διαφημίσεων.

Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να επεκτείνετε και να ενημερώσετε τις λέξεις-κλειδιά με βάση τους όρους αναζήτησης που συναντάτε στις αναφορές ερωτημάτων αναζήτησης και του Analytics. Παράλληλα, μπορείτε να τις δοκιμάζετε συνεχώς, για να εντοπίσετε με ακρίβεια ποιες έχουν την καλύτερη απόδοση. Έχετε υπόψη ότι η επιτυχημένη διαφήμιση αναζήτησης δεν αφορά την ποσότητα της επισκεψιμότητας, αλλά την ποιότητα. Το Εργαλείο λέξεων-κλειδιών του Google Ads απλοποιεί τη διαδικασία με τον προσδιορισμό των όγκων των λέξεων-κλειδιών και των επιπέδων ανταγωνισμού σε πολλές χώρες.

Συμβουλή

Να θυμάστε να προσαρμόζετε τοπικά τη μετάφραση των νέων λέξεων-κλειδιών που προσθέτετε σε βάθος χρόνου.

3. Αρνητικές λέξεις-κλειδιά:

Ένα άλλο βασικό στοιχείο σε μια καμπάνια υψηλής στόχευσης είναι να επιλέξετε σε τι δεν πρέπει να στοχεύει. Όταν επιλέγετε αρνητικές λέξεις-κλειδιά για καμπάνιες για το δίκτυο αναζήτησης, εντοπίστε όρους αναζήτησης οι οποίοι μοιάζουν με τις λέξεις-κλειδιά σας, αλλά που μπορεί να αφορούν αναζητήσεις πελατών για διαφορετικό προϊόν. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι διατηρείτε ένα κατάστημα οπτικών και πουλάτε φακούς επαφής, οι οποίοι συνήθως ονομάζονται απλώς "φακοί". Μπορείτε να προσθέσετε αρνητικές λέξεις-κλειδιά για όρους αναζήτησης όπως "φωτογραφικοί φακοί" και "επαναφορτιζόμενοι φακοί".

Αλλά επιλέξτε τις αρνητικές λέξεις-κλειδιά με προσοχή. Αν χρησιμοποιήσετε πάρα πολλές, οι διαφημίσεις σας μπορεί να προσεγγίζουν λιγότερους πελάτες.

Τύποι αρνητικών λέξεων-κλειδιών

Οι τύποι αρνητικής αντιστοίχισης λειτουργούν προσθέτοντας συνώνυμα, εκδοχές των λέξεων σε ενικό ή πληθυντικό αριθμό, ορθογραφικά λάθη και άλλες συναφείς παραλλαγές, εάν θέλετε να τις εξαιρέσετε. Για τις καμπάνιες για το δίκτυο αναζήτησης μπορείτε να χρησιμοποιείτε αρνητικές λέξεις-κλειδιά ευρείας αντιστοίχισης, ακριβούς αντιστοίχισης ή αντιστοίχισης φράσης.

Αρνητική ευρεία αντιστοίχιση

Για τις λέξεις-κλειδιά αρνητικής ευρείας αντιστοίχισης η διαφήμισή σας δεν θα εμφανίζεται, αν η αναζήτηση περιέχει όλους τους όρους της αρνητικής λέξης-κλειδιού, ακόμα και αν είναι σε διαφορετική σειρά. Η διαφήμισή σας μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζεται, αν η αναζήτηση περιέχει μόνο κάποιους από τους όρους λέξης-κλειδιού.

Παράδειγμα: παπούτσια για τρέξιμο

λέξεις-κλειδιά αρνητικής ευρείας αντιστοίχισης

Αρνητική ακριβής αντιστοίχιση

Για τις αρνητικές λέξεις-κλειδιά ακριβούς αντιστοίχισης η διαφήμισή σας δεν θα εμφανίζεται, αν η αναζήτηση περιέχει ακριβώς τους όρους της λέξης-κλειδιού με την ίδια σειρά χωρίς επιπλέον λέξεις. Η διαφήμισή σας μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζεται, αν η αναζήτηση περιέχει τους όρους της λέξης-κλειδιού με επιπλέον λέξεις.

