Τα παγκόσμια έσοδα της Noom αυξήθηκαν κατά 80% με τη βοήθεια της Google

Πώς η τοπική προσαρμογή στο Google Play αύξησε τον ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης της εφαρμογής υγείας

Στόχοι

 • Τοπική προσαρμογή εφαρμογής για την προσέγγιση νέων ειδών κοινού
 • Επέκταση της παγκόσμιας βάσης χρηστών
 • Αύξηση διεθνών εσόδων

Προσέγγιση

 • Ανέλυσε τις διεθνείς αγορές για να προσδιορίσει το κατάλληλο οικονομικό μοντέλο για καθεμιά
 • Προσάρμοσε τοπικά τις βάσεις δεδομένων τροφίμων και αξιοποίησε τοπικούς καθοδηγητές για κάθε αγορά
 • Μετέφρασε την εφαρμογή σε πέντε γλώσσες και τη σελίδα καταχώρισης καταστήματος σε 11
 • Χρησιμοποίησε ειδοποιήσεις για την ενίσχυση της αφοσίωσης των χρηστών

Αποτελέσματα

 • 80% αύξηση των διεθνών εσόδων στο Android σε τρία χρόνια
 • 480% αύξηση στα έσοδα από την Ιαπωνία την ίδια περίοδο
 • Αυξημένη αφοσίωση χρηστών έως και τέσσερις φορές
 • Ενεργή πλέον παρουσία στις αγορές της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Γερμανίας και της Λατινικής Αμερικής

Η Noom προσφέρει μια σειρά εφαρμογών που στοχεύουν στο να βοηθούν τους χρήστες να υιοθετούν πιο υγιή τρόπο ζωής. Μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής Noom Coach: Health & Weight στο Google Play, η νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποίησε τα εργαλεία τοπικής προσαρμογής της Google, για να προσαρμόσει αυτήν την εφαρμογή σε διαφορετικές αγορές και να επεκτείνει τη βάση των χρηστών της διεθνώς, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 80%.

Η Noom, μια νέα τεχνολογική επιχείρηση με δραστηριότητα στον τομέα της υγείας και της ευεξίας, προσφέρει εφαρμογές παρακολούθησης απώλειας βάρους και άσκησης, με περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η εφαρμογή της Noom Coach: Health & Weight βοηθάει τους χρήστες μέσω προγραμμάτων αλλαγής συμπεριφοράς, για να τους ενθαρρύνει να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους, παρέχοντας υποστήριξη για ασθένειες, όπως ο διαβήτης.

Η Noom κυκλοφόρησε την πρώτη της εφαρμογή στις ΗΠΑ στο Android μέσω του Google Play και ήθελε να αυξήσει τη βάση των χρηστών της εκτός της Βόρειας Αμερικής. Εξετάζοντας την προσέγγιση χρηστών της υπηρεσίας, η ομάδα κατάλαβε ότι είχε, επίσης, το κλειδί για την επίτευξη των σχεδίων διεθνούς επέκτασης.

Μέσω του Google Play, οι προγραμματιστές των εφαρμογών μπορούν να προσθέσουν μεταφράσεις και τοπικά προσαρμοσμένα γραφικά στοιχεία για τη σελίδα καταχώρισης καταστήματος των εφαρμογών, καθώς και μεταφράσεις για αρχεία APK, προϊόντα εντός εφαρμογής και καμπάνιες του Google Ads. Επομένως, όσον αφορά τον στόχο της εισόδου στις αγορές της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Λατινικής Αμερικής, η Noom αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Google Play για να προσαρμόσει τοπικά την εφαρμογή της, ώστε να συνδεθεί καλύτερα με τους χρήστες σε διάφορες περιοχές.

