Η Ultra Plast επεκτείνεται σε 10 νέες ευρωπαϊκές αγορές

Η ιστορία επιτυχίας της επέκτασης στην Ευρώπη μιας οικογενειακής επιχείρησης με τη βοήθεια του Google Ads

Στόχοι

 • Να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες
 • Να βρει και να αξιοποιήσει γρήγορα νέες αγορές
 • Να ξεκινήσει τις πωλήσεις απευθείας σε πελάτες στο διαδίκτυο
 • Να εξασφαλίσει σημαντική ανάπτυξη, μέσω πωλήσεων στο διαδίκτυο

Προσέγγιση

 • Έμαθε από μόνη της να χρησιμοποιεί το Google Ads
 • Εντόπισε διεθνείς ευκαιρίες και επέκτεινε τη στρατηγική της με Αναζήτηση και δυναμικό επαναληπτικό μάρκετινγκ
 • Αφιέρωσε το 100% του προϋπολογισμού μάρκετινγκ στο Google Ads
 • Χρησιμοποίησε το Merchant Centre

Αποτελέσματα

 • Επεκτάθηκε σε 10 ευρωπαϊκές αγορές σε 3 χρόνια, χρησιμοποιώντας το Google Ads
 • Κατέγραψε αύξηση εσόδων 50% έναντι του προηγούμενου έτους
 • Χρησιμοποίησε τη στρατηγική της στο Google Ads, για να πωλήσει περισσότερα προϊόντα σε 10 νέες αγορές μέσα σε διάστημα μηνών και όχι ετών
 • Αύξησε τα έσοδά της κατά 37%, με έναν ανασχεδιασμένο ιστότοπο

Η Ultra Plast είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που κατασκευάζει μπαγκαζιέρες οροφής αυτοκινήτων με εγχώρια αγορά την ανατολική Σλοβακία. Η εταιρεία επαναπροσδιόρισε τις δραστηριότητές της με τη βοήθεια του Google Ads και σήμερα απολαμβάνει την επιτυχία σε 10 ευρωπαϊκές αγορές.

Η διάσωση της οικογενειακής του επιχείρησης αποτελούσε προτεραιότητα για τον Peter Nedeliak, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ultra Plast. Η εταιρεία αυτή, έχοντας διαγράψει μια πορεία 20 ετών, έχασε το 90% των πελατών της σε έναν μήνα μετά τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Ο Peter ήξερε ότι η εταιρεία έπρεπε να βρει γρήγορα νέους πελάτες για τις μπαγκαζιέρες οροφής που κατασκεύαζε. Έτσι, ο Peter και η ομάδα του έμαθαν από μόνοι τους να χρησιμοποιούν το Google Ads για να προσεγγίσουν ένα νέο κοινό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες τις πωλήσεις του προϊόντος τους στο διαδίκτυο.

Ο Peter εξηγεί πόσο επείγουσα ήταν η κατάσταση εκείνες τις πρώτες εβδομάδες: "Δεν είχαμε συνεργάτες και δεν είχαμε τη δυνατότητα να διαθέτουμε το προϊόν μας μέσω καταστημάτων. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, τα δικά μας ηλεκτρονικά καταστήματα και αρχίσαμε να διαφημιζόμαστε στο Google. Ήταν μια πολύ συναρπαστική εποχή".

Σύντομα η ομάδα κατάφερε να βρει νέους διεθνείς πελάτες και επέκτεινε τη στρατηγική της, αξιοποιώντας την Αναζήτηση και το δυναμικό επαναληπτικό μάρκετινγκ.

Αυτή η στρατηγική χρήση του Google Ads ήταν ακριβώς ο παράγοντας που έδωσε τη δυνατότητα στην Ultra Plast να πραγματοποιεί πωλήσεις σε 10 ευρωπαϊκές αγορές. Ο Peter σημειώνει ότι, όταν είχαν προβλήματα με τις αποστολές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σταματούσαν τη χρήση του Google Ads στη χώρα αυτή μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση, προσθέτοντας ότι ήταν "σαν να αναβοσβήνεις ένα φως".

Αφότου ανέπτυξε με επιτυχία τις δραστηριότητές της μέσω του Google Ads, η Ultra Plast χρησιμοποίησε την ίδια στρατηγική για να διαθέσει τα προϊόντα της σε 10 αγορές. Μόνο που αυτήν τη φορά το κατάφερε σε μήνες, όχι σε χρόνια.

Η Ultra Plast απασχολεί σήμερα 50 άτομα και αφιερώνει το 100% του προϋπολογισμού μάρκετινγκ στο Google Ads.

"Αν θέλεις να πωλήσεις ένα προϊόν, το Google Ads είναι καθοριστικό εργαλείο. Μπορεί να έχει πραγματικά αποφασιστική επίδραση στα μεγέθη των πωλήσεων". Peter Nedeliak, διευθύνων σύμβουλος, Ultra Plast