Παράδειγμα: παπούτσια για τρέξιμο

λέξεις-κλειδιά αρνητικής ακριβούς αντιστοίχισης

Αρνητική αντιστοίχιση φράσης

Για τις λέξεις-κλειδιά αρνητικής αντιστοίχισης φράσης η διαφήμισή σας δεν θα εμφανίζεται, αν η αναζήτηση περιέχει ακριβώς τους όρους της λέξης-κλειδιού με την ίδια σειρά. Η αναζήτηση μπορεί να περιλαμβάνει επιπλέον λέξεις, αλλά η διαφήμιση δεν θα εμφανίζεται, εφόσον όλοι οι όροι λέξης-κλειδιού περιλαμβάνονται στην αναζήτηση με την ίδια σειρά.

Παράδειγμα: παπούτσια για τρέξιμο

λέξεις-κλειδιά αρνητικής αντιστοίχισης φράσης

Πότε μπορεί η διαφήμισή σας να εξακολουθεί να εμφανίζεται

Η διαφήμισή σας ενδέχεται να εξακολουθεί να εμφανίζεται σε αναζητήσεις ή σε σελίδες που περιέχουν κοντινές παραλλαγές των όρων των αρνητικών λέξεων-κλειδιών.

Η διαφήμισή σας μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζεται, όταν γίνονται αναζητήσεις για μια φράση που έχει περισσότερες από 10 λέξεις και η αρνητική λέξη-κλειδί βρίσκεται μετά τη δέκατη λέξη. Ας υποθέσουμε ότι η αρνητική λέξη-κλειδί είναι "έκπτωση". Η διαφήμισή σας εξακολουθεί να εμφανίζεται όταν κάποιος αναζητά "ωραία καθαρά δωμάτια ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες κοντά στην ακτή έκπτωση", επειδή η αρνητική λέξη-κλειδί είναι η 11η λέξη στη φράση. Από την άλλη πλευρά, όταν κάποιος αναζητά "ωραία καθαρά δωμάτια ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες στην ακτή έκπτωση", η διαφήμισή σας δεν θα εμφανίζεται επειδή η αρνητική λέξη-κλειδί είναι η 10η λέξη στη φράση.

4. Σελίδες προορισμού:

Η διαφήμιση με κείμενο θα περιέχει μια προσφορά ή μια παρότρυνση για δράση που θα κατευθύνει τους χρήστες στη σελίδα προορισμού σας. Σε αυτό το σημείο σταματά η επίδραση που έχει μια αποτελεσματική διαφήμιση και αναλαμβάνει η σελίδα προορισμού να επηρεάσει τους χρήστες να παραμείνουν στον ιστότοπο, να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο και να προβούν σε μετατροπές.

Η εμπειρία σελίδας προορισμού είναι η μέτρηση του Google Ads σχετικά με το πόσο καλά, γρήγορα και αποτελεσματικά παρέχει ο ιστότοπός σας αυτά που αναζητούν οι χρήστες που κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας. Η εμπειρία που προσφέρετε επηρεάζει την κατάταξη διαφήμισης, το CPC και τη θέση σας στη δημοπρασία διαφήμισης. Αν οι διαφημίσεις σας οδηγούν προς ιστοτόπους που παρέχουν κακή εμπειρία χρήστη, ενδέχεται να εμφανίζονται λιγότερο συχνά (ή και καθόλου).

Δύο κρίσιμοι παράγοντες για καλά αποτελέσματα:

Συναφές, ποιοτικό περιεχόμενο

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο το οποίο περιλαμβάνει τις λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις για τις οποίες θέλετε να εμφανίζεται η σελίδα σας στην κατάταξη. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το περιεχόμενο συνδέεται ξεκάθαρα και άμεσα με τη διαφήμισή σας και εστιάζει στην ενθάρρυνση των χρηστών να λάβουν την πιο επιθυμητή ενέργεια μετατροπής.

