Οι λύσεις διαχείρισης εργατικού δυναμικού της Synerion κατακτούν νέες αγορές με το Google Ads

Πώς η Synerior προσέλκυσε την προσοχή νέων αγορών με τη βοήθεια της Google

Στόχοι

 • Βαθύτερη κατανόηση των αγορών-στόχων και βελτίωση της συνάφειας των καμπανιών
 • Αύξηση της αναγνώρισης επωνυμίας πέρα από τη χώρα προέλευσης
 • Επέκταση στη Βόρεια Αμερική
 • Ανάπτυξη της επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο

Προσέγγιση

 • Πραγματοποίησε έρευνα για τη συμπεριφορά των αγορών-στόχων
 • Χρησιμοποίησε το Google Ads για να αποκτήσει insight κοινού και να κατευθύνει τις καμπάνιες
 • Προσάρμοσε τις διεθνείς εκδόσεις του ιστοτόπου της, ώστε να ταιριάζει στα νέα είδη κοινού
 • Συνεργάστηκε με την εταιρεία Search Engine People, έναν Google Partner, για την επίτευξη πιο γρήγορης διεθνούς ανάπτυξης

Αποτελέσματα

 • Επιτυχής είσοδος στις ΗΠΑ
 • 30% αύξηση των πωλήσεων σε έναν χρόνο
 • Σε καλό δρόμο για τον διπλασιασμό των εσόδων στη Βόρεια Αμερική εντός 3-5 ετών
 • Υψηλότερες πωλήσεις εκτός Καναδά σημειώθηκαν σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Νότια Αφρική και Αυστραλία

Η Synerion, μια καναδική εταιρεία που εξειδικεύεται στη διαχείριση επιχειρήσεων, πέτυχε 7.000 εγκαταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο των δύο κύριων προϊόντων της, του Agile Workforce και του Enterprise Workforce. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η Synerior ήταν να προσελκύσει την προσοχή νέων αγορών. Η εταιρεία χρησιμοποίησε το Google Ads για να ξεπεράσει αυτήν την πρόκληση και επεκτάθηκε με επιτυχία στη Βόρεια Αμερική.

Με έδρα την πόλη Μισισάουγκα του Καναδά και πωλητές σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, η Synerion πουλάει λογισμικό διαχείρισης εργατικού δυναμικού και λύσεις τεχνολογίας για την παρακολούθηση του χρόνου και της παρουσίας των υπαλλήλων, την αυτοματοποίηση διεργασιών ανθρώπινου δυναμικού και τη διαχείριση των απουσιών για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Η Synerion γνώριζε ότι υπήρχαν ευκαιρίες να πουλήσει τα δύο βασικά προϊόντα της (το Agile Workforce και το Enterprise Workforce) διεθνώς, λόγω της παγκόσμιας ανάγκης των επιχειρήσεων για διαχείριση των υπαλλήλων. Μια βασική πρόκληση, ωστόσο, ήταν να ανακαλύψουν νέες αγορές για τα προϊόντα της, πέρα από τη χώρα προέλευσης. "Έχουμε εμπιστοσύνη στην ποιότητα και το εύρος εφαρμογής αυτού που προσφέρουμε", δηλώνει ο Paolo Gilfillan, διευθυντής τμήματος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για τη Synerion Βόρειας Αμερικής. "Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να μας βρουν".

Η Synerion διέθετε ήδη μια ισχυρή στρατηγική μάρκετινγκ στο διαδίκτυο για τον Καναδά, η οποία περιελάμβανε SEO, διατήρηση ιστολογίου, κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης και καμπάνιες του Google Ads. Ωστόσο, όταν το 2011 η εταιρεία θέλησε να αρχίσει τις διεθνείς πωλήσεις, ο Gilfillan διαπίστωσε ότι έπρεπε να προσαρμόσουν αυτήν τη στρατηγική, ώστε να έχει αποτέλεσμα σε διεθνείς αγορές. Η Synerion επικεντρωνόταν σε μεγάλο βαθμό στο εισερχόμενο μάρκετινγκ. Ωστόσο, ήταν αναγκαίο να διασφαλίσει ότι, αφού την εντόπιζαν, οι πληροφορίες που προέβαλε στα νέα είδη κοινού θα ήταν σχετικές με την τοπική αγορά.

