Η Zervant αυξάνει τη διεθνή βάση χρηστών της κατά 200% σε έναν χρόνο με την Google

Μάθετε πώς ένας συνδυασμός εργαλείων της Google συνέβαλε στην επιτυχία της Zervant

Στόχοι

  • Διεθνής ανάπτυξη
  • Ραγδαία αύξηση της παγκόσμιας βάσης χρηστών

Προσέγγιση

  • Χρήση του Google Ads για αναζήτηση, προβολή, επαναληπτικό μάρκετινγκ, δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης και διαφημιστικές προσφορές Gmail
  • Αξιοποίηση του Google Analytics, του Βαρόμετρου καταναλωτών και του Google Trends για αποκόμιση insight σχετικά με διάφορες αγορές και βελτίωση της εστίασης

Αποτελέσματα

  • Ραγδαία επέκταση από μία σε επτά αγορές
  • Τριπλασιασμός της βάσης χρηστών σε 12 μήνες
  • 70% όλης της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο προέρχεται από την αναζήτηση

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού τιμολόγησης Zervant βοηθάει μικρές επιχειρήσεις με τη δημιουργία και αποστολή τιμολογίων στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε μορφή. Με έδρα στη Φινλανδία, η εταιρεία εστιάζει στην επέκταση της βάσης χρηστών της διεθνώς. Δείτε πώς η Google συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων διεθνούς επέκτασης της Zervant.

Από την αρχή, η κύρια στρατηγική της Zervant, μιας επιχείρησης με έδρα σε μια χώρα με πληθυσμό μόλις 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν να επεκταθεί διεθνώς και να δραστηριοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύ γρήγορα επεκτάθηκε από μία αγορά σε επτά, με εστίαση στην εξασφάλιση διεθνών χρηστών.

"Η Φινλανδία είναι μικρή. Αν προέρχεσαι από μια μικρή αγορά, πρέπει να δραστηριοποιηθείς και σε άλλες χώρες", εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Mattias Hansson. "Επιλέξαμε συγκεκριμένες αγορές, αρχικά ξεκινήσαμε με τη Σουηδία και μετά επεκταθήκαμε στην Κεντρική Ευρώπη, όπου είναι δυνατό να εξυπηρετούμε αρκετές αγορές με το ίδιο προϊόν".

Η αξία του Google Ads αποδείχθηκε ανεκτίμητη για την επίτευξη αυτής της γρήγορης παγκόσμιας επέκτασης. Η Zervant χρησιμοποιεί το Google Ads για αναζήτηση, προβολή, επαναληπτικό μάρκετινγκ, δυναμικές διαφημίσεις αναζήτησης και διαφημιστικές προσφορές Gmail. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους, λέει ο διευθυντής μάρκετινγκ Matias Vahtola: "Έχουμε καταφέρει να τριπλασιάσουμε τη βάση χρηστών μας από 30.000 σε περισσότερους από 100.000 μέσα σε έναν χρόνο και μεγάλο μέρος από τα εύσημα ανήκει στην Αναζήτηση Google. Καταλάβαμε ότι αυτός είναι ο τρόπος για να επιτύχουμε την ανάπτυξη που θέλουμε. Μπορείς να δεις τα αποτελέσματα αμέσως και να μετρήσεις τα πάντα".

Το Google Ads έχει, επίσης, αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό κανάλι για την κλιμάκωση του μάρκετινγκ της Zervant. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία τοποθετεί πλέον περίπου το 70% του προϋπολογισμού της για το μάρκετινγκ στο Google Ads, εκ του οποίου σχεδόν το 80% επικεντρώνεται στις διεθνείς αγορές. "Δεδομένης της κατάστασης στην αγορά, είναι σημαντικό να επεκτεινόμαστε πολύ γρήγορα, διπλασιάζοντας ή τριπλασιάζοντας τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε", λέει ο Hansson. "Έχουμε δοκιμάσει πολλά διαφορετικά κανάλια, αλλά το διαδίκτυο είναι το μόνο αποτελεσματικό για τον τομέα μας".

Ωστόσο, για διαφορετικές αγορές απαιτούνται διαφορετικές προσεγγίσεις, οπότε η Zervant χρησιμοποιεί το Google Analytics για την προώθηση των διαφημίσεών της ανάλογα με την αγορά. Το Google Analytics παρέχει στη Zervant πολύτιμα στοιχεία βάσει της δραστηριότητας των χρηστών στον ιστότοπό της, ενώ το Βαρόμετρο καταναλωτών και το Google Trends της επιτρέπουν να αναλύει τη συμπεριφορά και τα ενδιαφέροντα των καταναλωτών. Τέλος, οι δοκιμές A/B τη βοηθούν να προσδιορίζει τις καλύτερες προσεγγίσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας. "Γνωρίζουμε ποιες πηγές αποφέρουν επισκεψιμότητα καλής ποιότητας και ποιες όχι", εξηγεί ο Vahtola. "Βάσει αυτών των δεδομένων, μπορούμε να εστιάζουμε εκεί όπου υπάρχει καλή απόδοση".

Φυσικά, η επίτευξη των φιλόδοξων στόχων ανάπτυξης της Zervant δεν θα ήταν εφικτή χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα αποτελέσματα, και η Google προσφέρει την απαραίτητη προβολή. "Μετράμε τα πάντα, από τα κλικ στις διαφημίσεις μέχρι τις μετατροπές και την αξία χρόνου ζωής πελάτη", λέει ο Vahtola. "Έχουμε πραγματικά καλή προβολή στο Google. Συνολικά, έχουμε διαπιστώσει ότι σχεδόν το 70% της επισκεψιμότητας προέρχεται από την αναζήτηση, τόσο την οργανική όσο και την πληρωμένη, και είναι εύκολο να δούμε πόσα έσοδα μας αποφέρει".

"Η πλατφόρμα του Google Ads είναι χρήσιμη, αν πουλάς οτιδήποτε, από υπηρεσίες μέχρι προϊόντα", προσθέτει ο Vahtola. "Κάθε επιχείρηση θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει δοκιμές, για να δει τι αποτελέσματα μπορεί να εξασφαλίσει".

"Έχουμε καταφέρει να τριπλασιάσουμε τους χρήστες μας σε έναν χρόνο, από 30.000 σε πάνω από 100.000 και μεγάλο μέρος από τα εύσημα ανήκει στην Αναζήτηση Google". Matias Vahtola, διευθυντής μάρκετινγκ, Zervant