Φιλικότητα προς κινητά

Για πρώτη φορά, τον Οκτώβριο του 2016, τα κινητά και τα tablet αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος της χρήσης του διαδικτύου παγκοσμίως (51,3%), σε σύγκριση με 48,7% από υπολογιστές.3 Συνεπώς, η επανάσταση των κινητών συσκευών δεν έρχεται, είναι ήδη εδώ. Πλέον, αν οι χρήστες κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση από το smartphone και μεταφερθούν σε μια σελίδα προορισμού που είναι δυσανάγνωστη και δύσχρηστη, είναι πολύ πιθανό ότι θα μεταβούν γρήγορα σε έναν άλλον ιστότοπο πιο φιλικό προς κινητά.

4 Υλοποίηση

Πώς να γράψετε μια αποτελεσματική διαφήμιση

Όταν το ζητούμενο είναι το κείμενο της διαφήμισής σας, η Google σας παρέχει ορισμένες προτάσεις. Αλλά καλό είναι να σκέφτεστε πάντα τι ακριβώς θέλετε να πείτε εκ των προτέρων. Πώς αποφασίζετε, λοιπόν, τι είναι αυτό που κάνει μια διαφήμιση καλή για την επιχείρησή σας; Ακολουθούν 3 ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας κάθε φορά, και να καθορίζετε τις απαντήσεις, πριν από τη δημιουργία μιας διαφήμισης:

 • Τι μπορώ να προσφέρω;
 • Τι θέλω να επιτύχω;
 • Ποιοι είναι οι πελάτες μου;

Με αυτές τις απαντήσεις έτοιμες, ορίστε οι συμβουλές μας για τη σύνταξη επιτυχημένων διαφημίσεων.

Επισημάνετε τι είναι αυτό που κάνει την επιχείρηση, το προϊόν ή την προσφορά σας να ξεχωρίζει

Προσφέρετε ειδικά στοιχεία μενού; Μεγάλη ποικιλία προϊόντων; Πείτε το. Επισημάνετε τα χαρακτηριστικά που κάνουν την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Συμπεριλάβετε τιμές, προσφορές και αποκλειστικότητες

Αν προσφέρετε κάτι ιδιαίτερο, φροντίστε να το δουν οι πελάτες σας. Συνήθως, οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση για να αποφασίσουν για κάτι. Δώστε τους αυτό που χρειάζονται, για να τους βοηθήσετε να πάρουν την απόφασή τους.

Πείτε στους πελάτες σας τι μπορούν να κάνουν

Πουλάτε; Πείτε τους ότι μπορούν να αγοράσουν. Έχετε κάποια προσφορά; Θέλουν να την πάρουν. Έντονες φράσεις όπως Καλέστε σήμερα, Αγοράστε ή Κλείστε ένα ραντεβού, υποδεικνύουν στους πελάτες σας τι μπορούν να περιμένουν, όταν βλέπουν τη διαφήμισή σας.

Συμπεριλάβετε σχετικές φράσεις αναζήτησης στο δημιουργικό σας

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στην επικεφαλίδα και τις γραμμές περιγραφής του δημιουργικού σας. Αυτό μπορεί να προσελκύσει την προσοχή των ανθρώπων που αναζήτησαν λέξεις σχετικές με την επιχείρησή σας και δείχνει ότι η διαφήμισή σας είναι σχετική με αυτό που θέλουν.

Ταιριάξτε τη διαφήμιση με τον ιστότοπό σας

Βεβαιωθείτε ότι οι προωθήσεις ή τα προϊόντα της διαφήμισής σας αναφέρονται και στον ιστότοπό σας. Αν οι επισκέπτες δεν βρουν αυτό που περιμένουν να δουν, όταν φτάσουν στον ιστότοπό σας, μπορεί να αποχωρήσουν.

Πειραματιστείτε

Δημιουργήστε τρεις έως τέσσερις διαφημίσεις για κάθε ομάδα διαφημίσεων και χρησιμοποιήστε διαφορετικά μηνύματα για την καθεμία, για να διαπιστώσετε ποια αποφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Το Google Ads εναλλάσσει αυτόματα τις διαφημίσεις, ώστε αυτές που έχουν την υψηλότερη απόδοση να εμφανίζονται συχνότερα.

