Τα έσοδα από εξαγωγές αυξάνονται για την εταιρεία Heat Company, με το Google Ads

Μάθετε πως η αυστριακή εταιρεία κατάφερε να επεκταθεί με επιτυχία σε παγκόσμιες αγορές

Στόχοι

  • Διεύρυνση της προσέγγισης χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Αύξηση διεθνών πωλήσεων

Προσέγγιση

  • Χρησιμοποίησε το Google Ads και το Google Analytics για την προσέγγιση νέων αγορών και ειδών κοινού
  • Αναθεώρησε το επιχειρηματικό μοντέλο, ώστε να δίνεται πλέον έμφαση στον τελικό χρήστη και όχι στους πελάτες χονδρικής

Αποτελέσματα

  • Ταχεία αύξηση των πωλήσεων
  • Η εταιρεία εξάγει πλέον προϊόντα σε χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ
  • Το 85% των εσόδων προέρχεται από εξαγωγές

Η εταιρεία Heat Company είναι μια αυστριακή επιχείρηση κατασκευής και πώλησης θερμικού ρουχισμού για υπαίθριες δραστηριότητες, η οποία ιδρύθηκε το 1994. Χρησιμοποιώντας το Google Ads και το Google Analytics για την προσέγγιση ευρύτερου κοινού, η εταιρεία αύξησε τις διεθνείς πωλήσεις σε τέτοιο βαθμό, ώστε το 85% των εσόδων της προέρχεται πλέον από εξαγωγές.

Από την ίδρυσή της, η εταιρεία Heat Company, με έδρα στην πόλη Altenmarkt της Αυστρίας, εστίαζε στις εγχώριες πωλήσεις μέσω χονδρικής. Ωστόσο, το 2007, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του διαδικτυακού της καταστήματος και να διευρύνει την προσέγγιση χρηστών στην παγκόσμια αγορά.

Επέλεξε το Google Ads και το Google Analytics, προκειμένου να ανακαλύψει τις πιο κατάλληλες αγορές και κατηγορίες κοινού στις οποίες θα μπορούσε να στοχεύσει διεθνώς. Ως εμπορικό πλεονέκτημα, η εταιρεία εστίασε στο γεγονός ότι τα προϊόντα της (γάντια, εσωτερικές σόλες, θερμαντικά επιθέματα χεριών και ποδιών, καθώς και για τον λαιμό και τον κορμό) κατασκευάζονται από φυσικά υλικά, χωρίς τη χρήση χημικών.

Η διεθνής διαφήμιση απέδωσε καρπούς, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν ταχύτατα. "Χάρη στο Google Ads, καταφέραμε να προσεγγίσουμε πελάτες που ούτε καν φανταζόμασταν", δηλώνει ο Herwig Holzer, διευθυντής της εταιρείας Heat Company. "Πάντα είναι χειμώνας σε κάποιο μέρος του πλανήτη και πάντα υπάρχει κάποιος που κρυώνει. Εμείς μπορούμε να στοχεύουμε συγκεκριμένα σε αυτές τις αγορές". Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν ακόμα και στην Αργεντινή, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Μογγολία, καθώς και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για μια γενική αναθεώρηση του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας Heat Company, βάσει του οποίου η εταιρεία επικεντρώθηκε πλέον σε μεμονωμένους καταναλωτές και όχι σε πελάτες χονδρικής.

Η στόχευση αυτών των πελατών διεθνώς επηρέασε σημαντικά τα έσοδα, το 85% των οποίων προέρχεται πλέον από εξαγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο. "Το Google Ads είναι σπουδαίο", υποστηρίζει ο Holzer. "Μας δίνει πραγματικά τη δυνατότητα να είμαστε αποδοτικοί. Συχνά η διαχείριση του κόστους διαφήμισης είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, ειδικά για μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χάρη στο Google Ads, μπορώ να βλέπω σε καθημερινή βάση τις δαπάνες και τα έσοδα".

Η εταιρεία εστιάζει πλέον πολύ περισσότερο στον τελικό πελάτη και συνεχίζει την προσπάθεια εξερεύνησης ανεκμετάλλευτων αγορών σε όλο τον κόσμο.

"Πλέον εστιάζουμε περισσότερο στον τελικό πελάτη, γεγονός που προσφέρει άμεσα δυνατότητες βελτίωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Χάρη στην Google, έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε την προσέγγιση χρηστών και να εδραιώσουμε την παρουσία μας σε ολόκληρο τον κόσμο". Herwig Holzer, διευθυντής, The Heat Company