Για τον λόγο αυτό, προτού εισέλθει στις ΗΠΑ, η εταιρεία εξέτασε τη γενική εικόνα αναζητήσεων στο διαδίκτυο διαφορετικών περιοχών. "Η αντιστοίχιση λέξεων-κλειδιών αποτελεί ισχυρή ένδειξη του ενδιαφέροντος της τοπικής αγοράς", εξηγεί ο Gilfillan. "Οι λέξεις τις οποίες αναζητούν οι χρήστες μπορούν να είναι εντελώς διαφορετικές ανάλογα με την αγορά". Αφού πραγματοποίησε έρευνα για τη συμπεριφορά κάθε αγοράς, η Synerion άρχισε να προβάλλει ξεχωριστές καμπάνιες του Google Ads στον Καναδά και σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Κάθε καμπάνια προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες ως προς το τι είχε αποτέλεσμα με τα διάφορα είδη κοινού, δίνοντας τη δυνατότητα στη Synerion να προσαρμόζει τις καμπάνιες της ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίσης, η εταιρεία πραγματοποίησε αλλαγές στις διεθνείς εκδόσεις του ιστοτόπου της, για να συμπληρώσει περαιτέρω τα insight που συγκέντρωσε από το Google Ads. "Το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο αποτελούσε ανέκαθεν προτεραιότητα για εμάς, ενώ έγινε η νούμερο ένα προτεραιότητα κατά την επέκταση στο εξωτερικό", δηλώνει ο Gilfillan.

Για να επιταχύνει τη διεθνή ανάπτυξη, ο Gilfillan επιστράτευσε τη βοήθεια ενός Google Partner, της εταιρείας Search Engine People, για να συμβάλει στην έρευνα και την ανάπτυξη διαδικτυακών καμπανιών. "Μπορεί να αποδειχτεί λάθος για μια επιχείρηση να προσλάβει 'κάποιον γνωστό' για να αναλάβει το ψηφιακό μάρκετινγκ, επειδή 'είναι καλός σε αυτά'. Υπάρχουν πολλές επαγγελματικές εταιρείες ψηφιακών υπηρεσιών που δεν είναι πολύ ακριβές για τις μικρές επιχειρήσεις", δηλώνει ο Gilfillan. "Αναζητήστε εταιρείες που εστιάζουν στους στόχους σας και στην απόδοση επένδυσης (ROI) και όχι στο κόστος μέσων".

Αυτή η στρατηγική απέδωσε για τη Synerion, με τις υψηλότερες πωλήσεις εκτός Καναδά σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Νότια Αφρική και Αυστραλία και αύξηση 30% σε μόλις έναν χρόνο. "Η απόδοση επένδυσης (ROI) είναι απίστευτη", δηλώνει ο Gilfillan. "Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ". Αυτή η επιτυχία είναι το μέτρο αναφοράς για τους επερχόμενους στόχους, με την εταιρεία να αναμένει να διπλασιάσει τα έσοδά της από τη Βόρεια Αμερική στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Ο Gilfillan αποδίδει τα εύσημα στο ψηφιακό μάρκετινγκ για την πρόσφατη είσοδο της εταιρείας στις διεθνείς αγορές. "Το ψηφιακό μάρκετινγκ προσφέρει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που χρειάζεστε με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, επιτρέποντάς σας να προσαρμοστείτε σε μια αγορά και να εξασφαλίσετε γρήγορα έσοδα", αναφέρει. "Κατά τη γνώμη μου, το μάρκετινγκ προηγείται των πωλήσεων".

"Το ψηφιακό μάρκετινγκ προσφέρει τις πληροφορίες που χρειάζεστε με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, επιτρέποντάς σας να προσαρμοστείτε σε μια αγορά και να εξασφαλίσετε γρήγορα έσοδα". Paolo Gilfillan, διευθυντής τμήματος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για τη Synerion Βόρειας Αμερικής