Η μόδα της Sefamerve κατακτά την παγκόσμια αγορά με στυλ σε συνεργασία με την Google

Το ταξίδι της Sefamerve κατά την επέκτασή της από την Τουρκία σε περισσότερες από πενήντα χώρες σε πέντε περιφέρειες

Στόχοι

  • Καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών και προσφορά περισσότερων κατάλληλων προϊόντων
  • Παροχή πιο εξατομικευμένης εμπειρία πελάτη
  • Βελτίωση λειτουργικής αποδοτικότητας

Προσέγγιση

  • Εξερεύνηση και ανάλυση των αναγκών και των συμπεριφορών των χρηστών σε κάθε αγορά
  • Εισαγωγή πιο δημοφιλών, αξιόπιστων και τοπικών τρόπων πληρωμής
  • Εφαρμογή των προτάσεων διεθνούς ανάπτυξης της Google

Αποτελέσματα

  • 40% περισσότερες μετατροπές
  • 20% περισσότερα έσοδα
  • 26% λιγότερες εγκαταλείψεις καλαθιού αγορών
  • 140% ετήσια αύξηση εσόδων

Η τουρκική διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών μόδας Sefamerve πουλάει ρούχα και αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για μουσουλμάνες. Η επιχείρηση που ιδρύθηκε στην Τουρκία το 2012 πλέον δραστηριοποιείται σε πέντε περιφέρειες, καλύπτοντας 52 χώρες στη Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Η πρόκληση

Η Sefamerve επιθυμούσε να κατανοήσει καλύτερα τους τύπους των προϊόντων που αναζητούσαν οι χρήστες στις βασικές αγορές της. Με αυτά τα insights, θα μπορούσε ακολούθως να δημιουργήσει ένα καλά τμηματοποιημένο εύρος προϊόντων και να προσφέρει στους πελάτες μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία αγοράς.

Για να το επιτύχει αυτό, η εταιρεία χρειαζόταν επίσης ένα καλά δομημένο σύστημα υποστήριξης για κάθε αγορά, όπως τοπικά προσαρμοσμένη υποστήριξη πελατών και τρόπους πληρωμής.

Μακροπρόθεσμος στόχος της Sefamerve ήταν να εξερευνήσει επίσης ευκαιρίες για μεγαλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα.

Η προσέγγιση

Η ομάδα διεξήγαγε έρευνες καταναλωτών και χρησιμοποίησε τα ευρήματα, για να διασφαλίσει ότι προσφέρονταν τα κατάλληλα προϊόντα στα κατάλληλα άτομα. Η διαδικασία αυτή συνέβαλε επίσης στην ανάπτυξη μιας πιο τμηματοποιημένης και προσαρμοσμένης εμπειρίας χρήστη, καθώς και στην ανάπτυξη τεκμηριωμένων στρατηγικών τοπικής προσαρμογής.

Στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών, η Sefamerve συνεργάστηκε με την Google, προκειμένου να αξιοποιήσει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών και τηλεφωνικών κέντρων και να προσφέρει μια πιο οικονομικά αποδοτική υπηρεσία. Επιπλέον, η ομάδα ανανέωσε και εισήγαγε μια πιο αναλυτική ενότητα Συνήθων ερωτήσεων στον ιστότοπο, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών.

Ένας ακόμη βασικός τομέας εστίασης για την επιχείρηση ήταν οι πληρωμές. Σε αυτόν τον τομέα η εταιρεία συνεργάστηκε με την Google για την εισαγωγή πιο ασφαλών και αξιόπιστων τρόπων πληρωμής. Αυτοί οι τρόποι πληρωμής συνέβαλαν επίσης στη δημιουργία μιας πιο εξατομικευμένης και ασφαλούς εμπειρίας ολοκλήρωσης αγοράς.

Τα αποτελέσματα

Συνολικά, η Google βοήθησε τη Sefamerve να εφαρμόσει με επιτυχία τη στρατηγική της στις διεθνείς αγορές, να προσεγγίσει περισσότερους αγοραστές και να διεισδύσει σε αγορές πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Μέσα σε δύο μήνες από την εισαγωγή των νέων τρόπων πληρωμής, η Sefamerve διαπίστωσε 20% αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, με το 40% να προέρχεται από νέους πελάτες. Επίσης, τα ποσοστά απόρριψης πληρωμής μειώθηκαν κατά 18%, ενώ η αύξηση εσόδων (ετήσια) ανήλθε σε ποσοστό140%.

Η συνεργασία με την Google βοήθησε επίσης τη Sefamerve να βελτιώσει τα αποτελέσματα λειτουργικής αποδοτικότητας από 28% σε 64% σε μόλις 12 εβδομάδες.

Μελλοντικά, η επιχείρηση επιθυμεί να προσφέρει ένα chatbot στον ιστότοπό της και επί του παρόντος εξετάζει τις επιλογές της.

"Οι υπηρεσίες της Google σαφώς μας βοήθησαν να διασαφηνίσουμε το όραμά μας", εξηγεί ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Sefamerve, Mehmet Metin Okur. "Δημιουργήσαμε με επιτυχία νέες στρατηγικές για όλες τις διεθνείς αγορές μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Google σε αυτόν τον τομέα".

"Πλέον έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών στις διάφορες αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Η Google εξάλειψε πολλά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζαμε για αρκετό διάστημα". Mehmet Metin Okur, συνιδρυτής και πρόεδρος, Sefamerve