Η Noom πραγματοποίησε εκτεταμένες αναλύσεις, για να προσδιορίσει το κατάλληλο οικονομικό μοντέλο για κάθε διεθνή αγορά στην οποία ήθελε να επεκταθεί. Στο πλαίσιο αυτής της ανάλυσης, συμπεριέλαβε την αξιολόγηση του ανταγωνισμού σε κάθε αγορά, καθώς και την τοπική συμπεριφορά σχετικά με τις δαπάνες για την υγεία και την ευεξία. Στη συνέχεια, η εταιρεία μετέφρασε την εφαρμογή σε πέντε γλώσσες και τη σελίδα καταχώρισης στο Google Play Store σε 11 και συνέχισε με πειράματα τιμολόγησης, για να αποφασίσει τι θα ήταν πιο αποτελεσματικό σε κάθε αγορά: συνδρομές, αγορές εντός εφαρμογής ή μια premium εφαρμογή.

Η εφαρμογή Noom περιλαμβάνει συνταγές και διαιτητικά προγράμματα, επομένως έπρεπε να προσαρμοστούν τοπικά οι βάσεις δεδομένων τροφίμων για κάθε αγορά. Με τη χρήση ενός συνδυασμού συντακτών για τοπικό φαγητό, βάσεων δεδομένων τροφίμων οι οποίες ήδη υπήρχαν και προτάσεων από χρήστες, η εφαρμογή πλέον περιλαμβάνει πιάτα τοπικής κουζίνας και δημοφιλείς επωνυμίες συσκευασμένων τροφίμων για κάθε χώρα.

Η υποστήριξη είναι άλλο ένα σημαντικό στοιχείο της εφαρμογής της Noom, καθώς κάθε χρήστης της υπηρεσίας αποκτά προσωπικό καθοδηγητή. Η Noom, για την είσοδό της στις διεθνείς αγορές, προσέλαβε τοπικούς καθοδηγητές για καθεμιά από αυτές, κάτι που απομάκρυνε τους όποιους γλωσσικούς φραγμούς και παράλληλα μείωσε τον χρόνο απόκρισης για τους χρήστες της εφαρμογής, καθώς οι καθοδηγητές τους βρίσκονται στις ίδιες ζώνες ώρας. Επίσης, η Noom εισήγαγε διάφορους τύπους ειδοποίησης. Αυτό, σε συνδυασμό με τους τοπικούς καθοδηγητές, αύξησε την αφοσίωση των χρηστών τρεις με τέσσερις φορές.

Εκτός από την αύξηση της αφοσίωσης των χρηστών, η Noom αύξησε κατά 80% τα διεθνή της έσοδα στο Android τα τρία τελευταία χρόνια, αφότου εφάρμοσε την τοπική προσαρμογή στο Google Play.

Μόνο στην Ιαπωνία, τα έσοδα έχουν αυξηθεί πάνω από 480% κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου. "Χάρη στην παγκόσμια εστίαση και τα εξαιρετικά εργαλεία τοπικής προσαρμογής του Android, πήραμε πολύ πιο εύκολα την απόφαση να δραστηριοποιηθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο", είπε ο Artem Petakov, συνιδρυτής και πρόεδρος της Noom. "Η τοπική προσαρμογή για νέες αγορές είναι ένας παράγοντας σταθερής ανάπτυξης στη Noom".

Αυτή η ανάπτυξη δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η ομάδα, προκειμένου να προσδιορίσει μελλοντικές ευκαιρίες, στρέφεται πλέον σε άλλες χώρες όπου υπάρχει ισχυρή διείσδυση του Android και σκοπεύει να συνεχίσει να εφαρμόζει αυτές τις μεθόδους τοπικής προσαρμογής για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης διεθνούς ανάπτυξης.

"Χάρη στην παγκόσμια εστίαση και τα εξαιρετικά εργαλεία τοπικής προσαρμογής του Android, πήραμε πολύ πιο εύκολα την απόφαση να δραστηριοποιηθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τοπική προσαρμογή για νέες αγορές είναι ένας παράγοντας σταθερής ανάπτυξης στη Noom". Artem Petakov, συνιδρυτής και πρόεδρος της Noom