Η Yousician προσεγγίζει επίδοξους μουσικούς παγκοσμίως με τη βοήθεια της Google

Πώς το YouTube και το TrueView βοήθησαν τη Yousician να καταδείξει τη χαρά της μουσικής σε ένα παγκόσμιο κοινό

Στόχοι

  • Προσέγγιση παγκόσμιου κοινού αγγλόφωνων χρηστών που ενδιαφέρονται να μάθουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο
  • Χρήση βίντεο για να εξηγήσει τι είναι το Yousician, να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα επωνυμίας και να αυξήσει τις εγκαταστάσεις
  • Επέκταση της διεθνούς βάσης χρηστών του Yousician

Προσέγγιση

  • Χρήση του YouTube για διεθνή στόχευση διαφημίσεων σε αγγλόφωνους χρήστες, με χρήση των καμπανιών διαφημίσεων TrueView για προώθηση εφαρμογής
  • Συνεργασία με την Google για τον καθορισμό των καλύτερων μεθόδων στόχευσης
  • Βελτίωση της στόχευσης διαφημίσεων με συχνές δοκιμές και μετρήσεις

Αποτελέσματα

  • Απόκτηση πελατών σε περισσότερες από 50 χώρες με τη βοήθεια των διαφημίσεων στο YouTube
  • Επιτυχής κλιμάκωση των καμπανιών σε παγκόσμιο κοινό
  • Διασφάλιση 136% περισσότερων εγκαταστάσεων της εφαρμογής σε έξι μήνες με μόλις 55% μεγαλύτερη επένδυση
  • Επίτευξη 40 εκατομμυρίων λήψεων σε δύο χρόνια

Ο στόχος της φινλανδικής εταιρείας Yousician είναι να βρει χρήστες ανά τον κόσμο που θέλουν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο και να τους παροτρύνει να συνεχίσουν να εξασκούνται μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας της μουσικής εκπαίδευσης και των αντίστοιχων εφαρμογών της για κινητά. Η Yousician καθιστά την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μια απολύτως διαδραστική εμπειρία μέσω κινητών και βίντεο. Συνεπώς, η εταιρεία χρησιμοποιεί το YouTube και το TrueView για προώθηση εφαρμογών της Google, έχοντας έως τώρα αποκτήσει πελάτες σε περισσότερες από 50 χώρες.

Η Yousician κυκλοφόρησε το κύριο προϊόν της στα Windows το 2014, ενώ ακολούθησαν οι εφαρμογές για κινητά για Android και για Apple. Η Yousician συνεργάστηκε με την Google για τη στρατηγική του μάρκετινγκ για κινητά και μόλις σε δύο χρόνια ξεπέρασε τις 40 εκατομμύρια λήψεις και στα δύο app store, ενώ οι εγκαταστάσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 136% μόλις στους έξι πρώτους μήνες.

Οι καμπάνιες TrueView για προώθηση εφαρμογής έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία. "Ο στόχος μας είναι να βρούμε άτομα που έχουν κίνητρο να μάθουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο και να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουν το κίνητρό τους, ώστε να συνεχίσουν να εξασκούνται και να γίνουν καλύτεροι μουσικοί", δηλώνει ο Miika Kenttämies, διευθυντής τμήματος Απόκτησης Xρηστών. "Οι καμπάνιες προώθησης εφαρμογής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρούμε αυτούς τους χρήστες τη στιγμή που είναι πιο αφοσιωμένοι, δηλαδή όταν περιηγούνται στο διαδίκτυο με τις κινητές συσκευές τους".

Η αξία του Yousician γίνεται περισσότερο αντιληπτή στην πράξη, για τον λόγο αυτό η επιχείρηση κάνει εκτεταμένη χρήση του TrueView για καμπάνιες προώθησης εφαρμογής στο YouTube. "Είναι πολύ πιο δύσκολο να εξηγήσεις πώς λειτουργεί το Yousician σε ένα στατικό banner σε σχέση με ένα βίντεο", εξηγεί ο Miika. "Το βίντεο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξηγήσουμε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τι κάνει το Yousician, και το YouTube είναι το κατάλληλο μέρος για να το κάνουμε αυτό".

Με μια δωρεάν έκδοση της εφαρμογής με δυνατότητα λήψης σε Android iOS, το βασικό στοιχείο για τη μέτρηση της επιτυχίας του Yousician είναι ο αριθμός των συνδρομών με χρέωση. Η στόχευση διαφημίσεων βελτιώνεται με συνεχείς δοκιμές και μέτρηση των καμπανιών και με τη συνεχή εναλλαγή διαφορετικών εκδόσεων δημιουργικού για τη δοκιμή διαφορετικών μηνυμάτων μάρκετινγκ για κινητά.

Φυσικά, οι διαφημίσεις πρέπει, επίσης, να στοχεύουν το κατάλληλο κοινό. Με το TrueView, η Yousician μπορεί όχι μόνο να τοποθετεί τις διαφημίσεις της στα πιο συναφή μέρη συγκεκριμένα για το διεθνές αγγλόφωνο κοινό της, αλλά και να διασφαλίζει ότι αυτές οι διαφημίσεις προβάλλονται μόνο από άτομα που θέλουν όντως να τις δουν.

Τα δεδομένα καμπάνιας που παρέχει το YouTube έχουν επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω διεθνή επέκταση της Yousician, επικυρώνοντας τις τακτικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί και βελτιώνοντας την κατανόηση της συμπεριφοράς των χρηστών. Αυτό έχει επιτρέψει στην εταιρεία να διαθέσει σε κλίμακα ένα ουσιαστικά εξειδικευμένο προϊόν σε μια παγκόσμια αγορά. "Είναι σημαντικό για έναν προγραμματιστή εφαρμογών να γνωρίζει ποιο είναι το κοινό του", δηλώνει ο Miika. "Το θέμα δεν είναι να τοποθετείς κάπου μια διαφήμιση, αλλά να την τοποθετείς μπροστά στους κατάλληλους χρήστες".

Με αύξηση 136% στις εγκαταστάσεις εφαρμογής μέσα στους πρώτους έξι μήνες και με αύξηση κόστους μόλις κατά 55%, φαίνεται ότι η προσέγγιση της Yousician σίγουρα αποδίδει. Αυτήν την στιγμή, η εταιρεία έχει πελάτες σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Ο διευθύνων σύμβουλος Chris Thur είναι σαφής ως προς τον ρόλο του YouTube στην ανάπτυξη της Yousician: "Το YouTube έχει πολύ καλά αποτελέσματα για εμάς. "Παρέχει μια ελκυστική εμπειρία στους θεατές, ενώ μας προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο για να αφηγηθούμε την ιστορία μας σε άτομα που επιθυμούν διακαώς να μάθουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο".

"Είναι σημαντικό για έναν προγραμματιστή εφαρμογών να γνωρίζει ποιο είναι το κοινό του. Το θέμα δεν είναι να τοποθετείς κάπου μια διαφήμιση, αλλά να την τοποθετείς μπροστά στους κατάλληλους χρήστες". Miika Kenttämies, διευθυντής τμήματος Απόκτησης Xρηστών, Yousician