Το Tracktest.eu αποκτά νέους παγκόσμιους πελάτες με το Google Ads

Πώς τα εργαλεία της Google βοήθησαν την εταιρεία να εξυπηρετεί πελάτες από 50 χώρες

Στόχοι

  • Εξαγωγή του tracktest.eu σε διεθνείς αγορές
  • Ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας επωνυμίας σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που αποτελούν το κοινό-στόχο
  • Εδραίωση του tracktest.eu σε νέα είδη-κοινού παγκοσμίως

Προσέγγιση

  • Αξιοποίησε το Google Global Market Finder για τον εντοπισμό αγορών-στόχων
  • Χρησιμοποίησε το Google Ads για τη στόχευση διαφημίσεων σε συναφή είδη κοινού
  • Παρακολούθησε και ανέλυσε αποτελέσματα καμπανιών με το Google Ads

Αποτελέσματα

  • Επεκτάθηκε στη Γερμανία, τη Βραζιλία και την Ινδονησία
  • Διατίθεται πλέον σε 50 χώρες παγκοσμίως
  • Το 20% των ερωτημάτων από το Google Ads μετατρέπεται πλέον σε νέες εργασίες

Προσφέροντας διαδικτυακά τεστ επάρκειας γνώσεων για την αγγλική γλώσσα, το Tracktest.eu χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις και ιδιώτες για τη βελτίωση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων. Για να ξεφύγει από τα στενά όρια της εγχώριας αγοράς της Σλοβακίας και να ανταγωνιστεί παίκτες με εδραιωμένη παγκόσμια παρουσία, όπως το TOEFL, το Tracktest.eu χρησιμοποίησε το Google Ads και επεκτάθηκε σε νέες, διεθνείς αγορές.

Η Tracktest.eu ιδρύθηκε το 2013 και, αριθμώντας μόλις τέσσερις εργαζομένους, η νέα αυτή επιχείρηση κατάφερε να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς στη .χώρα της, τη Σλοβακία, μέσω προφορικών συστάσεων. Θέλοντας να επεκταθεί και σε άλλες αγορές, η Tracktest.eu χρειαζόταν έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο να προωθήσει σε νέους, παγκόσμιους πελάτες το διαδικτυακό εργαλείο ελέγχου γνώσης της αγγλικής γλώσσας που διαθέτει.

H Tracktest.eu επέλεξε τη συνδρομή του Google Ads για την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Η εταιρεία χρησιμοποίησε το Global Market Finder, το οποίο πλέον αποτελεί μέρος του Market Finder, για να βρει και να στοχεύσει τις κατάλληλες χώρες, συγκρίνοντας ευκαιρίες βάσει συναφών αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το Google Ads για την ενημέρωση του κοινού-στόχου της σε αυτές τις χώρες. "Όταν αποφασίσαμε να επεκταθούμε στο εξωτερικό, το Google Ads ήταν το ιδανικό εργαλείο για εμάς", υποστηρίζει ο συνιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος, Braňo Pokrivčák. "Χρησιμοποιώντας το Market Finder, είμαστε σε θέση να αξιολογούμε με ακρίβεια ποια χώρα είναι κατάλληλη για στόχευση. Με το Google Ads μπορούμε να επεκταθούμε παγκοσμίως και να μετρήσουμε τα πάντα με λεπτομέρεια".

Πιο συγκεκριμένα, χάρη στο Global Market Finder και το Google Ads που βοηθούν τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν και να στοχεύσουν νέα είδη κοινού, σε μόλις λίγους μήνες οι διαφημίσεις του Tracktest.eu βρέθηκαν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε σχέση με τις υπόλοιπες διαφημίσεις του κλάδου. Ο Braňo είναι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα: "Το 20% των ερωτημάτων από το Google Ads μετατρέπεται σε νέες εργασίες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα".

Ως εκ τούτου, το Google Ads έχει παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς επηρέασε θετικά και διαμόρφωσε τη διεθνή επέκταση της εταιρείας από τότε που υλοποιήθηκε η στρατηγική μάρκετινγκ του Tracktest.eu. Μέχρι τώρα, έχει βοηθήσει την TrackΤest να προσεγγίσει πελάτες στη Γερμανία, τη Βραζιλία και την Ινδονησία, με αποτέλεσμα η εταιρεία να διαθέτει έως σήμερα πελάτες σε 50 χώρες.

Ο Braňo εξηγεί: "Με το εργαλείο Google Global Market Finder μπορούμε να βρίσκουμε αγορές-στόχους. Στη συνέχεια, το Google Ads μας επιτρέπει να βλέπουμε πού έχει εκδηλωθεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υπηρεσία που προσφέρουμε. Έχουμε πελάτες σε 50 χώρες και σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε αυτόν τον αριθμό το επόμενο έτος".

Ο Braňo έχει εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα με την αναλογία τιμής/απόδοσης που επιτυγχάνει με το Google Ads, καθώς και με το γεγονός ότι τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και άμεσα ορατά. Όπως υποστηρίζει, όλα αυτά βοηθούν το Tracktest.eu να διατηρεί την ηγετική του θέση.

"Το 20% των ερωτημάτων από το Google Ads μετατρέπεται σε νέες εργασίες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα". Braňo Pokrivčák, συνιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος, Tracktest.eu