Ελέγξτε προσεκτικά το δημιουργικό για τυχόν συνήθη λάθη

Προκειμένου να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα όλων των διαφημίσεων, κάθε διαφήμιση πρέπει να ικανοποιεί υψηλά επαγγελματικά και συντακτικά πρότυπα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν, μεταξύ άλλων, ορθογραφικά λάθη, εσφαλμένη γραμματική, περιττά κενά, ανορθόδοξη χρήση κεφαλαίων ή ασαφή URL.

Προσελκύστε πελάτες που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές

Δημιουργήστε διαφημίσεις οι οποίες απευθύνονται σε χρήστες κινητών συσκευών, χρησιμοποιώντας ως σελίδα προορισμού την έκδοση για κινητές συσκευές του ιστοτόπου σας και παρέχοντας ειδικές προσφορές, κατάλληλες για κοινό που χρησιμοποιεί κινητές συσκευές. Έχετε υπόψη ότι οι διαφημίσεις με κείμενο ενδέχεται να έχουν διαφορετική εμφάνιση σε κινητά.

Τι να αποφύγετε
 • υπερβολικές δηλώσεις (δηλώσεις που δεν μπορείτε να υποστηρίξετε με δεδομένα) π.χ. "το καλύτερο που μπορείτε να αγοράσετε"
 • τη χρήση κεφαλαίων σε όλο το κείμενο
 • πολλά (ή οποιαδήποτε) θαυμαστικά
 • την έκφραση "Κάντε κλικ εδώ". Χρησιμοποιήστε μια διαφορετική παρότρυνση για δράση όπως "Αγοράστε τώρα"
 • Διαφορετικό URL προβολής από το URL προορισμού
Ποιο είναι το όριο χαρακτήρων για κάθε διαφήμιση;

Μια διαφήμιση με κείμενο στην Αναζήτηση Google έχει τρία μέρη: κείμενο επικεφαλίδας, URL προβολής και κείμενο περιγραφής.

Πεδίο Μέγιστο μήκος
Επικεφαλίδα 1 30 χαρακτήρες
Επικεφαλίδα 2 30 χαρακτήρες
Περιγραφή 80 χαρακτήρες
Διαδρομή (2) 15 χαρακτήρες για τη καθεμία
Πώς βλέπουν οι χρήστες τη διαφήμισή σας

Σε υπολογιστές, tablet και smartphone, αν οι λέξεις που πληκτρολογούν οι χρήστες στο Google αντιστοιχούν στις λέξεις-κλειδιά σας, η διαφήμισή σας μπορεί να εμφανιστεί πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Πληρώνετε μόνο όταν οι χρήστες κάνουν κλικ, είτε για να προβάλουν τον ιστότοπό σας είτε για να καλέσουν την επιχείρησή σας. Με πάνω από εκατό δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google κάθε μήνα4, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες σας θα προσέξουν την επωνυμία σας, θα εξετάσουν τα προϊόντα που προσφέρετε και θα προβούν σε κάποια ενέργεια.

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις της καμπάνιας σας

Μέσω των ρυθμίσεων καμπάνιας, μπορείτε να προσαρμόσετε την καμπάνια στις ανάγκες σας. Οι ρυθμίσεις που επιλέγετε θα ισχύουν για όλες τις διαφημίσεις στην ίδια καμπάνια.

