Η NordVPN κατακτά νέα επίπεδα

Μάθετε πώς η βοήθεια στον τομέα της τοπικής προσαρμογής από την Google βοήθησε την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους τους

Στόχοι

  • Γρήγορη και αποδοτική επέκταση σε νέες αγορές, με μια ποιοτική και αξιόπιστη υπηρεσία τοπικής προσαρμογής

Προσέγγιση

  • Δημιούργησε μια συγχρονισμένη δομή υλοποίησης
  • Ξεκίνησε συγκρατημένα, με λίγες γλώσσες
  • Προσάρμοσε τοπικά πρώτα τις σελίδες προορισμού με την καλύτερη απόδοση
  • Έδωσε προτεραιότητα στις κορυφαίες χώρες από άποψη εσόδων και, στη συνέχεια, προχώρησε σταδιακά στις μικρότερες αγορές

Αποτελέσματα

  • Γρήγορη αύξηση των γλωσσών των ιστοτόπων της από 8 σε 17
  • Μέση αύξηση του ποσοστού μετατροπών κατά 20% σε όλες τις αγορές
  • Μέση μείωση 35% του κόστους ανά απόκτηση πελάτη

Η NordVPN ιδρύθηκε το 2012 από τέσσερις παιδικούς φίλους και πλέον εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Είναι μια από τις πλέον έμπιστες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας διαδικτύου και λύσεων VPN στον κόσμο. Οι βασικές της αγορές είναι η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και οι σκανδιναβικές χώρες. Η αγορά-στόχος της είναι κυρίως οι χρήστες υπηρεσιών ασφάλειας διαδικτύου B2C (χρήστες ηλεκτρονικού εμπορίου, Wi-Fi, υπηρεσιών ροής) και οι ταξιδιώτες.

H NordVPN διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη δραστηριοποίησή της σε νέες αγορές ήταν η παραγωγή μεταφράσεων με ταχύτητα και ακρίβεια τοπικής προσαρμογής. Η εταιρεία συνεργαζόταν συνήθως με ελεύθερους επαγγελματίες, των οποίων η μητρική γλώσσα συνήθως ήταν η γλώσσα της εκάστοτε χώρας στόχευσης. Η λύση όμως αυτή ήταν αργή και περιόριζε την ποσότητα σελίδων προορισμού που θα μπορούσε να διαχειρίζεται η εταιρεία.

Έτσι, τον Νοέμβριο του 2017, η NordVPN αποφάσισε να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες τοπικής προσαρμογής της Google.

Από τη στιγμή που η NordVPN άρχισε να συνεργάζεται με τις υπηρεσίες τοπικής προσαρμογής της Google, κατάφερε γρήγορα να αυξήσει τις γλώσσες των ιστοτόπων της από οκτώ σε δεκαεπτά (τρεις φορές γρηγορότερα σε σχέση με το παρελθόν), χωρίς να υποχρεωθεί να αφιερώσει εσωτερικό προσωπικό στην εργασία αυτή. Κατάφερε επίσης να προσαρμόσει τοπικά τις εφαρμογές της που έως τότε ήταν διαθέσιμες μόνο στα Αγγλικά, προσθέτοντας τρεις ακόμα γλώσσες, τα Κινεζικά, τα Γερμανικά και τα Ισπανικά.

Η Google βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη μιας νέας στρατηγικής για την καλύτερη προτεραιοποίηση του περιεχομένου. Χρησιμοποιώντας μετρήσεις που παρέχονται από το Google Analytics, η NordVPN επανεξέτασε την απόδοση του αγγλικού περιεχομένου ανά αγορά και έδωσε προτεραιότητα στην τοπική προσαρμογή περιεχομένου για τις σελίδες προορισμού με την καλύτερη απόδοση στις κατά τόπους αγορές. Οι ειδικοί τοπικής προσαρμογής της Google επισήμαναν το γεγονός ότι οι χρήστες της NordVPN προτιμούν ένα περισσότερο ανεπίσημο ύφος περιεχομένου. Χάρη σε αυτούς, το περιεχόμενο της NordVPN απέκτησε τοπικό χαρακτήρα και συνάφεια για τους αναγνώστες του, ανεξαρτήτως γλώσσας ή κουλτούρας.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τοπικής προσαρμογής της Google, η NordVPN κατέγραψε μια μέση αύξηση του ποσοστού μετατροπών της τάξης του 20% σε όλες τις αγορές. Στην περίπτωση συγκεκριμένων περιφερειών και γλωσσών, όπως τα Αραβικά και τα Τουρκικά, τα ποσοστά μετατροπών εκτινάχθηκαν έως και κατά 50%.

Το έργο είχε θετική επίδραση στις εν γένει δραστηριότητες της εταιρείας, με ισχυρά αποτελέσματα για τις σελίδες προορισμού που υποστηρίζονταν από τις καμπάνιες του Google Ads. Συγκρίνοντας την κατάσταση πριν και μετά το έργο, η NordVPN παρατήρησε αύξηση των αποτελεσμάτων του Google Ads τόσο στις καμπάνιες για το Δίκτυο αναζήτησης όσο και στις καμπάνιες Δικτύου προβολής. Παρατήρησε επίσης αύξηση του ποσοστού μετατροπών του Google Ads και μέση μείωση του κόστους ανά απόκτηση πελάτη κατά 35%, γεγονός που αντιστοιχούσε σε μια εντυπωσιακή συνολική μείωση της απόδοσης διαφημιστικής επένδυσης.

"Η υπηρεσία τοπικής προσαρμογής της Google είναι αξιόπιστη, διότι οι μεταφράσεις διορθώνονται, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητά τους. Η υπηρεσία λειτουργεί υποδειγματικά!" Marty P. Kamden, διευθυντής μάρκετινγκ