Ρύθμιση Περιγραφή Αναφορές
Όνομα καμπάνιας Καταχωρίστε ένα όνομα για την καμπάνια σας. Παρόλο που το Google Ads καταχωρίζει ένα προεπιλεγμένο όνομα για την καμπάνια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα που περιγράφει με σαφήνεια το θέμα της καμπάνιας, προκειμένου να μπορείτε να την εντοπίζετε εύκολα στον λογαριασμό σας. Το όνομα της καμπάνιας δεν είναι ορατό στους πελάτες.
Τύπος καμπάνιας Ο τύπος καμπάνιας που επιλέγετε προσαρμόζει τη ρύθμιση της καμπάνιας ανάλογα με τους στόχους σας. Μπορείτε να επιλέξετε Μόνο Δίκτυο αναζήτησης ή Δίκτυο αναζήτησης με επιλογή προβολής. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξετε έναν δευτερεύοντα τύπο καμπάνιας. Αν προτιμάτε μια πιο απλή επισκόπηση των επιλογών της καμπάνιας σας και των λειτουργιών, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τον δευτερεύοντα τύπο καμπάνιας Τυπική. Επιλέξτε Όλες οι λειτουργίες, αν θέλετε να βλέπετε τα πάντα σχετικά με τις επιλογές καμπάνιας και λειτουργιών. Μάθετε σχετικά με την επιλογή του τύπου καμπάνιας που είναι κατάλληλος για εσάς
Δίκτυα Η ρύθμιση Δίκτυα υποδεικνύει πού θέλετε να εμφανίζεται η διαφήμισή σας βάσει του τύπου καμπάνιας που επιλέγετε. Για παράδειγμα, με το Δίκτυο αναζήτησης Google η διαφήμισή σας μπορεί να εμφανίζεται σε ιστοτόπους αναζήτησης Google, καθώς και σε ιστοτόπους αναζήτησης εκτός Google (όπως το CNN) που συνεργάζονται με την Google για την εμφάνιση διαφημίσεων αναζήτησης, οι οποίοι ονομάζονται συνεργάτες αναζήτησης.
Συσκευές Οι καμπάνιες στοχεύουν όλους τους τύπους συσκευών: υπολογιστές, tablet και κινητές συσκευές. Αργότερα, μπορείτε να επιλέξετε να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις για διαφορετικές συσκευές. Μάθετε σχετικά με τους τύπους διαφημίσεων για κινητά
Τοποθεσίες και γλώσσες Οι διαφημίσεις της καμπάνιας σας είναι κατάλληλες για εμφάνιση σε πελάτες που βρίσκονται στις στοχευμένες γεωγραφικές τοποθεσίες ή σε πελάτες που έχουν επιλέξει τη στοχευμένη γλώσσα σας ως γλώσσα του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούν. Συνιστούμε να επιλέξετε τη γλώσσα στην οποία εξυπηρετείτε τους πελάτες σας. Μάθετε σχετικά με τη γεωγραφική στόχευση και τη στόχευση γλώσσας
Υποβολή προσφορών και προϋπολογισμός Επιλέξτε να ορίσετε με μη αυτόματο τρόπο τις προσφορές για κλικ στις διαφημίσεις σας ή επιτρέψτε στο Google Ads να το κάνει για εσάς. Ανάλογα με τον τύπο καμπάνιας που έχετε επιλέξει, ενδέχεται να εμφανίζονται επιπλέον επιλογές υποβολής προσφορών για να επιλέξετε.

Η στρατηγική προσφοράς ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο πληρώνετε για την αλληλεπίδραση των χρηστών με τις διαφημίσεις σας. Το όριο προσφοράς είναι το μέγιστο ποσό που θα χρεώνεστε ανά κλικ για τις διαφημίσεις μιας ομάδας διαφημίσεων. Ο προϋπολογισμός είναι το μέσο ποσό που θέλετε να δαπανάτε κάθε ημέρα για την καμπάνια σας. Ο προϋπολογισμός που θα επιλέξετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και μπορείτε να τον προσαρμόζετε όποτε θέλετε.
Μάθετε πώς να ορίζετε τις προσφορές και τον προϋπολογισμό σας
Επεκτάσεις διαφημίσεων Συμπεριλάβετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες στις διαφημίσεις σας, όπως πληροφορίες τοποθεσίας, συνδέσμους προς σελίδες στον ιστότοπό σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Μάθετε πώς να βελτιώσετε τις διαφημίσεις χρησιμοποιώντας επεκτάσεις
Επιπλέον ρυθμίσεις Ακολουθούν ορισμένες επιπλέον προαιρετικές λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε την καμπάνια σας:

Προγραμματισμός: Ορίστε ημερομηνία έναρξης και λήξης για την καμπάνια.

Προγραμματισμός διαφημίσεων: Επιλέξτε συγκεκριμένες ημέρες ή ώρες της εβδομάδας κατά τις οποίες θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας.

Προβολή διαφημίσεων: Από προεπιλογή, το Google Ads εμφανίζει τις διαφημίσεις σας, όταν έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσουν σε κλικ ή μετατροπές. Μπορείτε, ωστόσο, να επιλέξετε πιο ομοιόμορφη εμφάνιση των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον προγραμματισμό διαφημίσεων
Ορίστε τη στόχευση γλώσσας στην καμπάνια σας

Για να έχουν οι χρήστες μια καλή εμπειρία, εάν η καμπάνια σας για το δίκτυο αναζήτησης πρόκειται να προβάλλεται σε πολλές γλώσσες, ρυθμίστε μια καμπάνια για κάθε γλώσσα. Στην Ελβετία, για παράδειγμα, οι 3 καμπάνιες σας θα πρέπει να στοχεύουν:

 • τα Γαλλικά, με τις γαλλικές λέξεις-κλειδιά και τις διαφημίσεις να κατευθύνουν σε μια σελίδα προορισμού στα Γαλλικά
 • τα Ιταλικά, με τις ιταλικές λέξεις-κλειδιά και τις διαφημίσεις να κατευθύνουν σε μια σελίδα προορισμού στα Ιταλικά
 • τα Γερμανικά, με τις γερμανικές λέξεις-κλειδιά και τις διαφημίσεις να κατευθύνουν σε μια σελίδα προορισμού στα Γερμανικά

Η Google θα εντοπίσει την προτίμηση γλώσσας του χρήστη και θα εμφανίσει την πιο σχετική διαφήμιση.

Συμβουλή

Να θυμάστε να λαμβάνετε υπόψη τις παραλλαγές που υπάρχουν στην ίδια γλώσσα, όπως τα Ισπανικά Ευρώπης σε σχέση με τα Ισπανικά Λατινικής Αμερικής.

5 Ορίστε στόχους, μετρήστε, μάθετε και αναπτυχθείτε

Δημιουργήσατε τη διαφήμισή σας, η οποία είναι ενεργοποιημένη και προβάλλεται. Το επόμενο βήμα σας είναι να βρείτε ποια είναι η απόδοσή της. Ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσετε είναι η παρακολούθηση στατιστικών στοιχείων, όπως είναι τα κλικ, οι εμφανίσεις και η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να αναλογιστείτε τι θέλετε να πετύχετε με την καμπάνια σας, ώστε να εστιάσετε στα στατιστικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.

Εάν κάνετε τα πρώτα σας βήματα στην παρακολούθηση απόδοσης, ξεκινήστε κάνοντας κλικ στην καρτέλα Καμπάνιες στον λογαριασμό σας Google Ads. Οι πίνακες στατιστικών στις καρτέλες Διαφημίσεις και Λέξεις-κλειδιά κάτω από την καρτέλα Καμπάνιες παρέχουν μια πλήρη, προσαρμόσιμη προβολή όλων των δεδομένων σας. Μπορείτε να διατηρήσετε την απλή μορφή της αναφοράς ή να εντρυφήσετε περισσότερο, εάν θέλετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες για την επιτυχία των καμπανιών σας.

Ορίστε στόχους καμπάνιας

Μπορείτε να επιλέξετε στόχους για την καμπάνια σας βάσει των ενεργειών που θέλετε να πραγματοποιήσουν οι πελάτες: για παράδειγμα, αύξηση των πωλήσεων, δημιουργία δυνητικών πελατών ή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στόχους, το Google Ads σας παρέχει προτάσεις για λειτουργίες και ρυθμίσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να τους πετύχετε. Φυσικά, όλες οι ρυθμίσεις και λειτουργίες καμπάνιας εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες σε σας, ανεξάρτητα από τους στόχους που επιλέγετε αυτήν τη στιγμή, επομένως μπορείτε να τους αλλάξετε ανά πάσα στιγμή.

Αφού αρχίσουν να προβάλλονται οι διαφημίσεις σας, θα λαμβάνετε αναφορές για να δείτε την απόδοσή τους και να κάνετε τις ανάλογες προσαρμογές. Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε διαφορετικές διαφημίσεις, για να δείτε ποιες έχουν καλύτερη απόδοση.

Συμβουλή

Κάθε φορά που θέλετε να βελτιώσετε τον λογαριασμό σας, αντί να δημιουργείτε νέες διαφημίσεις, λέξεις-κλειδιά, ομάδες διαφημίσεων και καμπάνιες, μπορείτε απλά να τις αντιγράψετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντιγράψετε μια υπάρχουσα καμπάνια, για να τη χρησιμοποιήσετε ως πρότυπο για μια νέα καμπάνια. Μπορείτε, επίσης, να αντιγράψετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών από μια ομάδα διαφημίσεων σε μια άλλη, έτσι ώστε να συντομεύσετε τον χρόνο δημιουργίας της λίστας λέξεων-κλειδιών της νέας ομάδας διαφημίσεων.

Παρακολουθήστε τα κλικ, τις εμφανίσεις και την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων

Για να σας βοηθήσουμε να λαμβάνετε εύχρηστα δεδομένα παρακολούθησης για τις διαφημίσεις σας που προβάλλονται στο Δίκτυο αναζήτησης, προτείνουμε να παρακολουθείτε τα κλικ, τις εμφανίσεις και ειδικά την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) των διαφημίσεων και των λέξεων-κλειδιών σας. Το CTR αντιστοιχεί στο ποσοστό των χρηστών που έκαναν κλικ στη διαφήμισή σας αφού την είδαν. Παρακολουθώντας το, μπορείτε να διασφαλίζετε ότι οι διαφημίσεις και οι λέξεις-κλειδιά που διαθέτετε είναι ελκυστικές στους πελάτες σας. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα στατιστικά στοιχεία στις στήλες του πίνακα στατιστικών στοιχείων του λογαριασμού σας. Εάν οι στήλες δεν εμφανίζονται, κάντε κλικ στο κουμπί Στήλες και επιλέξτε αυτές που θέλετε να ενεργοποιήσετε.

Ζώνες ώρας και νομίσματα

Εάν η ζώνη ώρας στη νέα χώρα των εξαγωγών σας είναι μπροστά ή πίσω, ορίστε τον λογαριασμό σας στην τοπική ζώνη ώρας. Επίσης, αν δεν είστε διαθέσιμοι τα σαββατοκύριακα ή τις αργίες, χρησιμοποιήστε τους αυτοματοποιημένους κανόνες του Google Ads. Για να αποφύγετε τις διακυμάνσεις των νομισματικών ισοτιμιών, καλό είναι να πληρώνετε τους λογαριασμούς στο τοπικό νόμισμα.

Η δυναμική επιλογή

Επιλέξτε τη Δυναμική αναζήτηση του Google Ads, για να απολαμβάνετε συνεπή, στοχευμένη κάλυψη του ιστοτόπου σας σε κάθε παγκόσμια αγορά στην οποία θέλετε να εισέλθετε, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργείτε μεγάλες λίστες λέξεων-κλειδιών για κάθε μεμονωμένη σειρά προϊόντων ή να αλλάζετε τον ιστότοπό σας. Οι δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης λειτουργούν με τη σάρωση του κειμένου των υφιστάμενων ιστοτόπων σας και την προβολή διαφημίσεων στο Google, όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί έναν όρο αναζήτησης που αντιστοιχεί στον ιστότοπό σας. Λειτουργούν καλύτερα για ιστοτόπους με σελίδες προορισμού με μεγάλο όγκο ή πλούσιο περιεχόμενο και με περιεχόμενο ιστοτόπου που δεν ενημερώνεται συχνά.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

6 Πηγές